maxavelli Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3518 :strach: No to sie niektorzy doczekali ;-). :twisted: Quote
Sebek74 Posted January 1, 2010 Report Posted January 1, 2010 (edited) Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego cacuszka. Cud, malina. Jak na razie nie użyty w boju ale już niebawem. Producent naprawdę się postarał. Sam metal i drewno. Mnóstwo detali, oznaczenia fabryczne, numery, sygnatury itp. Wszystko zgodnie z oryginałem. Gdyby nie świadomość że mamy do czynienia z repliką ASG można by się pomylić z prawdziwą bronią. Obym nigdy nie spotkał na swej drodze panów w mundurze. Pierwsze wrażenie - hałas i trochę odmienny chrakterystyczny dźwięk. Myślę że na polu walki nie będzie problemu z odróżnieniem BAR'a od innych replik. Replika jest bardzo długa, wręcz ogromna - 1210mm, i ciężka - 5000g. Zapewne będzie przyspażać trochę problemów. Budowa jest zwarta, nic nie klekocze i nie trzeszczy. Jedyny istniejący luz jest na przednim mocowaniu rury gazowej z lufą, wynosi 1mm, oraz w mocowaniu przedniego chwytu. Być może drewno jest minimalnie mocniej wyszlifowane niż korpus. Właściwie te rzeczy są niezauważalne i nie mają wpływu na trwałość repliki, poza tym myślę że oryginał też miał takie niedociągnięcia a wynikały one po prostu z technologi produkcji i dopasowania poszczególnych części. Zasięg wynosi około 50-60m i raczej trzeba się trzymać tej skali. Selektor ognia posiada blokadę ze sworzniem uniemożliwiającym jego przestawienie. Po jego wciśnięciu i pokonaniu oporu sprężyny przesuwamy selektor na tryb ognia. W tych pozycjach chodzi lekko i bez oporów. Po odciągnięciu cięgna zamka w okienku wyrzutnika łusek odsłaniane jest pokrętło regulacji Hop-Up, a właściwie suwak. Pozycja przednia - NORMAL. Pozycja tylna - maksymalne ustawienie HU. Replika posiada bardzo precyzyjny i czuły Hop-Up, pozwalający osiągnąć bardzo dobrą celność. Po odpowiednim ustawieniu HU można pobawić się celownikiem - przeziernik ma regulację w pionie i poziomie. Nie wiem jak było w praktyce ale celowanie za pomocą przyrządów może stanowić problem. Być może to kwestia wprawy i praktyki. Baterię mocuje się w wydrążonej kolbie. Należy odkręcić stopkę od kolby i gotowe. Proste i wygodne. Magazynek - hi-cap - 190bb Silnik - EG 1300 high speed motor Replika zakupiona w sklepie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3518 Jak sądzę w świątecznej promocji 3244zł. W pudełku otrzymujemy: 1.Replika 2.Magazynek 3.Instrukcja I tylko tyle. Żadnego wycioru, kluczy, pasa nośnego i kulek. I na koniec - tylko nie mówcie że się chwalę - to jest piekne. Pozdrawiam. Edited January 1, 2010 by Sebek74 Quote
Gekon_1 Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 Piękny, ale czy trochę nie przesadziłeś z zasięgiem ? Chyba, że chodzi ci o całkowity ? Pozdrawiam Quote
Sebek74 Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 Zasięg określiłem na "oko". Napisałem 50-60m. Równie dobrze może być 51m. Skuteczny dopiero się okaże. Sprawdzałem na kulkach 0,28. Quote
Gekon_1 Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 To ciut za ciężkie, sprawdź na 0,25g ;) Quote
Voltarius Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 Ciekawa gratka dla tych co chcą i mają kasę ;] BAR VFC WRACA PO RAZ OSTATNI NA STAN W SKLEPIE www.wgcshop.com więc spinajcie wroty jeżeli chce ktoś jeszcze dotknąć świeżego BARA ;] Quote
Recommended Posts