Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Opis ogólny sytuacji

Gruzja, 23.10.07r.

Wojska odcięły duże części kraju od głównych ośrodków, uniemożliwiają także lotnictwu patrolowanie terenu z powietrza. Dowództwo otrzymało wiadomość o wzmożonej aktywności niedziałającej bazy wojskowej na teranie Gruzji w Sokhumi. W tym czasie w Rosji prowadzone są prace nad bronią EMP (electromagnetic pulse), której siłą rażenia byłby impuls elektromagnetyczny. Powodowałaby ona zniszczenie sprzętu elektronicznego w promieniu rażenia (w tym radarów, elektroniki samolotów itd.).

Kilka dni po zakończeniu produkcji, zostają wykradzione ich plany.

Wywiad podejrzewa że plany mogą być przetrzymywane przez terrorystów w okolicach bazy RU-583. Baza jest jedną z mniejszych oraz mniej znaczących baz wojskowych na terenie Gruzji.

Użycie przez terrorystów nowego typu broni pociągnęłoby za sobą ogromne straty wśród ludności cywilnej.

Po przeprowadzeniu dochodzenia w tej sprawie dowiedziano się, że prezydent Gruzji jest podejrzewany o sprzedawanie broni na czarnym rynku oraz o powiązania ze zorganizowaną grupą terrorystyczną dowodzącą przez Wiaczesława Grinko

NSA opracowuje specjalną taktykę "szklanego sztyletu" oraz dostaje zgodę na wysłanie dwóch specjalnych agentów do Sokhumi w Gruzji, gdzie są przetrzymywane ulepszone plany chipów EMP.

Ich zadanie jest proste, odnaleźć, wykraść i uciec…

Informacje o misji:

Data: 01.03.2008r. 4:25 UTC

Przewidywany czas misji: 15min.

Miejsce: Gruzja, Sokhumi - północne wybrzeże morza czarnego

Poziom zagrożenia w skali: 7.10

Możliwość występowania cywili: brak

Typ misji: neutralizacja

Główny cel misji: zdobycie planów chipów EMP

Kryptonim misji: "szklany sztylet"

Agentów wysłano w pobliże stacji w otaczające ją lasy. Nie wiedzą o tym, że terroryści rozpoczynają zimową akcję polegająca na zlikwidowaniu kilku pomocników prezydenta Rosji. Ma to na celu zmniejszeniu jego wpływów oraz pokazanie że opór jest bezcelowy.

Drużyny

NSA: 2 osoby (dobrze wyszkoleni i uzbrojeni - broń z tłumikami, lasery, kolimatory...)

JBA: 7-8 osób (słabo wyszkoleni lecz dobrze uzbrojeni no jak to terroryści kalachy, MAC-10, jakas snajperka moze...)

Wytyczne

NSA:

1. Zabrać ze zrzutu broń i amunicje.

2. Dokonać infiltracji obiektu.

3. Uzyskać dostęp do głównego budynku.

4. Zmienić częstotliwość anteny satelitarnej.

5. Podłożyć podsłuch.

6. Wykraść plany.

7. Zabić Wiaczesława Grinko.

8. Przesłuchać/porwać prezydenta.

9. Ewakuować się.

Terroryści:

1. Sprawdzić co „spadło z nieba”. (sprzęt)

2. Skopiować ulepszone plany chipów EMP.

2. Przechwycić rozmowę ONZ z NATO.

3. Chronić bazę.

4. Wezwać helikopter.

5. Ewakuować się.

Przebieg:

Terroryści zuważyli jakiś obiekt ze spadochronem spadający z nieba, idą sie rozerzeć.

Po dotarciu na miejsce okazuje się że jest to profesionalny sprzęt szpiegowski.

Terroryści włączają alarm wszyscy w panice...

W tym czasie agenci NSA rozpoczynają akcję, biorą ze zrzutu broń i po cichu likwidują przeciwników (nie muszą, mogą ich ominać lub zmylic)

W zabawie chodzi o to aby agenci nie szli jak rambo tylko profesjonalnie i po cichu wykonać swoją misje. Terroyści patrolują teren w wyznaczony wcześniej sposob.

Terroryści nie mogą zabrać sprzetu...

Odrazu mówię scenariusz składa się z kilku scnenariusze oraz scenek z gier m.in. IGI2, Splinter Cell, Splinter Cell PT, Splinter Cell DA połączyłem to wszystko i wyszło cos takiego :P

Posted (edited)

Odrazu mówię scenariusz składa się z kilku scnenariusze oraz scenek z gier m.in. IGI2, Splinter Cell, Splinter Cell PT, Splinter Cell DA połączyłem to wszystko i wyszło cos takiego :P

No właśnie...widać. Dobrze że się chociaż przyznałeś ;)

Zdecydowanie popracuj nad grywalnością scenariusza. Dopisana do tego historia (jakkolwiek wzbogaca atrakkcyjność) jest jednak czynnikiem drugorzędnym.

A konkretnie: jak chcesz tego dokonać:

1. Zabrać ze zrzutu broń i amunicje.

2. Dokonać infiltracji obiektu.

3. Uzyskać dostęp do głównego budynku.

4. Zmienić częstotliwość anteny satelitarnej.

5. Podłożyć podsłuch.

6. Wykraść plany.

7. Zabić Wiaczesława Grinko.

8. Przesłuchać/porwać prezydenta.

9. Ewakuować się.

w czasie:

Przewidywany czas misji: 15min.

??

Itede, itepe. Mniej graj, więcej chodź na gry w terenie - szybko zobaczysz różnicę.

