Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam

mam mp5 firmy cyma ale mam problem poniewaz zepsula sie betaria i silnik i mam pytanie jaki mam terea sprzet kupic do niego?? znaczy jaki silnik i jakas batereie porposze najlepiej o dokaldne adresy i normalne ceny ;] prosze o taka pomoc aby zakupione czesci wspolgaraly ze soba

a i jeszcze jedno jaki silnik wogole jest w tej mp5 dlugi czy krotki??

pozdrawiam i czekam na rady ;]

Posted (edited)

A co do batki to polecam ogniwa Sanyo,Intellect.

np tu. Link

Dużo pozytywnych opinii o tych produktach jest.

A jeżeli zdecydujesz się jednak na wymiane mp5 to polecam 8)

Pozdr :lol:

Edited by jakubbudz
Posted

no dobrze panowie a wiec problem silnika i baty mamy rozwiazany w poniedzialek mam zamiar kupic te dwie rzeczy ale mam kolejne pytanie co jeszcze moge wymienic w swoejej cymie?? co mi poprawi strzelnosc a zarazem nie rozwali maszynowy??

Można po polsku? Preclufe i gumkę hop up. To jedyne chyba co warto wymieniać.

• 1 month later...
Posted

całego hop-up, w cymie jest niestandardowy hop-up

Sam posiadam ten model i wymieniłem hop-up i założyłem preclufe.

Radze uszczelnić jeszcze głowice cylindra gdyż bardzo często w cymie jest nieszczelna, ja uszczelniłem zakładając nowy o-ring, podobnie wymieniłem o-ring na tłoku. W sklepie z łożyskami i uszczelkami zapłaciłem 2 zł za 4 oringi.

Możesz wymienić jeszcze dysze na uszczelnioną jednak, radze wymienić odrazu popychacz dyszy. W moim przypadku okazało się że nowa dysza ciężko wchodzi w stary popychacz a na dodatek nie jest dopychana do końca co się objawiało strzelaniem po 3 kulki i pluciem tymi kulkami na kilka metrów.

Dodatkowo w polecam wymianę przewodów, najlepiej zakupić w elektronicznym i samemu dopasować zmieścisz się w cenie 10zł.