Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witojcie

Mam problem otóż kupiłem niedawno replikę AK74N DX Version z VFC i mam problemy z podawaniem kulek w moich 3 magazynkach midach co trzeba zrobić żeby było pięknie i bezproblemowo?

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

tak jak napisali koledzy wyżej przeczyścić, sprawdzić na innych kulkach lub w ostateczności rozebrać i sprawdzić co się dzieje.

Problem może też tkwić w replice - a dokładnie ten przeklęty Service Pack. Może się dziać coś takiego, że po włożeniu magazynka komora podniesie się lekko do góry i te parę mm może robić swoje. U mnie np. kable od GB lekko wystawały - trzeba było wyjąć GB i je przełożyć, może być tak, że Service Pack po włożeniu wew. repliki lekko się podnosi i powstają luzy między GB i jego dyszą a komorą Hop-Up i magazynkiem. Jak przerabiałem swojego AK to po ponownym złożeniu udało mi się tak jakby lepiej włożyć GB i zystakłem parę mm wolnej przestrzeni - Service Pack latał wew. komory i musiałem go podkleić [?!].

Powiedz jak strzelasz i np. dociśniesz magazynek do repliki to strzela? Jak np. się zatnie magazynek to przy zwolnieniu zabezpieczenia wylatują kulki czy się klinują? Czasem można zobaczyć jak 2 stają lekko w poprzek..

• 1 month later...
Posted

U mnie jest taki problem ze dobrze podaje kulki tylko zawieszają się one w magazynku w poprzek widzę że nawet jak sie w srodku przesmaruje to dalej ten problem bedzie sie pojawial szkoda ze vfc nie produkuje hicapow.

Posted

Jeśli chodzi o zacinanie się kulek w mid capie to polecamy zmienić kulki, gdyż kulki o chropowatej powierzchni się klinują np. Exelce, Pestki, Gold Fire itp.

Weź od kogoś pożycz kulki Extreme lub Blaster i zobacz czy się zacinają.

• 2 weeks later...
Posted

A ja proponuję rozebrać magazynek i lekko podpiłować podajnik kulek(to małe w środku które je popycha)jeśli to nie pomoże sprawdzić część która przytrzymuje kulki bo może być za długa i dlatego nie podaje bynajmniej u mnie tak było.

Posted

Co ?! :-o

Haha Exele nizej niż Exttreme. Weź się opanuj :wink: .

Proponuję przeczytać post z zrozumieniem, gdyż nie napisałem że Excele są gorsze od Extreme. Nic nie wnosisz do tematu i bezsensu zaśmiecasz.