Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Do tej pory mam nawyki z czasów, kiedy używałam maski paintball-owej (SCOTT) przy której "normalne" celowanie nie było możliwe....

Nawet teraz często celuję trzymając broń z dala od oka i obserwując lot kulki.

Więc, jeśli chodzi o moje rady, wygląda to tak:

1. Obserwuj lot kulki

2. Koryguj ułożenie lufy po każdym strzale

Posted

acha.. zapomniałam dodać....

3. Śmiej się z tych, co masek nie używają i mają:

a) przerwy po wybitych zębach

B) czerwone plamki niczym ukaszenia komarów

c) inne dolegliwości powstałe wskutek nie-noszenia maski

:wink:

Posted

tak ksiezniczka jak zwykle ma racje

przy AEGach czesciej sie celuje korygujac lot kulki

w koncu takie mozliwosci daje seria i brak koniecznosci przeladowywania za kazdym razem

no i takie celowanie uwzglednia warunki atmosferyczne :twisted:

a jesli jednak chcesz celowac to polecam lunete 3-9x40

Posted

zgadzam sie ze z maską to jakos tak beznadziejnie :/ i wcale bym sie nie smial z ludzi ktorzy masek nie noszą bo im psują klimat. Z tym ze zobacz z czego strzela Alex i co on zrobi z goglami x800. No zgroza :|

Posted

chuja tam psują klimat, ja czasem stzrelam sie w masce MP5(w cqb, jak najdzie mnie faza jakaś) i klimat jest super;) A tak poza tym, to kolituba bedzie uwygodnieniem.

btw, tych wszystkich 'ciemnych stron' noszenia gogli podanych przez Xie sie jakoś nie boje... taki sport :)

Posted

HEHE a Will powiedz dlaczego zaczoles w masce chodzic :twisted: :wink: a co do topicu maski czasem sie przydaja Mudia a jesli w masce bedziesz biegac to kup sobie HKMP5 ze skladana kolba i wtedy trzymajac bron w samych rekach bez opierania kolby jestes w stanie bardzo szybko celowac bez zadnych problemow :!: :twisted:

Posted

problem z maskami gazowymi jest moim zdaniem taki ze nie pozwalaja swobodnie oddychac (chyba ze da sie jakos ja "przerobic" zeby zwiekszyc cyrkulacje powietrza) i to ze troche ograniczaja pole widzenia (ale pewnie wiekszosc masek od paintballa tez to robi)

moze ktos zna jakis sposob na ominiecie tego problemu? (z oddychaniem)

Posted
problem z maskami gazowymi

przeciwgazowymi :!: :!: :!:

jaka jest roznica miedzy maska przeciwgazowa, a gazowa? niewielka - taka jak miedzy krzeslem a krzeslem elektrycznym...

jest moim zdaniem taki ze nie pozwalaja swobodnie oddychac (chyba ze da sie jakos ja "przerobic" zeby zwiekszyc cyrkulacje powietrza) i to ze troche ograniczaja pole widzenia

tiaaa.. to dazenie do realizmu... zeby tylko tarcza balistyczna wytrzymala kilka strzalow a nie byla niezniszczalna... ale w masce to zeby sie latwiej oddychalo, bo tak nie wygodnie... dzizas...

juz slyszalem propozycje zeby biegac bez pochlaniacza...

(ale pewnie wiekszosc masek od paintballa tez to robi)

ale w mniejszym stopniu

moze ktos zna jakis sposob na ominiecie tego problemu? (z oddychaniem)

nie oddychac?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...