Grucha827 Posted March 24, 2008 Report Posted March 24, 2008 Wiec rozladowal mi sie akumulatorek naladowalem (z godzinke) i podlaczam pod guna raz strzelil odlaczylem i kabelki od akumulatorka sie dotkneły (druciki bo wejścia normalnego nie mam) Trochę tak cykało i się akumulatorek (jedna część) Robila ciepla wystraszyłem się i nie wiem co robić kupywać nowy czy kabelki zlutować i nowe wjeście zrobić? Quote
Grucha827 Posted March 24, 2008 Author Report Posted March 24, 2008 Wie ktos czy bedzie dzialal ten aku? Czy do wywalenia;/? Quote
DyingFetus Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 ja używam obecnie takiej baterii,wszystko jest w porządku,ROF bardzo dobry,nie mam z nią problemów. Jakiej firmy jest twoj akumulator? Quote
Grucha827 Posted March 25, 2008 Author Report Posted March 25, 2008 ja używam obecnie takiej baterii,wszystko jest w porządku,ROF bardzo dobry,nie mam z nią problemów. Jakiej firmy jest twoj akumulator? Firmy Well...ale nie chodzi tu o firme tylko opisze dokladniej: Bawiłem się akumulatorkiem i to wejście żeby podłączyć do repliki wyrwałem sam nie wiem jak bo się trzymało mocno... naładowałem (zamiast wejścia zostały same kabelki a na końcu nich druciki które są w kablu) naładowałem baterie przez te druciki (godzinkę ładowałem) podłączyłem do repliki i siadły po paru strzałach wyjełem i te druciki (+ i -) się dotknęły.... Nagle takie odgłosy z bateri wychodziły takie Cyk cyk i 1/4 baterii się nagrzała i utrzymywała swoją temperature.... Gdybym dokupił wejście i przylutował to by działała czy już mogę ją wy...:)? Quote
DyingFetus Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria) Quote
Grucha827 Posted March 25, 2008 Author Report Posted March 25, 2008 moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria) Ja mam chińską :) Mówisz żebym tak zrobił? No to dziś przylutuje nowe wejście ) Quote
poldeck Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 Jezusie, Maryjo, NIE! W wellach są wtyczki mini zawsze, przylutuj tak by ogrągła część wtyku była na czerwonym kablu batki a kwadratowa na czarnym. We wtykach large jest bodaj na odwrót, kwadrat to plus. Quote
Grucha827 Posted March 28, 2008 Author Report Posted March 28, 2008 Ok już mam wejscie i wszystko tylko ladowarka wydaje dzwiek ;/ Quote
Ariel_ Posted March 31, 2008 Report Posted March 31, 2008 Ok już mam wejscie i wszystko tylko ladowarka wydaje dzwiek ;/ Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót. Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo. Quote
Grucha827 Posted April 1, 2008 Author Report Posted April 1, 2008 Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót. Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo. Odpowiedź nr 1: Nie wiem jak to sprawdzić Odpowiedź nr 2: Jest ok Nie powiedziałem że ona nawet jak nie ładuję a jest podłączona piszczy :) Niby tak ma być ale wkurzające :) Quote
Recommended Posts