Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie spotkałem się z czymś takim, ale każdy inny montaż + pilnik itp i na pewno uda się zamontować! Niektórzy kombinują też z montażem optyki bezp. na body (vide pierwsze strony tego topicu)

• 4 weeks later...
Posted

zgadzam sie mam po tuningu mp5a3 TM i po 30m lotu kulka leci w gore na kulkach 0,2 , musze sprawic sobie 0,23 albo 0,25 ... polecam jeden z najlepszych springow :) bardzo wytrzymaly, swietny do tuningu i ładny :D

Posted
Polecilbym 0.2g

0.25g nadaja sie wtedy, gdy poddasz swoje mp5 tuningowi.

Dzięki za radę :) .

Mam jeszcze jedno pytanie: czy do ładowania magazynka nadaje się ładownica, czy w zestawie jest jakaś specjalna?

Pozdrawiam.

Posted

Ladowanie idzie bardzo szybko. Sciskasz sprezyne blokujac ja na malym zaczepie, wyciagasz z gornej czesci magazynka "plastikowy lejek" i po prostu wsypujesz kulki. Gdy sie juz wiecej nie zmiesci, to wsadzasz do mp5 ;)

Posted

mam taki patent z wężyka do oleju/benzyny , jest on grubosci 1mm a szerokosci wew. z 7mm , wystarczy taki o dl. 30cm i zmiesci ci 100kulek (czyli az 2 magi ) mozna go zwinac do kieszeni :) a ladujesz przykladajac do maga i przechylajach - laduje calego maga bez wypadniecia kulki w 2-3s. :D a potem zatykasz spowrotem zatyczką jakąś (mam z drewienka).

Moze troszke namieszałem ale chyba rozumiesz :).

Zwykłą ładownicą tez mozna ale moim sposobem jest np. szybciej :)

Pozdrawiam

Posted

Mam ją :D

Jest piękna, ma oznaczenia firmowe, metalową prowadnicę kolby, doskonale działający HU i dobrą lufę. Celność lepsza niż w moim ASP 2 (oczywiście szybkość mniejsza :) )

Jednakże moja radość nie trwała długo: dowiedziałem się od kolegi, że zna przypadek, w którym w trakcie normalnego strzelania nietuningowaną MP5 (TM!) doszło do dekompresji, a następnie pęknięcia cylindra i jego mocowań :( .

Dzieje się tak wg niego w MP5 TM przeznaczanych na rynek niemiecki i sprzedawanych przez Specshop. Ponadto na specshopie napisane jest, że replika waży ok. 2kg. Zważyłem ją - 1300g. To podobno kolejna oznaka "niemieckiej" wersji.

Czy jest aż tak tragicznie? Czy Ktoś posiada może wersję niemiecką i rzeczywiście dochodzi do takich problemów? Czy to prawda, że cylinder stosowany w niemieckich wersjach jest wadliwy, a cała konstrukcja posiada mniej elementów metalowych, przez co jest lżejsza?

A może po prostu nieszczęsny użytkownik trafił na feralny egzemplarz, a niemiecka wersja po prostu nie jest dociążana?

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Posted

Ja posiadam MP5a3 ze Specshopu i... pierwsze słyszę o tej rzekomej wersji na rynek niemiecki! To pełnoprawna replika, z normalną ilością cześci metalowych a waga oraz bebechy są standardowe dla MP5a3 Marui. Jedyny zonk jaki miałem w swojej, to czasem dziwne działanie HU i przez to problemy z zasięgiem... A ten cylinder- zawsze może się trafić jakiś fabrycznie wadliwy element, to się zdarza nawet najlepszym...

Posted

Giuls Corleone - prawde mówiąc w MP5 tm jest baaaaardzo mało elementów metalowych. Bebechy też są plastikowe... a potrafi pare lat to pociągnąć.

A moze specshop zawyza wage? Mi się wydaje, że mp5ka nie miała 2kg ( sprzedałem ją jakiś czas temu to nie moge sprawdzić )

Posted

2kg napewno nie ma :D fakt w srodku bebechy do plastik a metalowa jest sprezyna i ciezarki bez ktorych to te cacko jest jeszcze lzejsze ale jest jedno miejsce na dociazenie :D ja mam sprezyne 170pdi wlozona na ktorej gun jest z 2 lata i smiga :) kumpel wlozyl do takiej mp5 sprezyne 210pdi ale nie strzelal z niej tyle co ja z mojej wiec ciezko powiedziec czy przy czestrzym strzelaniu by cos nie poszlo :)

Posted

Bardzo miło mi słyszeć, że dementujecie te przykre pogłoski. Tym samym możecie powitać maniaka zrówno repliki jak i broni firmy HK.

Wiem, że powtórzę się i powtórze zdanie innych osób, ale ta replika jest świenie wykonana :) ... a jakie pudełko 8O :twisted: .

Pozdrawiam.

Posted

Witam,

dzisiaj MP5 sprawdziła się w terenie (zrobiliśmy 2 sesje - poranną i wieczorną) znakomicie. Kulki nie mają zapierającego dech w piersi zasięgu, ale karabin jest bardzo celny, a lot pocisku stabilny.

Nie będę powtarzał zachwytów przedmówców nad tą repliką.

Przytrafił mi się niestety przykry incydent z magazynkiem. Zacząłem go napełniać za pomocą ładownicy (normalnie blokuje się sprężynę w tylnym położeniu i zwalnie blokadę kulek). Przyzwyczajony sposobem ładowania z ASP naładowałem kulek aż do oporu.

Po spojrzeniu na magazynek zrozumiałem swój błąd. Mag trzyma się na jedynie 3 sróbkach i "rozszedł" się na środku 8O tak, że widziałem 2 rzędy kulek :| . Jako laik wybrałem idiotyczne rozwiązanie: rozebrałem magazynek zamiast odkręcić bolec blokujący od dołu spring.

Składanie magazynka zajęło mi 30 minut (mam 2 lewe ręce ;) ).

Na szczęście (jakimś CUDEM :o ) żaden bolec, blokada i śróbka nie "wystrzeliła" i "nikomu nic się nie stało". ;)

Pozdrawiam.

Posted

NO!:D dzisiaj byla wieksza strzelanka i sprawdzilem swoja Jessice( no co??? nazwac nie mozna??:D) w boju:D strzela sie praktycznie ogniem ciaglym. Jak taki lepek stoi plecami do ciebie, albo cie nie widzi to nie ma szans:D wypas:D POLECAM!!!

• 5 weeks later...
Posted

Moze ktos zreasumować? MP5 Marui, UHC, HFC

1. zasieg (najlepiej dajcie w metrach) skuteczny i calkowity

2. moc

3. wytrzymalosc

4. odwzorcowanie

Czy repliki UHC maja kolorowe oznaczenia trybu ognia czy nie? Czy sa i takie i takie i czy te dwa sorty sie czyms jeszcze roznia?

Posted

Zastanwiam sie nad mp5 uhc i tm. Chcialbym kupic uzywana, czy warto dac prawie dwa razy wiecej kasy za TM?

UHC to wydatek rzedu 90-100 zł., TM to chyba ze 150-200 ?