Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Ja mam swojego od paźdiernika i prawa strona zamka, tam gdzie jest to wciecie na blokadę jest już tak starta że zamek zawsze wraca na swoje miejsce.

Ozzi sprawdz jak tam u Ciebie z tym wcieciem, jezeli jest ok to najlepiej gdybys rozebral gnata i sprawdzil co z blokada zamka. Byc moze sie zablokowala i nie odskakuje do gory (w sumie to by tez mogla byc przyczyna zacinania sie kulek, bo jezeli 'dzyndzelek' przy ostatnich kulkach, nie moze podniesc blokady zamka to stoi w miejscu, w niestandardowej pozycji i przez to kulki nie maja dojscia do wyjscia?):?:.

Wszystko to niestety tylko moje luzne domysly, ale jezeli rozbierzesz p99 i sprawdzisz co i jak, to przeciez nic sie nie stanie.. :wink:

Pozdro

Haju

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i nadszedl ten moment ... poszla sie walic sprezyna spustu :( juz pierwszego dnia jak dostalem guna to sprezyna dziwnie trzeszczala i skrzypila ... w tajgunie proponowali, abym podeslal im guna, lub zebym naoliwil wiec sam naoliwilem(dostalem guna i zaraz go mam odsylac?? SIC!). Trzeszczal az dzisiaj poczulem luz w spuscie ... zdjalem to "zabezpieczenie" przed spustem i widzialem, ze ten haczyk ze sprezynki sobie chodzi luzno(nie jest o nic zaczepiony) a jak lekko dotknalem go srubokretem to odpadl :o i co teraz?? Odeslac do Tajguna czy sprobowac samemu naprawic??(kompletnie sie nie znam na gunach :P nie chce go calego rozsypac) HELP :cry:

Posted

Wiesz, mi tez to sie zlamalo, ale narazie jakos z tm zyje (pewnie to naprawie niedlugo). Jezeli masz taka mozliwosc to odeslij spowrotem, po co sie samemu meczyc? :wink:

• 1 year later...
Posted

hej a jak rozwiazaliscie sprawę montarzy tej zaślepki z tyłu zamka? Gnata całego składam bez problemu ale jak po złożeniu chcę wcisnąć ta zaślepke (oczywiście zamek w tylnej pozycji) to tulejka w której tłok siedzi blokuje zaślepke i jest lipa... Może jakos inaczej się to składa?

Posted

Co do zostawania zamka w pozycji tylniej przy wiekszosci strzalow, to pistolet trzeba przeladowywac trzymajac go pionowo (tak ktos kiedys pisal na forum), a z wlasnego doswiadczenia wynika, ze trzymajac go poziomo, rowniez wiekszosc przeladowan odbywa sie normalnie.

U mnie ta zaslepka z tylu wlazla od razu.

Posted

Ja wiem czy na chama? Rozloze go zaraz i zobacze czy "na chama". :D

Ed. Wiec tak, na poczatku go wciskam, nie za mocno ale tak zeby gora dotykal zamka, wtedy jedna czesc "oslonki" powinna byc juz na miejscu a drugo odginamy/dociskamy/czy co tam chcesz "na chama", ale nie za mocno. :D

ps. Nie biore na siebie odpowiedzialnosci za wszystkie powstale w wyniku takiego postepowania szkody :twisted: .

Posted

heh, mnie też ta część wkurzała. ZAWSZE wpychałem na chama i było ok. (a rozbierałem raz na dwa tygodnie).

pozdro

B.

P.S. ja też nie biore żadnej odpowiedzialności :)

Posted

no to ok bo próbowałem np wyjąć tą metalową część która trzyma sprężyne i zmoctować na raz cały zamek z mechanizmem spyctowym i dopiero wcisnąć go w obudowę ... nipolecam potem można sprężyn parę godziń szukać

Posted

Przy takim rozkladaniu trzeba uwazac na ten czerwony badziew. Raz mi sie cos w nim zacielo wiec mu "pomoglem" popychajac go do wnetrza pistoletu i kicha. Mam teraz waltera bez "czerwonego badziewia". :D

• 1 month later...
Guest kubov
Posted

2) Czy możliwe jest, że nie ma Hop-Up'a? Pytam, ponieważ zaglądając do wylotu nie widziałem żadnej gumki.

