Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Kazuń :icon_smile: Aczkolwiek uciekliśmy w sobotę koło południa.

To dobrze wylukałem lokalizację, he, he.

A to nie były te manewry Z.A.M.I.E.Ć. - ponoć miały odbyć sie na poligonie w Wesołej.

Posted

Zamieć jako taka nie- był jakiś problem z miejscówką w Wesołej. Ale zamiast tego Góral zorganizował w tym samym czasie manewry właśnie w Kazuniu. Co ciekawe- nas "Rosjan" pięciu, dwóch Polaków, i około 20-25 Niemców.

Posted

Zamieć jako taka nie- był jakiś problem z miejscówką w Wesołej. Ale zamiast tego Góral zorganizował w tym samym czasie manewry właśnie w Kazuniu. Co ciekawe- nas "Rosjan" pięciu, dwóch Polaków, i około 20-25 Niemców.

Eech... to były czasy, kiedy człowiek przyjeżdżał na rekonstrukcję motocyklem(BMW R35, lub MW 750 z silnikiem BMW R80 - kilka razy mi się coś takiego przydarzyło) jako widz i orgowie robili brankę, bo "Niemców" mało. Teraz to byle szczylek z kompleksami biega w grochach Sturma, z plastikowym Mausem(oraz innymi "frykasami"), a jak człowiek próbuje takiego "naprostować", to takie gówno jeszcze z ryjem na ciebie wyskoczy, bo szkoda kasy na prawilne sorty i "takie tam" typu: to przecież bez różnicy, bo nikt nie zauważy szczegółów.

Niestety takie osobniki nadal występują w Wawie.

Tak jak już pisałem w innym wątku, od roku nie należę do żadnej Grupy, między innymi z powodu problemów z kolanem, ale również wkurzało mnie takie podejście do rekonstrukcji, które pasuje raczej do stylizacji na strzelanki historyczne.

Zastanawia mnie czemu osoby organizujące inscenizacje(nie mam na myśli manewrów z udziałem kilku Grup, bo w nich chodzi o szkolenie, zgranie, itp.), nie robią przesiewów, żeby zachować proporcję między przeciwnikami, oraz pozbycia się w/w dziwadeł.

P.S. Sorx za spam, ale wielu "zawodowych" rekonstruktorów przyzna mi rację.

Posted

Ej się czepiacie :] pomimo dostępu do najróżniejszej już maści mundurów (kopii) niemieckich niedawno czytałem, że "najlepiej jest przerobić "szweda", wygląda tak samo" to chyba wszystko w temacie :D

Posted (edited)

Ej się czepiacie :] pomimo dostępu do najróżniejszej już maści mundurów (kopii) niemieckich niedawno czytałem, że "najlepiej jest przerobić "szweda", wygląda tak samo" to chyba wszystko w temacie :icon_biggrin:

Miałem zwalony dzionek... aleś mi humor poprawił MG :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: , dzięki. Aż się zebrałem i poszperałem troszkę.

http://odkrywca.pl/f...rum22/dar.2.jpg

http://odkrywca.pl/f...orum22/dar4.jpg

http://odkrywca.pl/f...orum22/dar6.jpg

http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/szwajcar.jpg

Edited by historian1970
Posted

Panowie daleko nie szukać temat o MG 42 na głównej i pada tekst:

Tak, MG3 różni się bardzo istotnie od pierwowzoru. Kalibrem. Tylko i aż. Nie jest to niby ta sama broń, ale urwał nać, niektóre części są wymienne, i 'na oko' ciężko je rozróżnić. To baaardzo bliski potomek.

No to ja się pytam co Wy się dziwicie? :)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Może trochę nie do końca ten dział ale nie ma sensu zakładać nowego. Motoryzacyjna odsłona rekonstrukcji i nasz projekt wojskowej wersji Opla Kadetta K38. Jeszcze trochę pracy i będzie śmigał ( w tym na Trójmiejskich ASH ). PS: błotniki jeszcze nie nadają się do zamontowania ale pracujemy nad tym.

dsc03741.JPG