Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Propo tego chest riga z poprzedniej strony tematu, to chyba ten jest najlepszą kopią:

Chyba w szoku jesteś twierdząc, że ten chest Condor'a jest lepszy od Phantaca ....

:lol:

Posted

Chyba w szoku jesteś twierdząc, że ten chest Condor'a jest lepszy od Phantaca ....

:lol:

Sądząc po Twojej wypowiedzi się mysliłem... wybacz mistrzu :wink: :roll:

No ale moje pytanie utoneło w jakichś głupotach. SEALs używają tago Multicam'a czy nie ???

Posted

Te pierwsze zdjęcie to nie Rangersi, łuczek nosi się na lewym ramieniu. Na prawym nosisz jeżeli to była twoja poprzednia jednostka.

Drugie to też nie Rangersi, nie używają takiego hełmu.

Posted (edited)
Rangersi nie biegają i nie biegali w Multicamach. A o Sealach też nic nie słyszłałem.

Pierwsze zdjęcie pochodzi z ćwiczeń 3 dywizji piechoty ale jak widać jeden z ćwiczących służył wcześniej w 3rd Ranger Battalion, ale jak głosi staraj maksyma "Once a Ranger, always a Ranger".

Gość z drugiego zdjęcia to SEALs z tego co pamiętam.

Tak i mnie mówiono dlatego tu wkleiłem oba zdjęcia aby obalić twierdzenie zacytowane na wstępie.

Edited by biz0n
Posted (edited)

VBSS (prawdopodobnie)

dnsc9303382jx9um7.th.jpg

Operacja Prime Chance w rejonie Zatoki Perskiej w przedziale 1987 - 1988.

Fotka jest z barki "Hercules" gdzie tymczasowo stacjonował pluton SEAL i kilka śmiglowców z TF-160. USMC zapewniało wsparcie i zabezpieczenie.

RangersMulticam2.jpg

appareljk6.jpg

Pierwsza fota fo żołnierz 3rd ID (Scroll wskazuje że służył w Pułku - kiedyś)

Fota poniżej to bliżej niezidentyfikowana jednostka SOF - prawdpodobnie US Army.

Edited by LittleBird
Posted (edited)

Fota poniżej to bliżej niezidentyfikowana jednostka SOF - prawdpodobnie US Army.

Zgadza się. Gdyby to był SEAL to trzymałby w ręku mk18 mod0 a nie m4 a na baniaku byłby raczej IBH niż ten mich2001.

Edited by Igorek_SDS
Posted

Zgadza się. Gdyby to był SEAL to trzymałby w ręku mk18 mod0 a nie m4 a na baniaku byłby raczej IBH niż ten mich2001.

prevnsw1672bo3.jpg

co kto lubi

75829253om5bz1.jpg

pi062007a4qu5jt6.jpg

nie wiem czy to MICH, Betty czy inna Anna Karolina ale podobnie jak wyżej: co kto lubi

• 4 weeks later...
Posted

Jeszcze tutaj się nie pytałem :):

Czy ktoś może wie od kiedy używany jest Eaglowy A-III pack, a od kiedy jego mollowa wersja? Niekoniecznie u SEALi, o ile FR miało je wcześniej. :)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...