Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć,

mam problem na który nie znalazłem odpowiedzi w tym dziale.

Przeczytałem już jak zdemontować lufę, ale może zanim to zrobię, poproszę kolegów o diagnozę. Mój karabin po leżakowaniu w szafie był w serwisie gdzie go wyczyszczono i zamontowano nową baterię. Gdy wrócił postrzelał troszkę, ale już po kilku strzałach stało się coś dziwnego (w serwisie był testowany i wszystko było ok).

Teraz gdy wciskam spust chyba naciąga się tłok, strzela i...i kulka nie wylatuje z lufy;/ Zero powietrza uchodzącego lufą. Gdy strzelam bez magazynka, mam wrażenie że powietrze w jakiejś ilości uchodzi dziurą przez którą pobierane są kulki z magazynka. Co może być przyczyną? Możliwe że np jakaś kulka stanęła w lufie i powietrze szuka sobie alternatywnego ujścia? Karabin ma zamontowaną lufę precyzyjną a kulki z jakich strzelałem nie były jakimiś pestkami. Oczywiście karabin nie pobiera teraz nowych kulek...chyba. Wydaje mi się że wylatują po odłączeniu magazynka.

Pozdro i dzięki

Posted

Ok, zgodnie z przepuszczeniami winowajcą była zalegająca kulka. Niepotrzebnie odkręcałem lufę, ale na szczęście nie była to jakoś wyjątkowo skomplikowana czynność (dzięki za posty o lufie w CA). Nie mam wycioru więc do lufy wprowadziłem mały kabelek, który przepchał kulkę w stronę wlotu z magazynka. W tym miejscu mogłem już ją spokojnie zobaczyć. Wyciąganie nie powiodło się, więc najzwyczajniej obróciłem ją lekko i nacisnąłem spust. Strzeliło aż miło i po problemie:)

Dzięki za porady, Pozdr. :uśmiech: