Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4A1 [KWA]

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Powiem tak ja w kwa wsadziłem już 2,5 k z replika [cqb compakt] to jest za mała te szyny już mi nie podchodzą po prostu chce jakieś fajne wiec czy dam 200-czy 900 to mi to lata :icon_razz: tylko żeby pasowały bo podobno z kwa problem

Da mi ktoś link do szyn które bankowo pasują ?

Trochę jak dziecko neo ale dziś padam

Edited by rafik1213
  • 5 weeks later...
Posted (edited)

Niee, ja nie mam tak ciężkiego palca, co by napieprzać masowo na auto, jak co to małe seryje po pare kulek, ale tak to zwykle semi, a spręrzny raczej nie będę zmieniał. Dziękuję, za odpowiedzi. Tłok będzie SHS, prawdopodobnie 14 zębów.

Edited by Huodny
  • 2 weeks later...
Posted

Witam. Czy wiecie jakie dolne body podejdzie pod 2gx i upper receiver oraz 2-dzielna komorę. Dało by radę upchnąć to w body od JG , CA albo jakiegoś innego producenta ?

Posted

Mam problem który dość długo się ciągnie dokładnie chodzi o hop upa czy kulki 0.25 czy 0.28 zawsze mi je znosi za cholerę nie pomaga zmiana dystansera 3 strzały w miarę prosto 1 w kosmos 5 w lewo i tak w kółko

Macie na to jakieś patenty ?

Posted

przede wszystkim zobacz od strony komory czy masz prosto gumkę założoną (czy ten garb jest na środku wycięcia ) a jak tak to możesz podpiłować delikatnie płaszczyznę po której się porusz ten mimośród od trzeciej zębatki, poprawi ci się płynność regulacji hopa, i oczywiście czystość lufy tez robi swoje

• 4 weeks later...
Posted

Witam. Mam problem , a mianowicie podczas zmiany dolnego body od cqb-r na metalowe od KWA nie mogę dopasować silnik do chwytu . Gdy go wkładam nie "sprężynkuje". Jak ustawić kable w chwycie w m4 kwa ? Można poprosić o zdjęcia lub jakieś wytłumaczenie ?

EDIT: Po wielu próbach udało się . Kable samoistnie jakoś źle musiały się układać i w tym problem.

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie ! Własnie stałem się szcześliwym posiadaczem M4 CQR MOD1 . wykonanie repliki w porównaniu do m4 ics to niebo a ziemia :D . Zdecydowanie KWA jak za swoją cenę to wymiata :D

Posted (edited)

Kolejne pytanie . Chce odkręcić delta ring . Podobno jest tam klej jak sie go pozbyć nie uszkadzając niczego ??, i co polecacie do odkręcania delta ringu ( jak nie ma sie specjalnego klucza)

Edited by miran016
Posted

jak nie masz klucza to możesz spróbować kluczem do szlifierki kontowej jak posiadasz ale możesz mieć problemy bo do końca nie pasuje, a co do kleju to musisz go po prostu zerwać przy odkręcaniu

Posted

A propos delta ringu, podczas wymiany frontu okazało się że element konwersji, który ma być w miejscce delta ringu ma inny gwint. Wiecie jakich firm delta ringi mogą pasować do KWA ? (wolałbym nie ciąć orginalnego).

Posted

człowieku, co Ci się niby zmieniło od roku w tych replikach???

Sorry, sprostowanie. Gearbox jest najprawdopodobniej taki sam. Ktoś snuł domysły że nowsza lufa wewętrzna może być gorsza bo nie porodukowana w Japonii. Sprawdzę jak tylko dojdzie wreszcie moja paczka..