Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Szukalem i nie znalazlem - jestem nieszczesliwym posiadaczem takowej beretty.

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=562

Mam problem z nia, jest praktycznie nie uzywana, a nie strzela jak powinna.

Powinna miec tryb auto, niestety ta funkcja raz dziala raz nie, czesto syfonuje, a zamek w trakcie strzelania nie do konca sie cofa co skutkuje tym ze po ostatniej kulce nie blokuje sie w pozycji otwartej.

Stosuje gaz "ultraair power gas" nie wiem czy to wina za slabego gazu, czy czegos innego. W srodku kazda czesc przejzalem i nie wykazuja zuzycia czy uszkodzenia.

Czy ktos moze mi pomoc, doradzic co jest nie tak?

Edited by chochol
Posted

To, że zamek ci się nie zatrzymuje w tylnej pozycji, to wina maga - ta dźwigienka popychająca blokadę jest za krótka. Każdy inny mag - TM, KJW, Bell - blokuje zamek bez zająknięcia. HFC - choćbyś się na kolorowo, to i tak będzie miał humory.

Poza tym Beretty HFC z trybem auto są niesławne ze względu na wysoką awaryjność.

Posted

Hehe, sam kupowałem w specshopie ale wersję bez auto. Więc jeśli chodzi o ten aspekt, to nie odpowiem. Co do zamka, maga, zatrzymywania się w tylnym położeniu - przez niemal rok nie miałem z tym problemów, dopiero potem mag albo zatrzask maga zaczął niedomagać - tzn. żeby osiągnąć pełną moc strzału i żeby zamek się blokował w tylnym położeniu, musiałem maga porządnie dociskać od spodu. Jako ze już było po gwarancji a ja kupiłem sobie maga na CO2 to nie zgłębiałem problemu, na CO2 śmiga jak złoto.

• 3 months later...
Posted

Posiadam również taką Berette , ostatnio nie mogłem włożyć magazynka musiałem zaciągnąć zamek żeby magazynek wszedł teraz już tak nie mam no i nie mówiąc o trybie auto też go nie mam ...

Kolega kupił tą berette i u niego dzieje sie coś z zaworami tzn. ładuje magazynek gazem do pełna wystrzeli 3 kulki i jest po magazynku ...

Wie ktoś moze dlaczego tak sie dzieje??

Dzięki i pozdrawiam

• 1 month later...
Posted (edited)

mam podobny problem z beretta bella . Nie jest to wina dzwigienki magazynka mimo ze faktycznie nie dochodzi do konca poniewaz sciagnelem zamek i wlozylem magazynek , i dzwigienka od blow backu zaskakuje maksymalnie do gory . Problem nie zaskakiwania zamka do konca rowniez mam . Rowniez uzywam gazu ultraair power . Smarowalem wszystko smarem silikonowym . Niestety nie pomogło . Zauwazylem rowniez ,ze świezo po zaladowaniu gazu replika funkcjonuje prawidlowo , problem zaczyna sie pojawiac po 4-5 strzalach

Edited by Leo_111