Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kulki Gunfire...Hit?

Recommended Posts

Posted

przeczytałem cały temat przed zadaniem pytania, ale są różne opinie - jedni twierdzą, że to ammo tylko dla broni wsparcia ,a inni że są to jakby drugie pestki - cena niska a dobra jakość. :wink:

Posted

Decyzji nikt za ciebie nie podejmie imo nadają się do 6,04 ale do 6,03 już bym się bał. Z tego co czytam zależy jak trafisz - chcesz mieć pewność weź coś droższego a jak nie to ryzykuj, kup gunfire'y i sam osądź. Ewentualnie czekaj na więcej opinii.

Kulki testowałem w M14 Cymy, M15A4 CA z precką SRC (koledze trafił się dobry model, precka robiła swoje), w stocku AUG CA i w AUG JG z precką Systemy. Sprawdzane w hi i low capach.

We wszystkich - zero zacinek.

Nie tną się w preckach.

Są to idealne kulki do karabinów z precką, w których kompozyt przelatuje tysiące razy - np. w minimi.

Nie dorównują Blasterom, ale są lepsze niż pestki, które potrafią się zaciąć w precce.

Śmiało można je polecić do każdej repliki. Gratulujemy ekipie GF ;).

Lufa Systema 6,04mm

GunFire 0,23g- zasięg o 5-7m mniejszy od wyżej wymienionych, małe skupienie i nierówny lot, praktycznie żadna powtarzalność, kilka zacinek w lufie, po czym około 10 dubletów.

Stwierdzam, że kilka godzin temu kolega strzelał z tego - 1 zacinka i po tym 2 dublety na stockowej lufie M14 Cyma (czy precka 6.04, ale taka precka że wiecie sami ;)).

• 3 weeks later...
Posted

Jakieś nowe opinie ?? Piszcie nabieżąco, chyba nagle nie zabrakło użytkowników tych kulek. Bo zastanawiam sie czy brać kulki G&G czy przetestować te gunfire...

pozdro

Posted (edited)

Mam 0,25 są podobne w fakturze(lekko matowe-bez połysku)do P&J i Pestek, ale zachowują się lepiej w locie porównywalne do kulek XP(lepsze wykończenie).

Edited by pidżefjat
Posted

Boże broń przed tymi shitami.Zamówiłem 2500 sztuk 0,25 i oto co następuje:

-M4A1 G&P Lufa stock Gumka Systemy komora stock

Liczne dublety

Kulki tną się w magazynku jak szalone(zarówno w mid capie g&p jaki w hi capie BOYI,chociaż w boyi trochę mniej.)

Co do lotu toru jest niezly... lecz co z tego jak i tak nie chca wyjsc z magazynka,a jak już wyjdą to lecą po 2...

Jedyne do czego się nadają to do beretty w niej sprawdzaja się całkiem nieźle.

Kulki porównywałem z P&J oraz extream,zarówno pierwsze jaki 2 sprawuja się idealnie w m-ce

ODRADZAM !!!

Posted

Kulki gunfire 0,25g

-M4A1 G&P preclufa systemy, gumka silikonowa

Kulki lecą nieźle, troche skręcają na końcu, nieliczne dublety, może kilka na całego hicapa. Zasięg i skupienie troche gorsze niż xtremy.

-MP5 JG stock

ładny lot kulek, nieporównywałem, z innymi kulkami.

Ogólnie tania alternatywa dla kogoś kto wypluwa duuużo kulek :)

Posted (edited)

600 kulek poszło ostatnio na strzelance, w sumie cały worek pusty.

W tym jednym dniu 2 zacinki i niewiele więcej dubletów :roll:. Replika: M14 Cyma, precka stockowa jeszcze..

Edited by dr_wisla
Posted

kurna,nie wiem czy to tylko mnie,ale pod koniec zasięgu mają tendencję do "rozjeżdżania " się na boki.Na blasterach tak nie było,więc to nie przez wiatr...No i czasami po 2 wystrzeliwuję....

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Standardowy metalowy magazynek Ak47 CYMY ( hi-cap ) zaciął się 3 razy na 4k wystrzelonych kulek 0,2g ( 2 uderzenia w magazynek i przeszło )

Edited by wacho
Posted

Witam.

Replika : G36c firmy JG

FPS : 320

Rodzaj kulek : Gunfire 0,23

Lufa : Stock

Ilość zacieć : 0

Ogólnie ok. 20 metrów lecą jak powinny potem zaczyna sie "random". Wystrzeliłem ich z 5000 sztuk i w porównaniu do Extreme, są poprostu nieco gorsze. W tym tygodniu będę wymieniał lufe i mam w zapasie jeszcze 2000k kulek gunfire 0,23 , co pozwoli na bardzo wnikliwą ocene.

Pozdrawiam :)