Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem z moją repliką. Na normalnych batkach jakich mam tzn. 8,4 V 1100 mAh JG i 8,4 V 1200 mAh Intellecta ma skłonności przy strzelaniu na aukto blokować i ni wząb ją odblokować. Lecz gdy łącze batki szeregowo replika działa bez żadnych problemów. W sklepie który kupowałem tą replikę wytłumaczono mi że to wina chińskiego silnika w połączeniu ze sprężyną M 110 potrzebna jest batka o dużym napięciu. Kupuję silnik CA myślicie że to coś zmieni??

Posted

Myślę, ze nie łączyłeś tych baterii szeregowo a równolegle raczej ;-) . Z tego co pamietam to baterie wpięte w szereg dałyby kosmiczny woltaż a to by się skonczyło tragicznie dla niemal kazdej repliki. I też mi sie wydaje, ze raczej kup batkę a nie silnik.

Posted

Kolego. Zapytałem elektryka z wykształcenia (w stopniu inżyniera) o kwestie łączenia baterii. Dalekjo nie miałem bo to mój Padre, więc Skype szybko pomógł.

Myślę, że on sie nie myli w tej sprawie.

Załatwmy to raz a dobrze:

Baterie łączone równolegle są w stanie dać wiekszy maksymaly prąd, w końcu dają go dwie naraz.

Metoda łaczenia: plusy obu baterii i minusy obu baterii wpięte naraz do odpowiednich wtyków gnata.

Baterie spięte szeregowo dają większy woltaż. W wypadku dwóch 9,6 uzyskałbyś woltaż nieco ponad 20 V. Przy takim amperażu sfajczyłbyś układ (silnik) zanim połapałbyś się co się stało.

Metoda łaczenia: plus jednej do minusa drugiej. Pozostałe kable do odpowiednich wtyków gnata.

Posted

to wychodzi na to że miałem połączone szeregowo plus jednej do minusa drugie i nic mi się nie stało:) więc teraz wiem co robić połączyć batkę plusami i minusami:), a i tak za miesiąc kupuję matkę 9.6 V 3300 mAh G&P

Posted

Powiem Tyle silnik i kable wytrzymały i wiem żeby tego już tak nie łączyć.

A co do batki dostaniesz ją na www.asg.com.pl za 170 zxł w kształcie L wejdzie do tego HK 33 po wyjęciu trochę plastiku z kolby:)