Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam:)

Chcę kupić shotguna i chciałbym nadać mu troszeczkę klimatu. Mam plan zamontować na kolbie ładownicę na naboje śrutowe i wsadzić tam kilka łusek. I tu następuje pytane: Gdzie można kupić taką ładownicę?

A może macie inne pomysły na dodanie strzelbom "klimaciku"?

pozdrawiam:)

PS

Przepraszam jak nie ten dział

Edited by szymcio
Posted (edited)

Specshop

Możesz też popatrzeć za myśliwską baką z uchwytami na naboje - na Allegro chodziły takie po 50zł. Ładne. Tylko, że do stałej kolby, i mało "taktycznie" wyglądają ;).

Ew. Miwo Praszka szyje ładownice na kolbę od karabinków, a mają tez w ofercie takie czy inne ładownice od strzelb. Zapytaj, czy by tego nie połączyli dla Ciebie.

Osobiście mam ochotę na "saddle holders" - ale ściąganie takich do ostrej broni to nie na moj budżet. Będę musiał się zadowolic czyś wykonanym domowym przemysłem.

Co do reszty - zależy, jaką strzelbe chcesz kupić, ale latarka (pod lufą, albo jeszcze lepiej - na czółenku) też może fajnie wyglądać.

Edited by Errhile
Posted

większość sklepów myśliwskich na twoim podwórku ;) zazwyczaj są lepsze jakościowo niż te GP itd.

dodanie strzelbie klimatu? hmmmm ... metalowy zamek budzący respekt xD piekne przeładowanie ;) a wizualnie to może zasada "im większa tym straszeniejsza" i ew.

Posted

www.mesatactical.com

Specjalizują się w osprzęcie do strzelb.

Szczerze mówiąc wszystko zależy do jakiego celu ma ta strzelba służyć i w jakich okolicznościach być stosowana. Inne akcesoria ma strzelba używana przez patrole samochodowe grup DEA, inne strzelba do breachingu, inne strzelba strażników więziennych, a jeszcze inne strzelba oddziałów prewencji. Dotyczy to zarówno przyrządów celowniczych, pasów nośnych, kolb/chwytów, oświetlenia taktycznego, tworzywowych paneli na naboje jak również elementów oporządzenia - ładownic i paneli mieszczących naboje.

Posted

4shooter a to strona ich oficjalnego polskiego przedstawiciela.

Niestety, nie mają pełnej oferty, ale (jako oficjalny przedstawiciel) na pewno bedą w stanie ściągnąć co trzeba. Tylko niestety - akcesoria do ostrej broni, to i ceny odpowiednie - boczny uchwyt na amunicję do Mossberga = 150zł :(

Będę sobie zdecydowanie radził domowymi metodami.

Posted

Doradźcie Panowie jakąś ładownicę oraz torbę zrzutową na magazynki do sprężynowego shotguna (Maruzen). Poniżej zdjęcie maga:

mz_mag_ca87040.jpg

Wymiary magazynka ~ 7 cm x 5 cm x 2 cm. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć odpowiednio małej torby zrzutowej na magazynki (nie chcę nosić wielkiej torby zrzutowej, która będzie w 80% pusta, a magazynki podczas intensywnej walki będą obijać się o siebie). Do tej pory odpowiedniej wielkości znalazłem jedynie różnego typu ładownice (w ALICE) np. ładownica bodajże na medicala (apteczkę). Mam spory problem ze znalezieniem odpowiedniego oporządzenia, nie chcę po prostu nosić kamizelek w których większość kieszeni będzie pusta (strzelba jest moją główną bronią, nie planuje w najbliższym czasie zakupu AEGa, więc miejsce na magazynki do eMki czy kałasza jest niepotrzebne).

Pozdrawiam, Maximus1944pl

Posted

Sam używam tych krótkich magów do Świni, są ogólnie lepsze i nadają strzelbie rasowy wygląd. Co do twojego zapytania Maximusie... Sam używam szelek BW z ładownicami, np takiej ładownicy , oczywiście można kupić o wiele taniej używane na choćby Allegro, po co przepłacać ? Skoro chcesz używać długich magów to zapewne liczysz na szybkie przeładowywanie z większą ilością kulek, porównując do tych G&P. Ogólnie to polecam takową

sam jej używałem 2 miesiące nim zakupiłem szelki ;) I dalej z powodzeniem używam. Na samego SL'a i magi jest git.

Posted

Zwróciłem sie do sklepu Alfa-miss o sprowadzenie tej ładownicy. Jednak razem z kosztami wysyłki i prowizją wynosiłoby to ok 170zł :???: Nie wiecie, czy w Polsce można coś takiego zdobyć? MIWO by dało radę uszyć?

Ta kieszeń z suwakiem właśnie na magi, łuski na wierzchu dla lansu :-P

Teraz mam magazynki od M870 w krótkich ładownicach holenderskich.

Posted

Tutaj masz na łuski, można ewentualnie posiadając odpowiednie zdolności manualne doszyć takową kieszonkę xP.

Nie wiecie, czy w Polsce można coś takiego zdobyć? MIWO by dało radę uszyć?

Z tego co wiem to nie ;)