Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

!!! Ogólnopolski Sztab ASG !!!

Recommended Posts

Posted

Czemu by nie stworzyć Ogólnopolski Sztab ASG ?? Wyznaczyć z każdej ekipy jedną osobę. Ta ekipa zajmowała by się ustalaniem zlotów w polsce, organizacją wyjazdów poza kraj i promowaniem ASG w polsce.

Czekam na opinię.

Posted

:lol: :lol: :lol:

i co? jelsi sie zbierze taki KOZI, Max, Padre i Reg i stwierdza ze im nie pasuje termin zaproponowany przez Tommyguna, to Zlotu nie bedzie, tak?

bez przesady... za Zlot odpowiada organizator i nikt mu nie bedzie narzuca terenu, zasad itd.. .jak komus nie pasuje niech nie przyjezdza..

a to ja mam jeszcze propozycje! niech sie zbieraja co dwa tygodnie! za kazdym razem w innym miescie!... a rachunki za przejazdy i noclegi przedstawiaja na zlocie organizatorowi do uregulowania...

Prawo ASG jest, zostalo ustalone przez wszystkich zainteresowanych i to wystarczy... wiecej biurokracji i formalizacji jest IMHO zbedne

PS osoby i firmy uzyte w przykladzie sa zupelnie przypadkowe :)

PS2 Reg, uwazam ze watek nie zasluguje na status "Przyklejony"

Posted

To może jeszcze wybory Imperatora Wszechswiata (na kulki oczywiście)?

Do ...bani z takimi pomysłami, może jeszcze stopnie wprowadzimy?

Reasumując, wg. mnie propozycja z góry chybiona.

Autora rozstrzelać :D :D :D .

Pozdrawiam

KZ

Posted

Podobne pomysly juz nie raz sie przewijaly przez nasze srodowisko, ale nie spotykaly sie ze zbyt cieplym przyjeciem. Ja osobiscie uwazam, ze w obecnej formie ASG w Polsce - czysto hobbystycznej, srednio zorganizowanej, nie jest to realne i nie zdalo by egzaminu.

Posted

HMM. Poco tworzyc cos takiego. Wystarczy jak dla mnie chierarchia w np. mojej grupie. Nawet gdyby cos mialo takiego powstac. To to musialo by byc tak zorganizowane jak cholera. Boss >> Capo >> Boss Capo >> Solider >> Enginer . ??? I co dalej. To chyba nie jakas wloska mafia ???

Posted

Nie lubię określenia mafia, wolę bardziej poprawne ideologicznie. Komintern na przykład - niepraważ, że lepsze Sekretarzu Pinky? :D

Pozdrawiam

KZ

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo dobry pomysł :wink: Uważam, że możecie śmiało mnie wybrać prezesem tekiego sztabu :D :D :twisted: Od razu zaczne zbiurkę by prmować rozwuj ASG w Polsce a zacznę od zakupu nowej fury w końcu jakoś godnie muszę się przemieszczać hahahahahahahahahah :lol: :lol: :twisted:

Posted

Nie bede polemizował z tego typu elokwencją. Nie to nie, S.S.P poradzi sobie samo,co nie znaczy że się odcinamy!Daliśmy propozycję stworzenia czegos z przyszłością ,ale skoro nie chcecie...........

Posted

Cez pomysl nie jest taki zly, nie jest tez nowy. W Warszawie jest Stowarzyszenie ASG (prawnie zarejstrowane i legalne) i jak na razie mimo ze stoleczne nie prubuje scentralizowac calosci. Dlaczego ? Bardzo łatwo jest rzucic hasełko i niech inni to realizuja. Trudniej je wykonac. Tak na serio to wyobraz sobie np. gdzie by byly narady sztabu ? to tylko przyklad. W Warszawie ? W Krakowie ? Na Wybrzezu ? Tam sa najwieksze zaludnienie na km kwadratowy ASGowcow. Ze juz nie wspomne o innych problemach. Napisz cos wiecej a nie tylko luzna propozycje, bo tych nasluchalem sie duzo. Po prostu co rusz ktos wyskakuje z czyms nowatorskim nie prubujac nawet tego zrealizowac konkretnie badz zapalu mu brakuje zeby dociagnac to do konca. Powiedzmy sobie ze udaje sie Ci cos takiego doprowadzic do realizacji, i co ile lat bedziesz mogl to ciagnac ? Nie sztuka podbic panstwo, sztuka ten podboj utrzymac. Porywajac sie na cos takiego trzeba znac prawie wszystkie powazne i powazane osoby bawiace sie na powaznie w ASG z calej polski i prubowac cos z nimi zdzialac. Nawet nie podales konkretow a juz sie wycofales, sam widzisz jak mieli twoj post potraktowac jesli nie elokwentnie ?

