Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej. Po ostatnich 'wyczynach' z moim Kurzem postanowiłem trochę go udoskonalić :-P

Ogólnie replika jest stokowa, oprócz wstawionej dłuższej lufy (długości od stokowej MP5), która kryje się w tłumiku dźwięku.

Jednak zauważyłem, że niestety nieraz to 270 FPS i strzelanie na singlu nie wystarcza, a zazwyczaj lepiej być bardziej do przodu niż do tyłu, dlatego chciałbym Was zapytać :

Co wymienić?

Ogólnie chciałbym osiągnąć około 330-340 FPS (zasięg), lepszy ROF i po wstawieniu precki - skupienie.

Jednak chodzi mi o to, jakie części radzilibyście mi wymienić, aby replika działała lepiej (o to, co napisałem), przy czym nie straciła wiele na żywotności. Mogę w sumie wymienić sprężynę do stokowych części, ale jeżeli pozostałe części to stok to jak mocna może być ta sprężyna?

Jest jeszcze opcja wykonania po prostu tuningu na ASG Shopie - Tokyo Marui lvl 1, ale jestem ciekawy, czy dałoby się poprawić to co wyżej napisałem jakimś mniejszym nakładem funduszy?

Więc za wszelką możliwą pomoc serdecznie dziękuję ;-)

Aha - górna granica ceny tego 'tuningu' -> dobrze by było zmieścić się w tych 150-200zł (bez precki)

• 2 weeks later...
Posted

Bez przesady do m100 nie trzeba tłoka wymieniać....chyba w żadnym stockowym aegu nie trzeba wymieniać części pod taką sprężynę. Jeżeli zależy Ci na szybkostrzelności to wymień łożyska na kulkowe.

Posted

Wymiana:

Łożyska na kulkowe

Lufa na prec. GUARDER(asgshop) lub prec. G&G (specshop)

Głowica tłoka na CA (czarna, silikonowa w asgshopie) - lekka, zmniejsza forsowanie czoła kruchego gearboxav2, zwiększa szczelność, bo CA montuje minimalnie szersze oringi niż konkurencja. Dodatkowe łożysko ściska lekko sprężynę polepszając moc

Kable na niskooporowe najlepiej kupić na allegro w kategorii RTV/Przewody/głośnikowe tam weź najlepiej te które w tytule aukcji mają napis "nie daj sie zrobic w balona" czy coś takiego :D. Wez te o przekroju 1,5mm. Znacząco skoczy ROF. Możesz też pokusić się o układ oparty o MOSFET.

Jak masz kasę to mocniejsza bateria.

Darmowym tuningiem jest też teflonfix komory HU i głowicy cylindra.

Posted

Wymiana:

Głowica tłoka na CA (czarna, silikonowa w asgshopie) - lekka, zmniejsza forsowanie czoła kruchego gearboxav2,

Darmowym tuningiem jest też teflonfix komory HU i głowicy cylindra.

Mp5K/pdw mają ver3. :P