Jasiu_3D Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 Witam ;-) Dzisiaj na strzelance, jak sie cząłgałem ze swoją m16a3 jg wysunąła się do przodu lufa rozdzielając przy tym front griph. Jak już byłem w swoim warsztaciku zdjąłem przedni uchwyt i odkryłem, żę lufę zewnętrzną można obkręcić o 360 stopni i wysuwać do przodu. Mała śróbka imbusowa (wybaczcie mi ale nie znam się na śróbach) tuż obok korpusu była poluzowana. Dopchłem więc lufe do końca ( w kierunku kolby) i zacząlem kręcić śróbka. Dokręicłem ją do końca, a lufa i tak była luźna. Co amm teraz robić :?: Reklamować (płacąc 28 zł za przesyłkę tam i z powrotem) czy pokombinować samemu? Z góry dzięx :mrgreen: Quote
0L0 Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 Lufę trzymają na miejscu w sumie 3 imbusy, poluzuj je wszystkie i dopchnij lufe do końca, dopiero dokręcaj. Quote
Jasiu_3D Posted February 28, 2008 Author Report Posted February 28, 2008 Jednen imbus jest pod lufą i jak go dokręcę na maxa i tak lufa się obraca i można ją wysunąć, a u góry są jakieś dwa bolce które siedzą nieruchomo. Chyba wymienię ten imbus i uzupełnie cymą malutki ubytek w lufie ( jakieś 0,4mm) Quote
0L0 Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 u góry są jakieś dwa bolce które siedzą nieruchomo To nie są bolce, tylko małe śrubki imbusowe ;) Quote
Jasiu_3D Posted February 29, 2008 Author Report Posted February 29, 2008 O kurde faktycznie xD Dokręciłem wszystko, trochę sylikonu dałem i jest cycy :wink: Teraz tylko lunety potrzebuję :wink: Quote
Recommended Posts