Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Tak jak w temacie. Poszukuje modelu który przede wszystkim ma metalowe body, chciałbym uniknąć takich rzeczy jak wyjeżdżanie sie elementów górnego zamka po pewnym czasie, a głównie ząbka który podtrzymuje zamek z tyłu przy ostatnim strzale.

Oraz cechuje się dużą mocą (chodzi mi o zasięg i celność)

Jakie ograniczenia? Jeżeli chodzi o cenowe to żadne i najlepiej jakby był dostępny w Polsce.

Uważam że wasze wypowiedzi będą dużo bardziej obiektywne niż wyolbrzymione opinie producentów.

Posted (edited)

Mógłbyś sprecyzować o jaki typ broni Ci chodzi ?? Replika pistoletu, pistoletu maszynowego, karabinu, snajperki, shotgun ?? Z tego co przychodzi mi do głowy to jedynie w shotgunach firmy G&P jest stockowo metal body, również w shotach możemy wymienić body na full metal. Z innych (godnych uwagi) sprężyn (pistolety, karabinki, snajperki) raczej nic się nie znajdzie.

@MAJOR762, a wmasg.pl to forum dotyczące replik czołgów, samochodów czy samolotów :?: A może broni :?: Jak masz tak pomagać, to nie pisz lepiej nic.

Pozdro, Maximus1944pl

Edited by Maximus1944pl
Posted

Racja tego nie uwzględniłem, chodzi mi o pistolet sprężynowy, inaczej mówiąc "klamka".

Chyba musi się znaleźć jakiś model który ma choć cześć body wykonanego z metalu. Właściwie to chodzi mi aby był to właśnie przynajmniej zamek, a jeżeli nie wykonany z metalu to wzmacniany. Chciałbym właśnie uniknąć kłopotu że któryś z elementów zamka pęknie lub sie zjedzie.

Posted

Wiem, że w Polsce jest do kupienia jedna Beretta full metal (nie moge znaleźć nigdzie linka do niej), jednak z tego co wiem, nie jest to udana konstrukcja. Jednak w "markowych" sprężynach CG (Seria HPA oraz Heavy Weight) oraz TM (seria High Grade) nie występują problemy z pękającymi zamkami itp. Informacje na temat w/w replik znajdziesz w dziale Sprężynowe -> Opisy i informacje :wink:

Pozdro, Maximus1944pl

Posted (edited)

Tak już o niej słyszałem. Ta Beretta kosztuje około 70 zł jednak nie posiada nawet HOP-UPa więc jej osiągi nie są zbyt zadowalające, poza tym prawie każda cześć to atrapa, a prawie wszystkie wnętrzności to plastik. Przynajmniej tu na forum tak przeczytałem.

A czy jest jakaś możliwość dokupienia metalowych BODY do klamek?? No oryginalna broń niema wykonanego BODY z plastiku, a powiedzmy, że z jednej strony bardzo zależy mi na realistyce, no a z drugiej w moim środowisku repliki przechodzą nieraz ciężkie "próby" dlatego zastosowanie metalowego BODY daje dużo większą ochronę przed ewentualnymi zniszczeniami.

Edited by Seget
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...