Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bardzo ciekawe, nowe kulki BBBMAX

Recommended Posts

Posted

Czytając o różnych sprawach związanych z PTW natknąłem się na zapowiedź bardzo ciekawych, biodegradowalnych kulek:

BBBMAX

Ciekaw jestem za ile będzie można je zakupić.

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Powątpiewam. Jest tam flaga szwajcarska. To znaczy że będzie drogo. Jak wszystko co szwajcarskie : zegarki, ser :P

Po za tym, proces produkcyjny jest tak czysty, i lepszy że musiało to kosztować więcej, no nie ma siły :P

Edited by madjong
  • 6 months later...
Posted

Mam pytanie:

otóż z BBBMAX'ów nie powinno się strzelać z replik powyżej 300fps.

A jak jest z "zwykłymi biovalami, o TAKIMI? Można je używać w mocniejszych replikach?

Posted

z jak mocnej repliki to było strzelane?

Pytam, bo strzelałem do zwykłych uvexów x-one i nie udało mi się ich przebić - replika ma 640 i powinno wystarczyć :mrgreen:

A co do biodegradowalności tych kulek to chyba nie do końca jest tak jak myśli większość, są ekologiczne, to fakt ... bo wykonane są ze szkła, a piasek jest ekologiczny :wink:

Posted

A jak z tą sztuczką że dla strzelca są widoczne ( nie wiem jak to możliwe).

I czy rzeczywiście posiadają takie niszczące właściwości, i czy jest jakaś specjalna różnica dla żywego celu gdy dostanie.

Posted

nie wydaje mi się, strzelałem do różnych materiałów, dewastują mniej więcej tak samo jak inne kulki. Istotna różnica występuje w wypadku szyb - ale to jest jak najbardziej zrozumiałe, materiał ten sam a kulistość daje przewagę nad taflą ...

ps. tak sobie myślę, że zęby może wybijać bardziej niż kompozytowe kulki

Posted

Czy mógłby ktoś opowiedzieć jak to jest z niewidzialnością tych kulek.

sprostowanie, gdy świeci ostre słońce kulki BBBMAX ( te szklane) są doskonale widoczne widać je rewelacyjnie :lol: zwłaszcza pod słońce

Raczej nie widzę związku.

kulistość jako forma jest bardziej wytrzymała :)

a, i jeszcze jedno - lecą jak po sznurku, nie świrują, choć nie są ciężkie

Posted

Źłe się "ustosunkowałem" ;) chodziło mi o fragment nie o kulistości tylko o "ten sam materiał" ;)

kulki są ze szkła, podobnie jak szyby w oknach... :poddanie:

cały czas słyszę, że są bio i pęcznieją w wodzie i takie tam. Rozbijałem je, traktowałem kwasami ( dopiero azotowy daje radę ) męczyłem palnikiem i twierdzę że te kulki są robione ze szkła

Posted

Ok nie neguję tego z czego są ;) Chodzi mi o to że to że są z tego samego materiału co "cel"-szyba nie ma znaczenia w kwestii rozbicia bądź nie szyby ;) znaczyłoby to że żeby rozwalić deskę trzeba strzelić z drewnianej kulki ;) Albo żeby przebić stalową płytę trzeba strzelać stalową amunicją ;) itp ;) Tylko tyle ;)

Posted

chodziło mi o łatwość z jaką rozbijają szyby, bo są ze szkła ( kulki ) kompozytowe kulki nie radzą sobie z grubym szkłem...przy czym nie do tego je kupiłem ... raczej :wink:

nic to, jutro jeśli czas pozwoli przetestuję celność/powtarzalność /zasięg

Posted

i po :)

więc tak, CA 25 640 fps, do 50 metrów walą w punkt - właściwie obiekt 17 na 17 centymetrów.Problem w tym, że odbijają lakier z blachy obudowy kompa :???:

Na 60 metrach świrują jak głupie :cry: , dolatują na 90 metrów w miarę równo lecąc, ale trafienie możliwe przypadkiem :wink:

Może replika za mocna, zwłaszcza że ma hopsiupa. Bez tego wynalazku latało by to zdecydowanie stabilniej

Posted

Wracając do szyby :D butelka po piwie/winie odległość 10 metrów kulki kompozytowe Straight 0,36g / ICS 0,25g / GoldenBall 0,36g butelki albo pięknie na wylot albo urywa połowę butelki. ;) AR-11 ;)

Posted

szyba grubości 5mm ( lustro ), ruger 410 fps 2 metry - każda kulka kompozytowa rozbija się na powierzchni, BBBMAX robi ładne dziury

AR-11 icon_wink.gif

no właśnie, jak bawiłem sie "takim czymś" na CO2 i uzyskałem 900 fps to w każdych goglach wywalało dziurę średnicy 15 milimetrów :strach:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...