Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A z Kałasznikowem nie dałoby się nic zrobic, jakoś tak w nim poprzemieniac zeby coś przypominało , czy coś , chciałbym się właśnie przenieść w tą epoke i niewiem czy jest konieczność sprzedawania guna.

Posted

Hmm, idzie dokupić okrągły mag do AK, po ciemku i obłożeniu lufy całą rolką folii aluminiowej, może na PPSh będzie wyglądać :poddanie:

Posted (edited)

mu mu

Kałacha bardzo łatwo własnie na Stg44 pzrerobic jak napisał Foka.

A wiadomo na wojnie Sowieci użwywali wszytkiego co im wpadło w łapki, wiec bedziesz mógł biegac z trefiejnym stg. :wink:

[Pisz poprawnie, mówiłem Ci, że poza pomorskim nie ma taryfy ulgowej.]

Edited by Foka
Posted (edited)

Pooglądałem zdjęcia i ciężko by to było , z tą lufą i kolbą coś zrobić. Chyba konwersja byłaby najlepsza czy coś

Używaj polskich znaków. Skoro ja się muszę męczyć i ich używać to ty też :P

Edited by Jones
Posted

Na Stg najłatwiej przerabia się mp5, co udowodnił swego czasu Borax. Ale zawsze możesz jeszcze odtwarzać rzeczywistość z 4 Pancernych a tam biegali z kałachami :P.

Posted (edited)

No i właśnie chyba tak zrobie. :) Przycinanie, grzebanie itp. będzie zbyt ryzykowne, a konwersja swoje kosztuje, a w Czterech Pancernych to widziałem takie akcje.

Edited by Jones
Posted

A owszem był :P

A tak serio:

Kałasza można używać na strzelankach historycznych jako stylizacji na Stg ale na rekonstrukcji WW2 Rosyjskiej to się lepiej z nim nie pokazywać, nawet zmodyfikowanym.

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Ale przecież, jak słyszałem, Kałacha używały radzieckie "oddziały specjalne" już podaczas II Wojny Światowej, co prawda nieoficjalnie i potajemnie, ale jednak tak. To 47 to jedynie od daty, kiedy stworzono go OFICJALNIE.

Posted

Tak Einsteinie, między grudniem 47, a styczniem 48 prowadzono testy 3 konstrukcji biorących udział w konkursie na broń indywidualną na nabój wz. 43 (w tym AK). AK został przyjęty do armii w 1949. Ale jestem przekonany, że już w latach 40-tych Specnaz używał nieistniejącej jeszcze broni, przecież to Specnaz.

• 1 year later...
Posted (edited)

Przecież pod Grunwaldem wygraliśmy też dzięki tajemnemu Specnazowi z tajemnymi Kałachami. To Wy nie wiedzieliście?? :roll: A Rosjanom w Stalingradzie pomógł Frodo z Mordoru i Harry Poter.

Chyba zacznę częściej zaglądać do Rekonstrukcji bo widzę że ciekawe rzeczy się tu dzieją ... albo może lepiej nie :lol:

Edited by MAJOR762
Posted (edited)

Jednak czy nie bardziej opłacalnym jest zakup 'gotowego' Stg 44 niż przeróbka np. z MP5?? Moim zdaniem gotowiec lepiej się prezentuje no i jest wytrzymalszy...

Edit: MAJOR762 ale żeś odgrzał kotleta... :twisted:

Edited by rumak
Posted

Jednak czy nie bardziej opłacalnym jest zakup 'gotowego' Stg 44 niż przeróbka np. z MP5?? Moim zdaniem gotowiec lepiej się prezentuje no i jest wytrzymalszy...

Edit: MAJOR762 ale żeś odgrzał kotleta... :twisted:

Co do wyglądu zgadzam się, ale z wytrzymałością to u chinola cienko, oj, cienko ... No ale na 100% gotowiec jest tańszy.

Posted

Się śmiejecie ze Stawki... a w Kompani Braci nie lepsze wozy jeżdżą... o "Szeregowcu" nie wspomnę.

Trzeba poczekać, aż chińczyki wypuszczą replikę Tygrysa w przystępnej cenie, to skończy się budowa customów na bazie T-34 i T-55 :-P