Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Otóż skąd się bierze bardzo duży spadek mocy i to z dnia na dzień (dosłownie). Dokładniej mówiąc strzelałem do puszek i tak do pomiaru siły strzelałem do dna puszki-dziurawiło je odrazu. Następny dzień to samo tylko, że zamiast dziurawić dna robiły się tylko małe wgniecenia oczywiście zasięg też mocno spadł. Używam steyra a1 od JG. Używałem opcji szukaj i nie znalazłem nic konkretnego.

Z góry dzięki za odpowiedź i wyrozumiałość :-P

Posted

Bez rozebrania repliki nie da rady stwierdzić co się mogło stać. Więc zdejmij z niego fatałaszki, obejrzyj dokładnie komorę, gumkę, GB. A najlepiej zrobisz jeśli oddasz go komuś, kto ma doświadczenie w grzebaniu w replikach.

Posted

nie pecha do asg tylko do wyboru repliki a raczej firmy ;-)

Nie no JG nie jest złe... Ale jest to chinol i trzeba mieć tego świadomość. Ja kiedy miałem Cymę zmieniłbym się na cokolwiek z JG, ale pojawił się Dhagar i pokazał mi CA, ale to już inna historia ;-) ...

Po drugie. Ja na GF bym nie kupował, co prawda w miarę szeroka oferta i konkurencyjne ceny, ale serwis badziewny. Wziąłbym tego AUGa na zbrojowni. Tam przynajmniej dobry przegląd zrobią.

• 3 years later...
Posted

Większość stockowych replik ma duże nieszczelności w zestawie cylindra i nie bierze całego powietrza z cylindra tylko część bo reszta ucieka po przez głowicę tłoka (najczęściej) lub głowicę cylindra. Należy albo podnieść o-ringi albo kupić nowe ja kupiłem po cenie 40gr za gumkę dużo lepszej jakości aż ciężko było to złożyć jednak po złożeniu duży przyrost na zasięgu zaobserwowany ;)

Kolejna sprawa to nieszczelności w komorze bo wiele sklepów zakłada lufę z gumką na oleju silikonowym który jest dobry na chwile a potem więcej szkodzi powodując duże nieszczelności.. Najlepiej rozebrac komorę i ją wyczyścić potem gumkę i lufę a następnie uszczelnić miejsce zetknięcia się końca gumki z lufą taśma teflonową potem włożyć lufę z gumką do komory co może być trochę ciężkie bo bez oleju jest większa siłą tarcia ale jak wszystko bd cacy mamy 100% szczelności w komorze (można sprawdzić to w taki sposób że w miejsce w które wchodzi dysza przykładamy usta a okno wlotowe kulek i koniec lufy zatykamy palcem (tylko solidnie) i dmuchamy jeśli nie bd słychać że powietrze ucieka i nie bd mogli dalej dmuchać mamy perfekcyjną szczelność)

Kolejna możliwość spadku FPS ale to powinieneś zobaczyć od razu to za krótka dysza..

Sprawdzamy to obracając replikę do góry nogami i kładziemy papierek do okna wlotowego kulek następnie strzelamy i jeśli papierek podskoczy to znaczy że jest nieszczelność a jeśli nie lub się przesunie tylko to znaczy że jest ok.

Jeśli sprawdzimy to wszystko i nic to po prostu mogła się sprężyna ubić albo używałeś różnych puszek i jedne były z lepszego materiału ;)

Posted

Ale to przesunięcie jest jednym z najłatwiejszych usterek do poprawy. Zwykła gąbka lub cokolwiek takiego podłożona między tylną klapkę a GB załatwia sprawę.