Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam Sar Offizier M41 FS CA Level I , wymieniłem prowadnice sprężyny i sprężynę z M110 na M120 Guarder i przy M120 strzeli parę razy jedna seria, a następnie naciąga na maxa sprężynę i nie puszcza stoi z tłokiem naciągniętym do końca. Próbowałem na baterii 8,4V i na 9,6V bez zmian. Jak włożę z powrotem sprężynę m110 wszytko działa. Myślę że to silnik za słaby, ale jakby nie było dużo osób jedzie na stockowym CA i nic takiego się nie dzieje. Proszę o pomoc bo już ręce mi opadają.

Posted

Tak więc problemem jest silnik, stockwoy CA nie daje rady z M120 Guardera, czasem strzeli, ale jak już zablokuje się przy max naciągnięciu to już nie ruszy. Może z powodu tego że jedzie już rok. Dzięki wszystkim za pomoc.

Posted

Ja bym zaczął od zmiany kabli. Roczne kable w CA to z reguły końcówka żywota. Po wymianie nagle "magicznie sie naprawia". Sam mam silnik CA na m130 od pół roku, wcześniej m120 4 miesiące, a kupiłem używke czyli kij wie ile ma przebiegu i działa. Takie same objawy jak twoje wystąpiły za to w półrocznej emce CA, znikły jak wymieniłem kable.

Posted

Możliwe że i kable, ale dzwoniłem do asgshop'u i oni twierdzą że to przez zębatki. Nic wyśle do asgshopu do serwisu, wymienią mi zębatki okablowanie i jak wtedy nie będzie działać poprawnie to rzucę replikę w kąt i z gaziakiem będę latał :).

Posted

Przejdź się do jakiegoś elektrycznego i kup metr dość grubego kabla ( taki żeby wszedł w body tylko ). To będzie kilka minut roboty a być może rozwiążesz problem.

Posted (edited)

Napisałem: kilka minut roboty :) Tak czy siak nie obędzie się bez rozkręcenia GB. Poprostu na miejsce starych kabli przylutowujesz nowe.

ED: za metr wypasionego grubego kabla w przezroczystej gumie zapłaciłem 2,10zł. Trochę body mi w HK "rozdupca" ale da się niezauważyć.

Edited by Ariel_