Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Dzięki wszystkim za słowa uznania :D .

Ewentualne uwagi też są mile widziane.

Dzisiaj chyba będę miał aparat i cyknę więcej fotek. Jak znajdę trochę czasu to dopisze co właściwie zmieniłem w stosunku do starego projektu(w brew pozorom niewiele). Dodam też, że jak na razie nie planuje wykonywania 3 gripa(bo ten wyszedł wystarczająco ładnie), ewentualnie jeszcze trochę wykończę ten, ale podczas montażu gdy versja 2 była już gotowa wpadłem na pewien pomysł, który sprawi że grip będzie się lepiej prezentował od frontu a zarazem zyska na wytrzymałości. Wszystko znajdzie się w opisie VOL.2

Pozdrawiam!

• 1 month later...
Posted

Mialbym takie male propo.

Jakbys mogl napisac moze taki krotki tutorial do warsztatu wmasg na temat jak dokladnie wykonac takie cudo. Chodzi mi glownie o technike wykonania bo za bardzo sam na modelowaniu sie nie znam.

Podejrzewam ze wielu byloby Ci dozgonnie wdziecznych.

Chyba ze recepture zachowujesz dla siebie aby potem miec z tego zrodlo zarobku :)

Poza tym to jestem pod wrazeniem tego co Ci wyszlo.

Posted

Proponuje przeczytać ten artykuł(jest tu od samego początku):

http://adamtest.w.interia.pl/grip.html

Tam jest wszystko opisane. Wspominałem o małym uaktualnieniu. Jak będę miał czas to napisze (bo chce to zrobić porządnie a nie w 30 min na odwal się). Ogólnie zasada budowy jest identyczna. W 2 versji musiałem po prostu trochę więcej pobawić się w lepienie poxiliną aby powstały ładne zaokrąglenia. Pozmieniały się też niektóre wymiary ale tobie chodzi chyba ogólnie o sposób tworzenia takich elementów przy wykorzystaniu żywicy. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz bo odnośnie czasu kiedy pojawi się nowy opis nic nie mogę obiecać.

• 2 years later...
Posted

Stolar zainspirowałeś mnie i uratowałeś tyłek. Kilka tygodni temu zgubiłem przedni grip do nowo zakupionego g3 SAS. Teraz już wiem co z tym zrobić. Zobaczymy jak będzie wyglądać na moim maleństwie. A za kilka miesięcy chce go sprzedać i kupić m4 ss od p&j więc z tym felerem nie zrobił bym tego. Jeszcze myślę jak zrobić wysuwaną kolbę do tego g3 ale bez OT. Na święta nad tym usiądę i zobaczę co mi wyjdzie. Chyba że mnie ciekawość zeżre i zacznę majstrować jeszcze w ten weekend.

Tylko jeszcze musze pokroić mp5 co kiedyś kumpel na allegro kupił żeby było na czym zamocować

pozdrawiam

[edit] Takie pytanie gdzie dostanę ten czarny klej o którym mowa i jak się to nazywa żebym wiedział o co zapytać w sklepie? Na allegro jest w kolorze czarnym jedynie kreatyna lub coś takiego:

http://www.allegro.pl/item139962953_koloro...et_klejowy.html

więc proszę o pomoc

Posted

To dokładnie taki klej jak na allegro. Do kupienia jest na sztuki w różnego rodzaju sklepach elektrycznych oraz w większych opakowaniach w marketach typu castorama czy nawet tesco/geant(na dziale z narzedziami).

Poszukaj w swojej okolicy a na pewno znajdziesz :)

Pozdrawiam!