Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Szukałem po forum i nigdzie nie znalazłem informacji na temat dokładnie TEGO modelu.

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2105

chciałbym wysłuchać opini posiadaczy. Jak się spisuje jakie problemy osiągi itd. Jeżeli ktoś ma tuning lvl II albo III chętnie bym wysłuchał opinii jak się sprawuje po tej przeróbce i czy warto było. Czy 520 fps to nie za dużo jak na szturmówke? Prosze o dużo informacji również na temat granatnika. Czy zamiast kupna tej broni plus tuningu do niej nie lepiej kupić M15A2 w dziale AEG Custom za tą sama cene co karabin plus tuning do 520 fps

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=805

tylko że otrzymujemy guna z 470 fpsami plus batka za free. Ehh co lepiej wybrać. 520 fps ;| hmmm mi sie wydaje troche za dużo. Aż tyle nie jest chyba potrzebne w takiej broni.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Edited by Stricker
Posted

Ja osobiście wybrałbym G&P + 2003, zrobić tuning lv I i wsadzić porządną precke ( np prometeusza ) oraz można zainwestować w szczelniejszy HU. W szturmówce przechodzenie granicy M120 robi się niebezpieczne, ja osobiście nie chciałbym zrobić nikomu krzywdy dlatego ze mam za mocny karabin, a da Ci to minimalnie (moze nawet mikroskopijnie[bez zmiany HU i precki]) większy zasięg.

Oto co ja bym skomponował:

1800zł + 99zł(lv I) + 270zł(precka promyka)+ 200zł(batka) +120zł (hop up King Armsa)+ 30zł (gumka HU )= 2519zł

+ dodatkowy plus M16A3 zdejmowana rączka transportowa gdybyś chciał zainstalować ACOGa

Co do granatnika to oprócz kosztu karabinu itp trzeba doliczyć koszt granatów (ok 200zł za sztukę [bieganie z 1 granatem to troche porażka :poddanie: ] ). Więc zastanów się czy taki bajer jak granatnik się kalkuluje. Może lepiej będzie zainwestować tą kasę w coś innego?

Posted

Jeżeli chcesz byś szturmowcem to w zupełności wystarczy normalne M16A3 by G&P z dodatkiem:

-precka promyka

-komora KA

-gumka silikon Systemy

-dystanser H DF

Granatnik nie ma sensu- dodatkowe obciążenie a i tak zwykle się nie przydaje. Bardziej to szpan niż pożytek. Kup jakąś broń boczną a jak już masz to batkę 10,8V i mikroprocesorówkę.

Ja jadę na właśnie takim zestawie bez zmiany sprężyny i mam zasięg (skuteczny) w okolicach 60 metrów. No i znakomity rof bez stresu o podzespoły.

Precke weź albo KM Head albo Prometeush przy tej długości.

Co do celownika optycznego- fakt. Co jak co ale kolimator to ważna sprawa. Kup na przykład rd33/ aimpointa/ ACOGa. Będzie o wiele wygodniej.

Posted (edited)

Proponuję dobrze przemyśleć sens stosowania granatnika. U Nas w drużynie były dwie eMki z Twojego pierwszego linka i po pewnym czasie zamieniono je na bardziej tradycyjne M16A4 RAS i M5.

Z autopsji wiem, że najlepszy efekt mamy przy użyciu granatu MadBull'a na 204 kulki, nabitego CO2, a ładowany kulkami do połowy. A taki granat już nie jest tani. Najlepiej mieć kilka, no i adapter do CO2, no i samo CO2...

Po jakimś czasie to nudzi ;)

Oczywiście wiem, że granatnik pod chłodnicą to + 150 do lansu, ;) ale do użyteczności to tylko + 10

Kolega mnie uprzedził.

Edited by madjong
Posted

Jak widać po moim awatarku też mam granatnik , w walce przydaję się naprawdę sporadycznie a jak nie masz porządnego granatu możesz tylko śmiech wywołać (mój pierwszy granat po załadowaniu na maxa kulkami i nabiciu propanem strzelał na 4-5 metrów) ale co czasu do czasu można strzelić dla klimatu :twisted:

Wracając do tematu repliki , jeśli to ma być szturmówka to proponuję lvl 3 ale do CA + precka promyka , miałem taki zestaw , replika strzelała genialnie , przemieliła 10000 kulek potem przełożyłem to do M249 i tam ok 35000 a na koniec wrócił zestaw do M15 i znowu 15000 i pewnie do dziś by strzelał gdyby GB sie nie rozpadł :wink: co spowodowało uszkodzenie głowicy cylindra oraz samego cylindra .

Posted

Czasem spotykamy na strzelance i takich. Ważne jest to co masz w mózgu, bo z 350 fps też można wybić zęby.

Po za tym pomiędzy AK Cymy z 450 fps do tuningowanej emki z 500 nie ma już tak daleko...

Posted

(...)Kup jakąś broń boczną a jak już masz to batkę 10,8V i mikroprocesorówkę.

10,8V przy M110 /M120 na tym silniku? :strach: Fakt rof musi być zadziwiający ale zużycie zębatki/tłok musi być trochę duże :o w ASG Shopie przy M120 polecają batkę 8,4V więc max co ja bym wpakował przy tej sprężynie to 9,6V.

Posted (edited)

Well, jeśli masz tyle kasy do wydania, i chcesz mieć m203 i się z niego cieszyć to polecam:

Mka jak z tematu z wgc + wszystkie potrzebne graty.

Granaty madbulla na co2 dowolna ilość ze stanów (najlepiej przez Yurika ściagnać jeśli nie masz rodziny w usa - w jakimś pierwszym lepszym airsoftowym sklepie 2 sztuki kupilem za 120$), to samo tyczy się adaptera na co2 (65$?)

Powyższy zestawik i hulaj dusza ^^

Edited by piachu
  • 2 years later...
Posted

Witam

A co powiecie na nowy model M16A3 od G&P ? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2105

Planuje kupić tego guna albo M4 universal od ICS i mam mały dylemat

dodam iż do G&P wsadziłbym odrazu tuning lv I i precke od promyka o dystansie itd już nie wspomne.

Pytanie do was co proponujecie co wydaje sie lepsze?

Nie zwracajcie uwagi na M203 bo nawet gdybym mial kupić M4 to chciałbym go zamontować.

Za G&P z M203+prec+lv I+koli wyszło by mnie jakies 2100zł +/-

a za M4 ICS+prec+gumka+m205+koli+tuning chyba wydaje sie troszke więcej.

Z tego co słyszałem Firma G&P jest dobra jakościowo i osiągowo, podobnie jak ICS

tak wiec prosiłbym także o jakieś informacje w tej sprawie.

Z góry dzięki i pozdrawiam