Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Piszą że do luf precyzyjnych^^ To może być odpowiedź na kulki Gunfire. Ale coś to śmierdzi ceną, przypada 1 grosz za jedną kulkę. Za dobre kulki idzie trochę więcej.. Ale co ważne, jeśli się sprawdzą to mają każdą najczęściej używaną wagę.

Napiszę do Krakmana w tej sprawie.

Edited by dr_wisla
Posted
Słyszałem ze stara generacja była lipna ,a jak z tą?

Gdzie? Nie przesadzajmy, sam używam Extremów, ale kilku moich kolegów używa P&J i jest ok. Owszem do luf precyzyjnych nadają się tak samo jak Goldfire.

Posted

O to chodzi właśnie, że są lipne w preckach. Napisałem już do Krakmana, spytałem czy testowali te kulki w preckach Systemy (bo takie tylko mają z tych lepszych) i jeśli tak to jak to wypadło.

Johny89, porównywałem z Blasterami, które idą grubo ponad 1 grosz za kulkę ;).

Posted (edited)

Przy kupowaniu precki systemy sprzedawca z krakmana mówił, ze oni strzelają z p&j z tych precek i nie ma problemów. Miałem na stanie jeszcze parę tysięcy p&j i po wystrzeleniu 2 hicapów nie miałem problemów z zacinkami ;) Zobaczymy jaka będzie ta nowa seria kulek p&j. Jeśli sie bedą dobrze sprawować w preckach to będą niezła konkurencją dla innych kulek. Np. 1 kulka excel wychodzi 1.59 gr.

Edited by rdk
Posted

Gadałem z pewnym sprzedawcą, który testował GunFire na preckach - zero problemów. PeJoty jak widać mają być alternatywą dla GunFIre'ów, przy okazji w podobnej cenie. Osobiście preferowalbym Gunfire - do firmy PeJot nie jestem przekonany.

Posted
WITAM

BEZ ZADNYCH PROBLEMóW MOZNA UZYWAC TYCH KULEK W PREC LUFACH

POZDRAWIAM

Mail od Krakmana. Jak skończą mi się kulki GF to kupię P&J i mam nadzieję że precka normalna już wtedy będzie, zobaczymy jak to wyjdzie.

Posted

Powinieneś się obawiać, oni tam dla żartów opiłki żelaza wsypują ;) Taki humor serwisowy :>

Konkretnie - które pejoty? Ja strzelałem parę k zwykłych PJ na systemie 6.04 i nie zdarzyła mi się ani jedna zacinka. Sprzedawca radził sprawdzać, czy nie ma żadnych "niedorobionych" egzemplarzy w opakowaniu, nie sprawdzałem - na szczęście widocznie nie trafiłem na takie. Tym niemniej należy mieć się na uwadze ;)

Argument "za tanie aby było dobre" nie sprawdza się - akcesoria i części ostatnio sporo tanieją przecież.

Krakmana mam pod ręką i wygląda na to, że przerzucę się na te nowe kulasy...

Posted

A ja nie. Stare PJ cięły mi się w midcapach do AK obłędnie, rozrzut był dużo większy niż na Guarderach czy TM. PJ jako firma ma u mnie krechę jako producent kulek i to na długo.

Posted

Używałem przez jakiś czas Blasterów - dla porównania. Też na preclufie systemy. Może jestem za mało pro, ale nie widziałem specjalnej różnicy... Z drugiej strony nie przykładam do tego specjalnej wagi.

Posted (edited)
Kulki PJ są lepsze niż goldfire, nie tna się w preckach, kupuje je bo kosztują 0.5gr/bb inaczej kupował bym inne, jak najtańsze.

0,5 gr /bb? To 0,2 kupujesz??? PJki 0,25 - 1gr/szt. (4000 za 40PLN)

Edited by Viamortis
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

U mnie i kumpla to pejoty jakoś hopkek nie kręci tych kulek. Raz jest dobrze a po chwili słabo. Taka loteria. Mam M15A2 z 370fps i gumką systemy. No jakoś tak nie widzę szałowych wyników na tych kulkach

Edited by gloomer
Posted

Mi stare pejotki hulały w systemie 6.04 509 mm. Bez zacinek.

Zużyłem również pakę 1000 szt. 0,3 invisible. Zdecydowanie dla amatorów. Trudno na nich zerować lunetę i hopka ustawiać, bo nie widać :> Te chodziły w stockowej lufie m58 Karta.

Posted
Mi stare pejotki hulały w systemie 6.04 509 mm. Bez zacinek.

No to nieźle, a te nowe PJ premium są podobno jeszcze lepsze od starych (podobno, bo starych nie używałem nigdy). Przynajmniej krakmani tak twierdzą ;)