szczepan pletwonurek Posted February 22, 2008 Report Posted February 22, 2008 witam mam mp5 firmy cyma ale mam problem poniewaz zepsula sie betaria i silnik i mam pytanie jaki mam terea sprzet kupic do niego?? znaczy jaki silnik i jakas batereie porposze najlepiej o dokaldne adresy i normalne ceny ;] prosze o taka pomoc aby zakupione czesci wspolgaraly ze soba a i jeszcze jedno jaki silnik wogole jest w tej mp5 dlugi czy krotki?? pozdrawiam i czekam na rady ;] Quote
Pajerro Posted February 22, 2008 Report Posted February 22, 2008 Powiem trochę nie na temat ale szkoda Guna bo mp5 cymy ma w stocku 280 fps i cena jaką powinieneś wydać na nowy silnik i batkę będzie wartością 1/2 tego karabinu ;/ Quote
szczepan pletwonurek Posted February 22, 2008 Author Report Posted February 22, 2008 no co ja mam powiedziec nie stac mnie na TM czy CA a ze bede musial tyle wybulic no coz trudno ale odpowiedzcie mi jaki ma byc silnik krotki czy dlugi ;] Quote
Sman Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 krótki , polecam : http://asgshop.pl/produkt.php?id=421 Quote
jakubbudz Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 (edited) A co do batki to polecam ogniwa Sanyo,Intellect. np tu. Link Dużo pozytywnych opinii o tych produktach jest. A jeżeli zdecydujesz się jednak na wymiane mp5 to polecam 8) Tą Pozdr :lol: Edited February 23, 2008 by jakubbudz Quote
przemek10 Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 krótki , polecam : http://asgshop.pl/produkt.php?id=421 Od kiedy w MP5 są krótkie silniki ?? W MP5 są długie , najtańszym rozwiązaniem będzie kupienie na allegro stokowego CA Quote
szczepan pletwonurek Posted February 24, 2008 Author Report Posted February 24, 2008 no dobrze panowie a wiec problem silnika i baty mamy rozwiazany w poniedzialek mam zamiar kupic te dwie rzeczy ale mam kolejne pytanie co jeszcze moge wymienic w swoejej cymie?? co mi poprawi strzelnosc a zarazem nie rozwali maszynowy?? Quote
chopesz Posted February 25, 2008 Report Posted February 25, 2008 no dobrze panowie a wiec problem silnika i baty mamy rozwiazany w poniedzialek mam zamiar kupic te dwie rzeczy ale mam kolejne pytanie co jeszcze moge wymienic w swoejej cymie?? co mi poprawi strzelnosc a zarazem nie rozwali maszynowy?? Można po polsku? Preclufe i gumkę hop up. To jedyne chyba co warto wymieniać. Quote
Runer Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 całego hop-up, w cymie jest niestandardowy hop-up Sam posiadam ten model i wymieniłem hop-up i założyłem preclufe. Radze uszczelnić jeszcze głowice cylindra gdyż bardzo często w cymie jest nieszczelna, ja uszczelniłem zakładając nowy o-ring, podobnie wymieniłem o-ring na tłoku. W sklepie z łożyskami i uszczelkami zapłaciłem 2 zł za 4 oringi. Możesz wymienić jeszcze dysze na uszczelnioną jednak, radze wymienić odrazu popychacz dyszy. W moim przypadku okazało się że nowa dysza ciężko wchodzi w stary popychacz a na dodatek nie jest dopychana do końca co się objawiało strzelaniem po 3 kulki i pluciem tymi kulkami na kilka metrów. Dodatkowo w polecam wymianę przewodów, najlepiej zakupić w elektronicznym i samemu dopasować zmieścisz się w cenie 10zł. Quote
Recommended Posts