Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poczekaj zraz do Mareckiego zadzwonię i się zapytam, przy okazji na piwko się z nim umówię...chłopie nigdzie w necie nie znajdziesz jakieś bonusowe info. co jest w książce, więc przewertuj książkę nawet ze 100 razy...

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Prawym na zdjęcie " szukaj tego obrazu w google" - masa wyników. Na zdjęciu jest Chris Kyle ze swoją "ekipą", już nie pamiętam w którym zespole służył, łatwo znajdziesz. Dalej - to chyba jest MBSS spoczywający na Pace.

Edited by Remington
Posted

Fota wykonana najprawdopodobniej w Ar Ramadi w 2006 roku. A na zaznaczeniu ciekawostka sprzętowa z tego okresu, to plate od BHI, który jest bardzo podobny konstrukcyjnie (znajomy na na handel jak coś ;) ).

Posted (edited)

No właśnie ciekawy jestem bo z tego co znalazłem może być to jakiś old gen BHI z czarnymi klamrami, tylko nie pasuje mi do tego system mocowania paska i miejsce wkładania płyt... Niby w starym genie jest to rozwiązane w ten sposób (foty w linku) https://angryfrog.wo...-plate-carrier/ Istnieje jeszcze możliwość, że to jakaś wersja przejściowa. Wciąż to dla mnie ciekawostka bo nie mogę znaleźć więcej zdjęć tej wersji w necie, mimio wszystko dziękuje za zainteresowanie tematem.:)

Edited by Fanatic
  • 2 weeks later...
Posted

Witam

ja z takimi pytankami

jak wygląda sprawa z :

1. malowaniem broni ? u devgru i vaniliowych kolegów

2.jak sprawa wygląda ze SCAR'ami ? tylko H czy L też sa spotykane?

pozdrawiam

Posted

A co ma być: malują jak kto umie i jak mu wygodnie.

Nie ma czegoś takiego jak Scar H i L tylko MK17 i MK16. MK17 widać na różnych fotosach promocyjnych, dwa czy trzy zdjęcia poza promosami widziałem, ale trudno mi oszacoować czy to nie są ćwiczenia/testy (sflaczałe kamzy bez płyt to sugerują), ale teraz nie chce mi się tego szukać.

Posted

A tera pytanie z innej beczki :D

Czy potrafi mi ktoś wskazać orientacyjnie okres w którym foki zaczęły używać Vliteów? Na stronie S&S nie mogę znaleźć roku wprowadzenia na rynek tych gadżecików a śmiem twierdzić, że jak tylko się pojawiły, to wszyscy zainteresowani zaczęli ich używać.

Pytam bardziej w kontekście tego, czy z Vlite'm na hełmie i z DCU na sobie nie bedę wyglądał trochę jak Back to The Future? ;)

• 4 months later...
Posted (edited)

Tak, otwiera się ... nie rozumiem po co te nerwy. Pytam, ponieważ od dłuższego czasu moje nowo założone konto nie zostało aktywowane. Od co takie pytanie.

Edited by MaVer1cK
  • 2 months later...
Posted

Pytanie:

Czy ktoś się orientował, czy w Foki w Afganistanie (od wprowadzenia do roku 2006) używali plecaków MOLLE II Assault pack w kolorze 3 color desert? Jestem niemalże pewny, że kiedyś widziałem zdjęcie z tego okresu z takowym plecakiem ale teraz, gdy szukam, widzę jedynie te przeklęte Camelbaki HAWG :D

Ktoś coś?

P.S. Swoją drogą ciekaw jestem tego, czy którykolwiek SEAL TEAM używał kiedykolwiek plecaków z systemu MOLLE II, w woodlandzie, czy 3cd

• 11 months later...
Posted

Witam,

w temacie nie dzieje się za wiele ale wydaję mi się, że to dobre miejsce aby zapytać. Otóż poszukuję informacji nt. wyposażenia plecaka LBT 1562b, używanego przez SEAL w latach ~2000. Przeczytałem cały wątek tutaj, devtsix, tactical.pl i inne fora + google niewiele mi pomogły. I druga sprawa: orientuje się ktoś kiedy zaczęto produkować stazy CAT?

• 1 month later...
Posted

NSN dla CATa został nadany 6 stycznia 2004. 28 lipca 2004 zaczęto rozpowszechniać go wśród amerykańskich sił po tym jak USAISR(US Army of Surgical Research) wydało taką rekomendację.

• 4 months later...
  • 2 weeks later...