Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Sam bor up poprawi osiągi , ale radze dozbierać kase i kupić części lepszych firm

Skąd to wiesz? Sprawdzałeś?

Jeżeli nie to nie pisz bo: bore up elementa tylko dobrze założony, z dobrze dopasowaną uszczelką coś da. Jak nie wiemy jak to zrobić to stracimy na szczelności.

Osiągniesz około 400fps .

Czy mi się wydaje czy Bore nie zadziała jak powinno jeżeli nie działa na minimum m120?

BTW Do CA M120 jest najlepszym rozwiązaniem. Z firmową spprężyną i dobrze zrobionym bore może osiągniesz 420fps

Posted

Tak sprawdzałem jak strzela replika z bor up-em i bez więc wiem , że poprawia on osiagi ale to jest chyba logiczne bo w cylindrze o większej średnicy zbiera się więcej powietrza.

Wydaje Ci się :

Po przestudiowaniu ASGshopu przyrost na

Level I - M100 + ~45FPS - 370FPS

Level I - M110 + ~40FPS - 400FPS

Level II - M120 + ~37FPS - 430FPS

Level III - M130 + ~33FPS - 460FPS

Level IV - M140 + ~26FPS - 485FPS

A te sprężyny bez boreupów powinny dawać odpowiednio:

M100 - 328FPS

M110 - 360 FPS

M120 - 392FPS

M130 - 426,4FPS

M140 - 459FPS

M150 - 492FPS

(fragment postu miska009)

Posted

chłopaki a teraz pytanie troszkę z innej pułki. :P

chce wiedzieć czy poniżej wymienione części podejdą normalnie do Ca i czy będą hulały bez problemów...

- zębatki G&P

- Cylinder i głowica cylindra G&P

- Dysza G&P

- Łożyskowana, poliwęglanowa głowica tłoka Guarder lub Wzmocniona, łożyskowana głowica tłoka o poszerzonej średnicy Guarder (nie wiem która mi podejdzie)

no i ewentualnie Łożyska kulkowe 7mm

wszystko to na sprężynę m120 Guardera.

Co wy na to?

Posted

Jackobi - Jak zaokrąglać w dół? Stary, chyba nie zrozumiałeś postu - te xx FPS to przyrost jaki daje borek przy odpowiedniej sprężynie. Niżej napisane jest jakie efekty dają te sprężyny bez boreupa, a wyżej z borkiem, więc jak piszesz że m100 daje 330FPS to piszerz o konfiguracji o normalnych średnicach. Spotkałem już kilku ludzi którzy mieli po ~360f/s na M100 z odpowiednim borkiem.

Posted

Czuje się niezrozumiany.

CZY SPRAWDZAłEś NA CHRONO FAKTYCZNY PRZYROST FPS??!!

To ile w teorii daje a ile w życiu to inne bajki. Szczególnie z częściami elementa.