Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 4 years later...
Posted

Tak informacyjnie: po około roku użytkowania glocka Meistera, posypał się cylinder gazowy (pękł cały przód). Wymieniony został na cylinder wzmocniony od Guardera, który pasuje bez problemów. Replika zaczęła odrobinę mocniej kopać ;)

Pozdrawiam

Kocur

Posted

Jest to to gdzieś jeszcze w PL dostępne?

Jakie wrażenie po dłuższym użytkowaniu?

Generalnie chodzi mi o względy estetyczne, bo ma lepiej wyglądać, jak strzelać.

Posted

Palony, wchodzi, ale trzeba w miejsce gumy pod śrubą regulacyjną wcisnąć coś grubszego.

Across tłok jest częścią eksploatacyjną. Rok to i tak sporo dla stokowego.

Didi. po sześciu latach strzelania mój klocek od meistera jest powycierany od kabur, i wygląda wytrzepiście (wedle mojego posterunkowego lepiej niż jego oryginał)

A w użytkowaniu. Wymieniam części eksploatacyjne. Uszczelki, sprężynki, cylinder. Reszta działa. W moim pierwszym Meisterze (mam dwa) był problem ze sprężyną zbijaka zaworu. wymieniłem na pochodzącą z kanibalizowanego Army i hula.

Edyt:

W sklepie nie utrafisz. Cytadela ASG na pewno ściągnie (nie takie rzeczy mi ściągali ;D )

ps. Wrócę do domu to poszukam bo gdzieś miałem linkę do stronki gdzie oferowali klocka już z trytami w celowniku :P

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam,

Wlasnie stalem sie posiadaczem Glock 17 Meister

Niestety chyba cos jest nie tak z pistoletem, poniewaz zamek nie wykonuje pelnego cyklu

Na filmie jest magazynek bez kulek.

Zastanawiam sie czy jest to generacja 3 czy wczesnejsza?

https://www.youtube.com/watch?v=8cruec9UktM

Czy powinienem wymienic jakas czesc? Kupic oryginalny magazynek TM?

ps. pisze z klawiatury bez polskich "ogonkow"

Posted

Przede wszystkim wsadź uszczelkę w zawór, bo przy nabijaniu syczy. Poza tym słyszałem syk z maga, możliwe że nie jest nieszczelny.

Spróbuj też na innym gazie, bo protech jest imo o kant dupy.

Posted (edited)

Popracowalem troche nad moja replika:

- dysza nie wracala, wyczyscilem nasmarowalem, zmienilem sprezynke powrotna

- zmienilem oring na tlkoku + srubke trzymajaca tlok bo oryginalna sama sie odkrecala

- wypolerowalem zamek

- podpilowalem BBH tam gdzie kurek sie "ocieral" blokujac zamek

- uszczelnilem magazynek

Dalej zamek nie wykonuje pelnego cyklu a replika strzela max 10-14 razy i robi sie syfon

Magazynek ma bardzo duze luzy i praktycznie "lata" na boki.

Czy na pewno kupilem tego samego Meistera co inni?

Zamawialem z Asiaairsoft wesje OD.

Edited by artstarling
Posted

Kupiłeś tego co wszyscy jednak mało kto się przyznaje, że dostał felerną sztukę a tak jest z gazowymi replikami chińskich producentów, teraz cię czeka zabawa wymiana części co w dłuższej perspektywie wyjdzie drożej niż nowe TM ale o tym też nikt nie napisze. Na wmasgu dowiesz się, że twoja replika jest lepsza od TM xD.

Pisz do sklepu z problemem może oddadzą pieniądze.

Posted

Witam,

mam dokłądnie identyczne objawy co "artstarling" i też kupiłęm swojego Glocka w sklepie Asiaairsoft.

Testowałem na dwóch różnych gazikach i objawy sa podobne. Zamek nie wraca a po kilku strzałąch syfon i koniec zabawy. U mnie przy nabijaniu nic nie syczy a magazynek robi wrażenie że napełnia sie na full. Jedyny plus jest taki że jak już strzela to kuleczk pięknie leci!

Pytanie co z tym zrobić...?

Posted

ja sie gdzies doczytalem ze ten element co uderza w zawor w magazynku jest aluminiowy i warto go wymienic na stalowy

zamowilem juz - jak wymienie to powiem czy cos pomoglo ...

Zamowilem tez dysze AIP + 8mm lozysko do kurka

calosc kosztowala juz $75 Meister + $30 czesci /nawet nie wiem czy ta wymiana pomoze ;)

Mysle ze czas powiedziec otwarcie - chlopaki nie kupujcie Meistera !!!!

• 3 weeks later...
Posted

Breaking News

Meister zaczal strzelac

Pomogla wymiana dyszy + magazynek WE + troche tasmy zeby magazynek nie latal ;)

Maister zrobil uszcelke na magazynku polokragla + to samo na dyszy

Nowa dysze AIP + magazynek WE maja uszczelke plaska + duzo wieksza powierznie styku

Wymienilem tez gumke hop-up bo originalna byla fatalna ($16)

Ogolnie wydalem tyle samo co jak za nowe G17 TM

Posted

Do mnie przyleciał z tego samego sklepu i z tym samym problemem. Wystarczyła wymiana górnej uszczelki na oryginalnym magu, z magazynkiem WE w ogóle problemu nie było. Hulał i hula jak wściekły bez żadnych zmian i wymian w sprzęcie.