Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć! Jestem młodzikiem w dziedzinę ASG :lol: . Mam dylemat na temat repliki MP5 i prosze was o pomoc...

Nie jestem za bardzo przy kasie wiec nie stać mnie na droższe repliki ICS oraz CA. Dlatego poszukuje repliki mp5 z klasy I ale w cenie nie tykającej dotkliwie portfela... A wiec rozpatruje pomiędzy replikami:

-TM

-G&G

UWAGA! Mam zamiar kupić nowy karabin gdyż zostałem niemile zaskoczony ludźmi na allegro którzy próbowali sprzedać karabin w stanie 2+/10

A wiec do sedna. Znalazłem takie oferty:

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2829

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1972

Szala przeważa na karabin G&G - PM5 A5. Drogą rozumowania w cenie doszedłem do wniosku że do karabinu TM będę musiał sporo dowalić ok. 1000zł (tuning)

Co wynika:

TM 699zł + 1000zł = 1699zł

G&G 1190+ 110zł (sprężynka :mrgreen: ) = 1300zł

...czyli bez porównania...,

ale nie jestem pewien co do jakości czyści...czekam na wasze opinie

POZDRO! Shampooon :uśmiech:

Posted

Widzisz, zdania są podzielone. Ja na przykład uważam, że w pierwszej kolejności powinieneś brać TMa, potem Classica. G&G nie bierz, bo spod tej marki wychodzą same kupy.

Posted (edited)

CA ma produkty dobrej jakości... ale przy zakupie G&G nie musiał bym nic tuningować oprucz sprężynki (jak cos to jaką polecacie)

Kolega Hubert :uśmiech: powiedzał że wychodzą same kupy... jednak niezadowolonych kliętów jest jest bardzo mało z tego przedziału cenowego (1000 - 1300). Myśle że moge zaryzykować zawsze mam gwarancje jak dostane bubla :uśmiech:

Edited by kacpi010
Posted (edited)

Ok, ludze mówią że niekazdy karabin tej firmy to bubel...

ale jednak odradzamy tak??

Więc jaki karabin mi polecacie?? Oczywiście z serii MP5 (najlepiej z tłumikiem)...

Edited by kacpi010
Posted

Z tego co wyczytałem i zaobserwowałem to G&G dobry wybór w momencie jak ktoś przede wszystkim stawia na wykonanie. Bo ich gnaciką pod tym względem nie ma co się zarzucić. Robią modele raczej rzadkie, ale nie że niepopularne.

Jeśli chodzi o resztę. Często stosują dość nie miłe patenty, wręcz zakrawając o nieuczciwą konkurencje. Stosują własne, niestandardowe patenty, przez co jesteś zmuszony kupować ich drogie podzespoły. Lubią się sypać, części na rynku jest jak na kichał.

Ja bym brał TM bądź CA z naciskiem na to drugie.

Posted

Jeżeli sądzisz, że G&G ma mocniejsze bebechy to jesteś w błędzie...

Miałeś jakąś broń z G&G? no widzisz

ja miałem. M4( GR 16 Carbine ). U mnie zmielił 15 k kulek, u wcześniejszego właściciela drugie tyle. Obecny właściciel ( od listopada ) nie narzeka. Cały czas działa na M120. Nic innego nie zostało wymienione. Sama sprężyna. Dlatego twierdzę, że G&G ma wzmocione bebechy, i silnik o zwiększonych obrotach. Wiem z autopsji.

Pozdrawiam!