Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ktoś się bawił w rozbabrywanie kabli latarki? Urwał mi się kabel "plusa", do którego dojście jest zalane jakimś klejem. Ktoś to kiedyś usuwał? Jak się tam dostać?

• 3 years later...
Posted

Tez mialem calkiem niedawno problem z ta latarka. Nie radze sie zabierac za to samemu. Ja oddalem na gwarancji.

Niestety jakosc wykonania kabli i calej "obudowy" jest na bardzo slabym poziomie. Mysle, ze najrozsadniej by bylo oddac do jakiegos sklepu asg/elektrycznego...

Posted

Eee... Niezły odkop, ale do rekordu jeszcze dużo, więc tylko srebrną łopatkę dostaniesz :wink:

Ale, skoro już odkopałeś i skoro właśnie mam przed sobą rozwalony TLF CA... :icon_biggrin:

Ten klej/cokolwiek z tyłu można odciąć nożem, to jest chyba jakiś utwardzany silikon (na pewno nie epoxy, po odcięciu krawędzi odeszło samo). Potem trzeba odciąć trochę tego białego plastiku i już można się wlutować w "minus".

"Plus" wystarczy podłożyć pod śrubkę mocującą latarkę do chwytu i dobrze przykręcić.

Kombinuję jeszcze nad poprawą styku pomiędzy kabelkami (drucikami bardziej) a sprężynkami - u mnie nie styka przy "-" z tyłu i przy "+" przy żarniku.