Chmielu7 Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Witam, niedawno w mojej glowie pojawil sie pomysl przerobienia repliki M14 na M21. Moje pytanie nie nawiazuje do tego jak to zrobic, ale do tego, z czego to zrobic. MAm kilka wariantow czego uzyc jako podstawe i tak : 1. Kupic M14 CA/TM/G&G (i tu nie wiem,ktora firme wybrac[podobno CA z tego najlepsze) i stunigowanie go do ok.550- 600 FPS ( w tym wyeliminowanie ognia ciaglego). 2. Kupic M14 AGM/Cyma i wymienic wszystkie bebechy ( i tu sie zastanawiam, czy sie oplaca) 1/2a) Replike sciagac z HK czy kupowac w Polsce. Przy zakupie repliki drugij klasy bez zastanowienia sciaglbym z HK, ale nie wiem czy nie lepiej by bylo kupic markowa replike w zagranicznym sklepie. W polsce mamy gwarancje, ale przy wymianie calosci bebechow w AGM'ie czy Cym'ie tak czy siak ja tracimy. I teraz nie wiem co zrobic Nie wiem czy temat umiescilem w dobrym dziale, bo tu w polowie chodzi o tuning repliki. Pomijam juz tu wkladanie precki, lunety itd. No to na razie tyle. Moze znajdzie sie ktos kto zrobil juz M21 i moze sie podzieli swojimi uwagami. PS Nie dalem tego tematu do "snajperek" bo nie chce tym nikogo zabic, a za chwile by mi ktos napisal, ze nie moge byc snajperem z "tylko 600 FPS" Stosuj Polskie znaki /Antol Quote
Lukas.72 Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 (edited) Moim zdaniem Najbardziej się opłaca kupić g&g(w drewnie najlepiej)według mnie g&g jest najlepsze potem Tm( w wypadku m14) potem Ca. miałem porównanie wszystkich i G&G wypadło najlepiej Odpuść sobie chińskie 14 ki bo jakość tworzywa z którego jest wykonane łoże nie jest najlepsza:] Edited February 12, 2008 by Lukas.72 Quote
dr_wisla Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 (edited) A łoże to problem? Dorobi drewniane, jego budowa nie jest skomplikowana :roll:. A moim zdaniem twoja wypowiedź nie jest poparta argumentami, a wszyscy wiemy komu takie wypowiedzi potrzebne. Tak czy siak, przy 500fps w górę musisz wymienić cały Gearbox, do tego silnik, batka, kable, lufa i gumka. Korzystając z tematu, chcę zadać jedno proste pytanie: Jak spisuje się standardowa gumka, dystanser i komora produkcji TM (do M14) przy ~450fps'ach? Czy ten magiczny hop-up działa tylko na stocku? Chciałbym władować to do M14 Cymy. Edited February 12, 2008 by dr_wisla Quote
MAJOR762 Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Ja właśnie ze względu na hop-up wziąłbym TM ale co ja tam wiem. A co do mocnych upów - użytkownik o nicku _Arczi_(chyba się nie pomyliłem) robił mocne upy TM i z tego co pamiętał to pisał że hop-up działa świetnie. Ale nie jestem pewien w 100%, zresztą na pewno jest niejedna osoba na forum z dobrze podkręconym TM. Quote
Recommended Posts