1 zasada nigdy nie zagladaj do lufy :)

• 3 weeks later...
Posted

Czy możliwe jest, że nie ma Hop-Up'a? Pytam, ponieważ zaglądając do wylotu nie widziałem żadnej gumki.

o ile wiem to niepowinno sie zaglądać do lufy nawet jeśli sie jest pewnym ze broń jest nienaładowana :P. Ale raczej ma Hop-Up ponieważ ja i kumpel mamy te same guny i jak rozebraliśmy jednego to miał to gumke choć niejestem na 100% pewien czy to HU

Posted

możesztak sprawdzić : zablokuj zamek w pozycji tylnej weź patyczek/wacik do czyszczenia uszu (czysty :P )i wtryń do lufu od tyłu oczywiście . powinieneś wyczuć hu lub sposub 2 weź taką diodową latareczkę do kluczy i przy zablokowanym zamku w tylnej pozycji zaświeć nią w tył lufy i spójrz w nią :idea:

Posted

Dziś dorobiłem HU w P99 z HFC.Jest tam na wlocie lufy gumka uszczelka, która być może miałaby być HU, ale jakoś nie jest. Dzięki niej kulka nie wypada z lufy. Uszczelkę rozpiłowałem, by kulka swobodnie wchodziła do lufy.Przed nią wypiłowałem rowek szerokości ok 1,5 mm tak by wchodziła uszczelka o średnicy ok. 7mm od zaworu. Następnie ściąłęm nadmiar gumy do średnicy uszczelki oryginalnej i okleiłem taśmą izolacyjną dla uszczelnienia przewodu lufy.Przy pierwszych testach HU sprawił się nadzwyczaj dobrze. Powietrze nigdzie nie ucieka, kulka leci prościutko do celu a i zasięg całkiem całkiem.

• 3 months later...
Posted

O co chodzi:

HFC produkuje trzy odmiany replik tego pistoletu - podstawową (P99), z tłumikiem (Lightning shooter VI) i z kompensatorem (Lighning shooter VII).

Mam pytanie czy te repliki różnią się bebechami od siebie, osiągami?? Czy tylko kawałkiem obudowy?

• 1 month later...
Posted

Witam trzy dni temu kupilem pistolecik w Tajgun a mianowicie P99 firmy HFC, model bez tlumiku. Zastanawia mnie jeden fakt - na wszystkich fotkach w sklepach i na wmasg sa na pistolecie oznaczenia HFC (w recenzji tego modelu oraz tego z tlumikiem na wmasg jest to nawet wymienione w tekscie). Natomiast u mnie nie ma zadnego napisu HFC, a w tych miejscach jest napis GUN (ze znaczkiem R - co by sugerowal, ze to nie HFC a jakas firma Gun - moze Cyber Gun?), dodatkowo na lufie jest spory napis AIRSOFT GUN. Z drugiej strony pistolet wyglada juz tak samo jak na zdjeciach wmasg lub tajgun.

Pistolet byl w firmowym pudelku HFC, takim jak mozna wszedzie na zdjeciach zobaczyc wiec z tym spoko, ale mogli przeciez podmienic pistolety. Pytam sie bo jestem nowicjuszem w ASG i dziwia mnie nieco napisy na tym moim modelu.

A oto fotki - wszytsko iwdac jak na dloni ;)

http://www.toya.net.pl/~carnage/p99p.jpg

http://www.toya.net.pl/~carnage/p99t.jpg

Posted

Widziałem wiele fotek waltherów HFC i miały właśnie takie napisy jak twój egzemplarz. Moim zdaniem napisy niezbyt ładne. Cieszę się że wybrałem KWC :P

Posted
mig - moze i lepiej wyglada ... ale jak strzela :>

Bardzo dobrze. Na kulkach 0,2g widać działanie hopupa i kulka śmiga aż miło.

Dla mnie jedyną wadą jest mała waga (455g). Heh, ale nie o tym temat.