EDYTA: Nie mówiąc już o tym, że do propozycji scenariuszy służy osobny dział...

Edited by Sybir
Posted

A ja proponowałbym zaraz po zalogowaniu poczytać trochę forum, dział w którym coś chcemy napisać i dopiero wtedy pisać. Generalnie wygląda na to że poza graniem na komputerze chyba ani razu nie byłeś na strzelance która miałaby jakikolwiek scenariusz. Kompletnie nie widzę żebyś zdawał sobie sprawę z możliwości jakimi dysponuje większość środowisk ASG w Polsce.

Skąd chcesz wziąć antenę satelitarną ze sprzętem do zmiany częstotliwości jej pracy ?

Skąd chcesz wziąć "podsłuch" i gdzie go założyć ?

Jakie plany chcesz wykraść skąd je weźmiesz?

Rozumiem że to wszystko sam przygotujesz na ewentualną grę? Pomijam kwestie zrzutu spadochronowego... No chyba że dysponujesz samolotem .. ;)

Jak zauważył Sybir, mniej bajek a wiecej czystej mechaniki na potrzeby gry. Jak opracujesz założenia, zasady, mechanikę REALNĄ wtedy dorób do tego bajkę.

Posted

Aja proponowałbym zaraz po zalogowaniu poczytać trochę forum, dział w którym coś chcemy napisać i dopiero wtedy pisać. Generalnie wygląda na to że poza graniem na komputerze chyba ani razu nie byłeś na strzelance która miałaby jakikolwiek scenariusz. Kompletnie nie widzę żebyś zdawał sobie sprawę z możliwości jakimi dysponuje większość środowisk ASG w Polsce.

Skąd chcesz wziąć antenę satelitarną ze sprzętem do zmiany częstotliwości jej pracy ?

Skąd chcesz wziąć "podsłuch" i gdzie go założyć ?

Jakie plany chcesz wykraść skąd je weźmiesz?

Rozumiem że to wszystko sam przygotujesz na ewentualną grę? Pomijam kwestie zrzutu spadochronowego... No chyba że dysponujesz samolotem .. ;)

1. Antene może stanowic obojętny budynek ;) a sam komputer sterujący moze to byc jakis karton z namalowanymi przyciskami... (nie musi to być dosłowni aneta omg)

2.podsłuch hmmm... nie wiem moze to byc kawałek plasteliny uformowany w kształt jakiegos nadajnika

3. A plany to juz całkwicie no coment...(pomysl troche) plany chipow emp oczywiscie

Skad je wezme zal.pl - zrobie? wydrukuje? wymyśle jakieś schematy?

4. Z samolotem to przesadzasz - wystarczy zapakowac bron i amunicje w jakies pudlo zaniesc na miesjce i jest (to jest tylko wytwor mojej wyobraźni)

Tak samo jak ja bym ci zadał pytanie "Skąd wziac prawdziwy granat odłamkowy HDGR73???"

Moim zdaniem w kazdym scenario chodzi o to samo jak nie odbic zakladnika to zdobyc albo rozbroic jakas bombe nie myslicie ze to juz troche nudne? Ja mysle ze polaczenie fabuly z kilku gier oraz polaczenie scnario stworzonych przez innych z dodatkiem wysiłku aby wszysctko miało jakis sens jest dobrym pomysłem aby odbic sie od ciagle przerabianych scenariuszy.

W kazdym scnariuszu zmienia sie tylko fabula a w koncu chodzi o to samo...

Posted
Moim zdaniem w kazdym scenario chodzi o to samo jak nie odbic zakladnika to zdobyc albo rozbroic jakas bombe nie myslicie ze to juz troche nudne? Ja mysle ze polaczenie fabuly z kilku gier oraz polaczenie scnario stworzonych przez innych z dodatkiem wysiłku aby wszysctko miało jakis sens jest dobrym pomysłem aby odbic sie od ciagle przerabianych scenariuszy.

W kazdym scnariuszu zmienia sie tylko fabula a w koncu chodzi o to samo...

Taak dokładnie tak jak piszesz... wziąć kilka nudnych pomysłów i połączyć w jeden jeszcze nudniejszy do tego jeszcze bardziej nudny niż każdy z nich osobno...

Człowieku wszystko co tu napisałeś już było. I naprawdę połączenie tego do kupy nic nie zmieni. Moze zamiast bronić swojego pomysłu jakimiś dziwnymi argumentami/sloganami rodem z reklam w TV (to już było i wszystko to samo) Pomyśł jak zrealizować zabawę.

Jak chcesz "przechwycić" na potrzeby gry transmisję/łączność ONZ-NATO ?? też za pomocą plasteliny? Dziwne ja takiej nie widziałem która by mi dała znać że właśnie teraz w tej chwili ktoś gada przez radio.

podsłuch hmmm... nie wiem moze to byc kawałek plasteliny uformowany w kształt jakiegos nadajnika

Taak a potem będziesz sie kłócił że ta guma do żucia to nie plastelina i nie jest przyklejona tam gdzie powinna...

Wracając do tego:

Moim zdaniem w kazdym scenario chodzi o to samo jak nie odbic zakladnika to zdobyc albo rozbroic jakas bombe nie myslicie ze to juz troche nudne?

może wyjaśnisz nam co oferuje Twój wspaniały odkrywczy scenariusz w zamian??

Podpowiem/pochwalę się że dość dawno nei bawiłem się w odbijanie zakladników, zdobywanie czegoś czy rozbrajanie bomb i jakoś świetnie się bawię i nie narzekam...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...