Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A ja się obawiam, że ten cały strajk spowoduje, że teraz się będzie kupę czasu czekać na przesyłki, bo na urzędach celnych będą mieli spore zaległości. Jeśli dotąd potrafili ponoć przetrzymać paczkę i ze 3 tygodnie, to ile teraz? Pewnie ze 2 miechy... :/

Posted (edited)

Ha Ha Ha - żenada to to że w ogÓle jest na UC, moje paczki z USA nigdy o ten urząd nie zahaczają...:

EDIT:

Polska język trudna język

Edited by YuriK80
Posted (edited)

Nie - dlaczego ? Korzystam z firmy przesyłkowej która ma własna agencje celną(przed "i" nie dajemy przecinka) i paczka w ogÓle u nich nie zalega, wszystko odbywa sie na podstawie dokumentów.

EDIT:

może warto też zainwestować w korepetycje z języka ojczystego?

Edited by YuriK80
Posted (edited)

Na UC jakoś wolno ostatnio, na faktury się czeka tydzień+ przy zwykłym airmail. Ale express chodzi o wiele szybciej, w 2 dni wysyłają faktury.

Aktualna sytuacja jest taka, że paczka airmail siedzi już 7 dni na cle, i dalej nie ma faktur przesłanych, a paczkę expresową która doszła 4 dni temu już UC obsłużyło. (UC Pocztowe w Warszawie, paczka szła z HK przez EMS Speedpost/Pocztex).

Więc w aktualnej sytuacji lenistwa i opóźnień na cle polecam jednak dopłacać do ekspresu, inaczej traktują paczki na samym UC.

Edited by Filip von Izabelin
Posted

Moja paczka (szła speedpostem) od 4 dni radośnie leży sobie na urzędzie celnym i nikt nie ma najmniejszej ochoty mnie o tym poinformować. Nie ma jakiegoś tajnego sposobu aby przyspieszyć prace celników?

Posted

Na UC jakoś wolno ostatnio, na faktury się czeka tydzień+ przy zwykłym airmail. Ale express chodzi o wiele szybciej, w 2 dni wysyłają faktury.

Aktualna sytuacja jest taka, że paczka airmail siedzi już 7 dni na cle, i dalej nie ma faktur przesłanych, a paczkę expresową która doszła 4 dni temu już UC obsłużyło. (UC Pocztowe w Warszawie, paczka szła z HK przez EMS Speedpost/Pocztex).

Więc w aktualnej sytuacji lenistwa i opóźnień na cle polecam jednak dopłacać do ekspresu, inaczej traktują paczki na samym UC.

Co do EMS To prawda.

Paczka leżała około 2 dni w urzedzie celnym.Po dwóch dniach dopiero sie nia zainteresowano, ale jak sie nią zainteresowano to na dobre :) Pani celnik zadzwoniła do mnie o 8 rano miałem jej wysłać pewne papiery zwiazane z Pistoletami. Po paru godzinach powiadomiła mnie ze paczka przeszła przez odprawe celną i niebawem powinna sie pojawic.

Wniosek EMS odprawiaja bardzo szybko lub maja specjalny wydział do odprawiania Airmala oraz EMS. Prawda jest taka że paczek wysłanych airmail jest wiecej :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...