Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Przede wszystkim czujniki będą odłączane, więc nadal będzie można wyjąć komorę hop-up wraz z lufą. Nie widzę innej opcji dla skutecznego wykrywania pustych strzałów.

Jednak wszystko zostanie tak pomyślane aby montaż nie przysparzał problemów. Zresztą zobaczycie jak będzie z burstem.

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pusty strzał może także powstać poprzez zaklinowanie się kulki w komorze hu, co czujnik odbierze jako prawidłowy strzał, a mimo wszystko wyrzucone zostanie samo powietrze.

Posted

Idealnością byłoby zastosowanie dwóch czujników optycznych: jeden, który sprawdzałby czy kulka "wyszła" z magazynka a drugi, który sprawdzałby czy opuściła lufę. Domyślam się jednak, że nie jest to możliwe ze względu na fakt, że podczas serii jedna kulka nie wylatuje jeszcze z lufy, a następna jest już umieszczona w komorze, więc układ głupieje.

• 1 month later...
Posted (edited)

W Gb3 nie ma "dziury" w której można umieścić czujnik optyczny, więc burst nie będzie działać. Jęzeli pokombinujesz jednak to pewnie dasz radę, jednak bez ingerencji w szkielet nie da rady.

Edited by woma
  • 4 weeks later...
Posted

Zmieniłem zdanie. Będzie jedna wersja dla wszystkich GB. Czujniki będą podobne, jednak montowane wewnątrz gb. Śledzona będzie zębatka tłokowa.

Był problem ponieważ tłok czarny inaczej odbija światło niż tłok żółty, i dla każdego koloru trzeba oddzielnie kalibrować czujniki.

Posted

Właśnie się przeraziłem, bo na razie mam biały tłok z WGC Custom, a po tuningu planuje wrzucić czarny prometheusa albo zielony deep fire'a... Ale przypomniałem sobie o tak cudownym wynalazku jak farba :P