Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

@Kacper

Dokładnie taki. Może niezbyt imponujący, ale służy nam już dwa lata :)

Co do różnic między odczytami na róznych chrono - jak tylko spotkam jakieś chrono (a spotkałem dotychczas coś może pod 6-7 egzemplarzy różnych firm i modeli) to sprawdzam jak ten nasz sie ma do tamtych. No i nie stwierdziłem takich odchyłów. A czasem miałem wątpliwości, np. kiedy M4 z M120 i borkiem mialo 270 fps :)

Ja niczym daszków nie owijałem, nie bawiłem sie z oświetleniem. Na necie są instrukcje budowy oświetlenia LED do niego. Ale prawdę powiedziawszy jakoś się przyzwyczaiłem mierzyć za dnia ;) W ostrym słońcu starczy go obrócić tak, żeby cień daszków padał na kamery. PRzy zachmurzeniu - można zdjąć daszki.

Szkoda, że nie ma czarnych kulek 0.20 :) (ICS?)

@Piotrek. W Guarderze jest faktycznie dyżo łatwiej walnąć tak przez tube, żeby odczyt był w normie. Kąt też ma znaczenie, ale mniejsze. NAwet przez LayLaxa daje się tak strzelić tylko przykładając go do lufy, ale lepiej jednak w dwie osoby.

MB żre baterie. Wiem to od SpecSHopu, który używa (zamontowanego na stałe na statywie) i mówili, że baterie schodzą dość szybko.

Posted (edited)

Ech, a ja korzystam z LayLax`a, zawsze się da jakoś zmocować końcówkę na lufę, a przynajmniej wyniki są powtarzalne, a to, że trzeba m/s na fps przeliczać, to już niestety jest w nim wbudowane ;-).

EDYTA: Jack nie 2, a 3 fpsy ;) stopa to 30,5 cm około ;) wiec 100 cm to jest 3 z groszami stopy ;-).

Edited by Tuksiak
Posted

Zgadzam się, ale na taki nazwijmy to "domowy pomiar" w zupełności wystarczy. Zresztą mi musi, nie ma już innego wyjścia, za dużo chrono w domu = nie zadowolona Kobita = brak np... tego tam przez miesiąc ;-).