szalony jack pirat Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 @Kacper Dokładnie taki. Może niezbyt imponujący, ale służy nam już dwa lata :) Co do różnic między odczytami na róznych chrono - jak tylko spotkam jakieś chrono (a spotkałem dotychczas coś może pod 6-7 egzemplarzy różnych firm i modeli) to sprawdzam jak ten nasz sie ma do tamtych. No i nie stwierdziłem takich odchyłów. A czasem miałem wątpliwości, np. kiedy M4 z M120 i borkiem mialo 270 fps :) Ja niczym daszków nie owijałem, nie bawiłem sie z oświetleniem. Na necie są instrukcje budowy oświetlenia LED do niego. Ale prawdę powiedziawszy jakoś się przyzwyczaiłem mierzyć za dnia ;) W ostrym słońcu starczy go obrócić tak, żeby cień daszków padał na kamery. PRzy zachmurzeniu - można zdjąć daszki. Szkoda, że nie ma czarnych kulek 0.20 :) (ICS?) @Piotrek. W Guarderze jest faktycznie dyżo łatwiej walnąć tak przez tube, żeby odczyt był w normie. Kąt też ma znaczenie, ale mniejsze. NAwet przez LayLaxa daje się tak strzelić tylko przykładając go do lufy, ale lepiej jednak w dwie osoby. MB żre baterie. Wiem to od SpecSHopu, który używa (zamontowanego na stałe na statywie) i mówili, że baterie schodzą dość szybko. Quote
Kacper_ol Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 (edited) Zależy o którym chrono mówisz :) http://sklep.twistpaintball.pl/index.php?cPath=13 Wspomniane wyżej "serduszko" - 410 zł "Czerwone" - 1290 zł To drugie to jest już naprawdę profesjonalny sprzęt. "Czerwone" nie chce mierzyć kulek BB 6mm :cry: Edited April 29, 2008 by Kacper_ol Quote
Tuksiak Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 (edited) Ech, a ja korzystam z LayLax`a, zawsze się da jakoś zmocować końcówkę na lufę, a przynajmniej wyniki są powtarzalne, a to, że trzeba m/s na fps przeliczać, to już niestety jest w nim wbudowane ;-). EDYTA: Jack nie 2, a 3 fpsy ;) stopa to 30,5 cm około ;) wiec 100 cm to jest 3 z groszami stopy ;-). Edited April 29, 2008 by Tuksiak Quote
szalony jack pirat Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 @Tusiak - przeliczenie to nie kłopot. Kłopot w tym, że Ci podaje z dokładnością do jedności, czyli +/- 1,5fps to ma dokłądnośc tylko dlatego, że tyle miejsc ma wyświetlacz. A dobra replika ma mniejszy odchył .. Quote
Tuksiak Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 Zgadzam się, ale na taki nazwijmy to "domowy pomiar" w zupełności wystarczy. Zresztą mi musi, nie ma już innego wyjścia, za dużo chrono w domu = nie zadowolona Kobita = brak np... tego tam przez miesiąc ;-). Quote
Recommended Posts