Posted

hmm... a po co chcecie cokolwiek formalizować ? W jakim celu ?

Ustalania dat zlotów ? Na zloty jeżdzą ci Członkowie ekip którzy akurat mają czas. Po co >?<

• 2 weeks later...
Posted

Środowisko ASG nie jest jedynym do którego należę, ale jedynym które jeszcze ( ! ) nie bawi sie w politykę. W dniu w którym powstanie centralnie sformalizowana elita rządząca powstanie również i opozycja. Chyba nie muszę tłumaczyć relacji miedzy nimi. Każdy ogląda wiadomości i zna najczęstsze powody ich kłótni. Z mojego doświadczenia powiem tylko że człowiek/ grupa posiadający władze, pragnie jeszcze więcej władzy. Może to się objawiać w rożny sposób, niekonicznie poprzez jawną manifestację swoich celów lecz ukryte działanie w rezultacie prowadzące do stopniowego rozbicia aparatu władzy i w nastepstwie zburzenia ustalonego porzadku, co prowadzi do chaosu, jeszcze wiekszego niż ten wywołany przez tworzenie się w/w aparatu.

W dniu w którym nad polskim ASG zawiśnie flaga głównego sztabu, inna bardzo niebezpieczna powiewać bedzie nad głowami ludzi ktorzy chcac przywrocic porzadek rzeczy i błogą w swej nieświadomosci politycznej zabawe, ujma w dłonie karabiny i razem zawołaja :

Viva la revolution !!!

Posted

ta musze sie zgodzić z DamieN można sobie prowadzić jakieś małe sojusze czy też antypatie (tylko fabularne) na swoim podwórku przenoszenie tego na wieksze społeczności ASG bedzie gwoździem do trumny dla i tak ledwo trzymającego sie w kupie polskiego ASG (coraz wiecej animozji w środowiskach) a taki twór tylko doleje olivy do ognia... zresztą ktoś już coś takiego proponował :D.

a jesli nie bedzie to gwoździem do trumny to i tak jak mówi DamieN na 100% powstanie opozycja. czyli w takim lub innym przypadku podzieli sie polskie ASG.

PS

Zadziwiające jak ten temat powraca niczym bumerang najpierw WIT teraz CEZ; ale chetnie przeczytam koncepcje może sie myle w całej mojej wypowoiedzi i bedzie OK.

Posted

Aaa skoro ten temat jest ciagle wywlekany to wyraze swoja skromna i nic nie znaczaca opinie ;]

ASG to nie jest sport, nie ma lig, nie ma punktacji i zawodow. Wiec jakakolwiek formalizacja bylaby sztuka dla sztuki, jakos kolekcjonerzy znaczkow pocztowych nie maja zadnych formalnych centrali i sztabow... A jak to juz bylo omowione w innym watku [a moze tym?] ASG to hobby...

Z reszta prozne nadzieje, Tricity rosnie w sile, niedlugo cala Polske obejmie i bedziemy mieli sztaby, zarzady i opozycje i wojny na smierc i zycie kulkowe jak nikt inny :]

• 4 weeks later...
Posted
Z reszta prozne nadzieje, Tricity rosnie w sile, niedlugo cala Polske obejmie i bedziemy mieli sztaby, zarzady i opozycje i wojny na smierc i zycie kulkowe jak nikt inny :]

Cyniczny optymista.. :wink:

Ale na poważnie sztab ogólnopolski, rządy może zróbmy odrazu partię i do wyborów staniemy :D . Takie coś (twór) nie ma racji bytu wogóle. No chyba że każdy "członek" będzie musiał opłacać składki na podróże "służbowe" swoich przedstawicieli. I kto się na to zgodzi?? Nikt. Dlaczego?? Wystarczy poparzeć co dzieje się w naszym państwie, to samo czeka i ten twór. Korupcja, walka o stołki. Po co to komu, ASG jest przecież traktowane jako sport,hobby i to sprawia bardzo dużą frajdę. Myślę że refleksje moje przydadzą się żeby co niektórzy pomyśleli dwa razy zanim wysuną podobne propozycje.

Zdrawim.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...