Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

W moim AKM , na precce 6.04 Systemy i gumce Guardera kulki PandJ lubią się na auto zacinać. 0,25 Premium. Jak napisał mój przedmówca, jest bardzo duży problem z podawaniem na auto na low-capach od AK. Mam ~400fps w replice a HU musi być ustawiony na 85% by kulki były dobrze podkręcane. Nie wiem czym to jest spowodowane, myślałem że to wina dystansera Guardera jednak po wymianie na Boyi ten problem tylko troszeczkę zmalał.

• 4 months later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po dzisiejszym strzelaniu zgłaszam, że coś z kulkami jest nie tak, a mianowicie hop ich nie podkręca (gumka systemy), a jeśli już to podkręca jedną na 10.

Karabiny innymi kulkami strzelały jak trzeba - ten sam problem miały jeszcze 2 osoby :?

Posted (edited)

0.28 PJ- żenada 4 midy się zacięły i problemy z podawaniem w 3 replikach :/ A przez lufę DF 6.02 przechodzą bez problemu.

Edited by KicpA
  • 2 months later...
Posted (edited)

Ostatnio testowałem PJ Premium .28g, po zwykłych PJkach tragedia w dwóch odsłonach. Raz na gumce guardera, drugi fioletowy promyk. Kulki latają jak chcą, seria z 10 kulek, mniej więcej 5 w kierunku celu, reszta leciała sobie gdzie chce. Ciąć w lufie się nie tną, ale za to pięknie mi się cięły w haju i midach z KA. W sumie z pół paczki mi się wysypało i nawet przez moment nie żałowałem.

O ile zwykłe jeszcze jakoś dawały radę, o tyle te premium to totalna beznadzieja.

EDYTKA: repliki: FN FAL z KA lufa 6.03 550mm, G.5 Galaxy lufa 114 stok i drugie 229 Systema, USP Compact z KJW stok. W każdej był problem z podawaniem i niesamowity brak powtarzalności strzału.

Edited by Tuksiak
Posted

Na mid-capach MAG .28 PJ Premium coś się przycinały. Przerzuciłem się na SRC, które też są u Krakmana - jest ok.

Do drugiej repliki najpierw używałem .25 PJ Premium - w miarę ok, na razie mam tylko hi-capa. Eksperyment z Excelami .23 - mnóstwo podwójnych strzałów. Potem PJ Premium .23 - wszystko ok. Po dokładnym zbadaniu przyczyn stanęło na tym, że PJ są odrobinę większe i/lub mają większe tarcie, dzięki czemu nie przechodzą przez lamelkę gumki.

Wot, technika :)

• 4 weeks later...
Posted (edited)

U mnie chińskie PJoty z chińską repliką (JG) i gumką guardera strzelają bardzo dobrze :) Wystrzeliłem już 4k 0,25 PJ i jestem zadowolony.... Osiągi spoko,rozrzut normalny jak na 300mmx6.04( stock lufa w JG, co nie wierze że posiada średnicę 6.04' :P ) Zero zacinek,hi cap podaje bdb je bdb. na 9,6V ;)

Kupiłem ostatnio guerderki 0,25 i wrażenie takie że rozrzut większy niż na PJ ale wystrzeliłem póki co z 100szt, nie testowałem w boju. :)

Edited by augustox
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Przez ostatni rok strzelałem z PJtek Premium 0.25 z G36C ze stockową lufą oraz z G36 z lufą Elementa 6,08 x 496 mm i byłem bardzo zadowolony. Zmieniło się to kiedy zamontowałem w G36 lufę Systemy 6,04 x 509 mm, a w P90 Systemę 247. W G36 po paru pierwszych kulkach doszło do zacinki, która o mało nie zniszczyła dyszy, natomiast P90 wypluwał kulki na 5 metrów, bo kulki ledwo przeciskały się przez lufę. Więc albo jakość PJtek się obniżył, albo Systema zrobiła ciaśniejsze lufy (mimo to Extreme'y i Blastery latały b. dobrze).

Podsumowując - b. dobre kulki dla luf stockowych (niezły lot kulki, dobre wyważenie), ale kompletnie nie nadają się do precek.

Edited by siridar
  • 3 years later...