Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Kupiłem Metalowy korpus do M4/M16 [Dboyi/P&J] wraz z metalową komora hop up od Krakmana do mojej M16a2 z Jg

, zamontowałem wszystko :)

nasmarowałem , i postanowiłem wypróbować , parę strzałów na semi a

potem seryjka i kulki plują ( tzn lecą na około 20 m )

dodam ze z odłączoną komorą hop up ( dystanser wyciągałem ) tak samo strzela

co zrobić????

bo już się poddałem :poddanie:

i nie mam pomysłu ...

proszę o pomoc

Edited by pedroo
Posted

hmm no może może, a zastanawiam sie na tym czy gdy posmaruje smarem silikonowym hop up to będzie działał od razu poprawnie??

zdaje mi sie że muszę porostu przestrzelić M16 i powinno działać :)

Posted

Nie ma co się zastanawiać, Hop up nigdy nie działa poprawnie po przesmarowaniu - nie stawia oporu... Po około 100 kulkach hop up powinien dojść do siebie. Jeśli to nie pomoże to szukaj marności w niewierności...

Posted

Nie ma co się zastanawiać, Hop up nigdy nie działa poprawnie po przesmarowaniu - nie stawia oporu... Po około 100 kulkach hop up powinien dojść do siebie. Jeśli to nie pomoże to szukaj marności w niewierności...

pedroo i jak ? zasieg Ci sie poprawil ? dzisiaj montowalem u kumpla te metal body ( w komplecie metalowa komora) w m4 od jg i takie same objawy , zasieg 20 metrow,kulki pluja... nie smarowana gumka, wszystko wydaje mi sie ,ze dobrze zlozone,na plastykowym body i tej samej gumce zasieg 2 razy wiekszy conajmniej byl,pozdrawiam

Posted

Chłopaki, mam to body w emce JG II Gen i u mnie na gumce guardera zasięg jest powalający jak na te fps. Zrobiłem natomiast dwie rzeczy. Pierwsza to przełożyłem wszystkie ruchome elementy z hopupa JG do tego dodanego do body bo te białe są do d..... . Jedyny element, który zostawiłem to ten dociskający dysntanser do gumki hop up. Druga rzecz to wymienić dystanser guarderowy na BOYI dodany również w zestawie. Ten guardera jest za duży i podkręca za mocno wszystkie kulki poniżej 0.25

Zróbcie tak jak mówię a powinno być ok. No i jeśli jeszcze tego nie zrobiliście wymieńcie stockową gumkę na silikon guardera, u mnie zasięg wzrósł o 1/3 jak i skupienie strzału się poprawiło. Teraz moje JG strzela wyraźnie dalej niż stock CA, MARUI

Pozdrawiam, dajcie znać czy pomogło. Jeśli nie - piszcie na Priv.

Posted

Druga rzecz to wymienić dystanser guarderowy na BOYI dodany również w zestawie. Ten guardera jest za duży i podkręca za mocno wszystkie kulki poniżej 0.25

no ja czekam na gumkę guardera od krakmana , tylko ja w zestawie nie zauważyłem dystansera od Boyi ;( może wypadł, ale ja stzrelam tylko 0,25 więc nie powinno być problemu z podkręcaniem :) jak wstawię ten guarderowy ,

we wtorek powinna być już gumeczka , to postaram się opowiedzieć co i jak ;)

pozdrawiam

Posted

"Plucie" kulkami ma na ogół dwie przyczyny:

Albo HU jest za mocno podkręcony,

albo brakuje kompresji.

Powody braku kompresji mogą być różne. Najczęstsze to:

Niedociśnięta komora HU do GB (brak sprężynki lub spasowania z frontgripem, kilka gumowych uszczelek i/lub dużo taśmy teflonowej powinno pomóc)

źle/zbyt luźno włożona lufa w komorę

uszczelka pod głowicą tłoka (w tym wypadku to raczej nie to)

badziewna komora.

Może o czymś zapomniałem. Wielkim specjalistą nie jestem.

Posted

Demonette zrobiłem jak powiedziałeś :)

ale i tak pluje wrr :evil: :evil: :evil:

kupie sobie komorę wzmocnioną z abs za 56 zł z gun fire i powinno być gitt:)

Posted (edited)

To już się bardziej opłaca komorę metalową wyhaczyć. SRC da się, bo kumpel za 45 skołował niehulaną. A jak się nie da, to dołóż 9 zeta i kup porządną komorę CA na przykład... Choć podobno SRC jest jedna z lepszych (sam mam i kręci bardzo dobrze).

Ale jak nie masz kompresji to Ci nowe komory nie pomogą. Musisz coś źle robić przy montażu. Wszędzie musi być przynajmniej lekki docisk i szczelność. Szparka, której nie widać gołym okiem może Ci zabrać 50 fps, niedociśnięta komora zabierze Ci wiekszość fps i np. kończy się pluciem.

Edited by Viamortis
Posted

Panowie- zrobilem :mrgreen: wystarczylo spilowa dookola ta czesc komory ktora wchodzi w gearboxa :) dzieki temu komora weszla gllebiej w gearboxa - bardziej szczelna i dysza dalej. jest teraz super, kulki leca dalej niz na starej komorze,pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

witam

mam podobny problem a dokładnie wygląda tak: przy strzelaniu na semi wylatuje jedna kulka potem są puste strzały , czasami jakaś wyleci. Przy auto wylatują ale też dużo jest pustych. Zmieniłem gumkę na stockową bo rozwaliłem silikonową ale już na silikonie ten problem występował , na pewno nie jest to wina magazynka bo sprawdzałem na kilku , czasem jak się dociśnie maga to strzela ok ale to nie jest reguła , proszę o pomoc.