Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 III Generacja replik JG [JGF_6604]

Recommended Posts

Posted

Od ostatniego czasu niepokoi mnie jedna rzecz w mojej Emce :wink: a mianowicie kiedy strzelam to słychać jak brzęczy mi sprężyna kulki latają elegancko i niewiem czy te brzeki są normalne w tej replice bo słyszałem że jest głośniejsz od innych, więc czy mam się czym martwić czy to jest normalne ?

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jest już nakręcony na maxa tylko coś blokuje kulki i jak próbujesz go jeszcze dokręcic to przeskakuje.

Rozkręć go, wyciągnij wkład i sprawdź czy coś nie siedzi w środku.

Posted

Nie mam już siły na to dzidostwo. Wrócił dzisiaj z serwisu ok. godziny 16. Pobawiłem się chwilkę, wszystko hulało na 9.6 i na 8.4. A teraz biorę karabin podłączam 9.6, naciskam na spust i nic, myślę sprawdzę bezpiecznik. Ano właśnie, spalił się. Połączyłem na krótko i... to samo co ostatnio. Czyli auto na semi, a na auto nic <sciana>. No może nie tyle auto co 3 strzałowy burst. :Przetrzymam go do strzelanki w niedzielę a co potem to nie wiem. Może zachce działać.

Posted

Wybaczcie Panowie ale ja z pytaniem z innej beki, mianowicie, czy jak bym chciał wsadzic do tego karabinku precke systemy ale komore HU zostawił bym stockowa to jak by wygladała współpraca tych elementów czy w ogóle takowa wspołpraca byłaby mozliwa?

bardzo proszę o poważne odpowiedzi bo mam wielki dylemat, czy precka systemy zgra się z ta komorą plastikową i czy poprawi mi to troszkę skupienie strzału?

pozdrawiam

Posted

Tak kup preckę Systemy tylko jeszcze kup do tego gumkę hop-up Systemy. Raczej nie Guarder ale to Twoja sprawa.

Tak wszystko będzie pasować.

Zrób jeszcze teflon fix.

- A co to jest Teflon fix :-F

Teflon fix to jest uszczelnienie komory hop-up taśmą teflonową. Doszukaj sobie reszty.

- Dzięki bardzo.

Podziękowania na PW proszę :-F

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

OMFG.

Ile razy trzeba powtarzać, że prawie każda dłuższa precka nie przejdzie przez tłumik bo tam jest taka blokada, która zapobiega "wypadnięciu" lufy.

Bierzesz coś, czyli wiertarkę z wiertłem 8mm czy tam ile i wiercisz w tłumiku płomienia.

Ile razy trzeba to gadać. OMG :poddanie: :strach:

Pozdro.

Posted

OMFG.

Ile razy trzeba powtarzać, że prawie każda dłuższa precka nie przejdzie przez tłumik bo tam jest taka blokada, która zapobiega "wypadnięciu" lufy.

Bierzesz coś, czyli wiertarkę z wiertłem 8mm czy tam ile i wiercisz w tłumiku płomienia.

Ile razy trzeba to gadać. OMG :poddanie: :strach:

Pozdro.

Nie chodzi o te blokadę, tylko wchodzą do 1/3 długości i koniec :wink: .

Posted

Witam!

Mam takie pytanie. Jak z żywotnością GB.

Siedzi w nich V2 i ciekawi mnie czy nie siadają po paru tys. kulek.

Moje M4 z III Gen JG mam od roku i raz tylko było na serwisie (wypalone styki). Ogólnie przebieg ma nieprzyzwoity z racji tego, że na każdej strzelance wywalam 2000-2500 kulek i przez pewien okres miałem do niego przyczepiony magazynek bębnowy. Dodam jeszcze, że od początku zamiast standardowej batki 8,4 używam 9,6. Czuje że powoli się rozpada, ale "cudów ni ma", w końcu to chinol. No i spadek mocy z 420 FPS do 390 FPS.

Pozdro :)

Posted

Odnośnie precki systemy i tej repliki bym się wstrzymał ponieważ niektórym tak się zdażyło, że lufa była zbyt gruba/lufa zew. zbyt cienka i precka systemy nie chciała wejść :)

Posted

Mały Edit: :P

http://gunfire.pl/product-yid-1152191510-L...604-470-mm.html

Zamówiłem taką o to lufę(zwykły mosiądz) ale oczywiście coś poszło nie tak i zamiast 470 dostałem 510 :D Moje JG to wersja CQB czyli stockowa lufa 310mm :)

Nie chce Mi się latać po pocztach i wysyłać na reklamację lufę to postanowiłem wkręcić ją w imadło( tak delikatnie :P ) i skrócić brzesztotem :D Lufa teraz ma ok. 480mm

Strzelałem gdy jeszcze nie uciąłem lufy i teksty o cylkach typ. 0,1,2 ... obalone :) Bynajmniej w tej replice ze stockowym sprigniem :) Żadnego spadku osiągów, już przedtem miałem sylikon guardera więc teraz aby przestawiłem. Jaka precka jest wyjdzie w praniu, ale chciałem tylko rozwinąć wątpliwości na temat długości luf a typu cylindra :) Narazie strzelałem tylko przez okno w pole przy lekkim wietrze. Skupienie poprawione ale idealnie nie jest- pewnie przez wiatr. Jak pogoda się uspokoi albo co to się okaże :) Strzelałem na 0,25 guardera :)

Posted

Witam! Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem repliki M4A1 (ta opisana w temacie), ale mam pewien (duży??) problem.

Chodzi o to, że przy strzelaniu wydaje dziwny dźwięk (koledzy śmieją się, że trzymam w niej myszy ;p ). Nie wiem czy to wina przetartego kabla łączącego akumulator z silniczkiem? Przypadkiem przetarłem i dopiero dzisiaj to zauważyłem i prowizorycznie zabezpieczyłem to taśmą izolacyjną. Czy jest sens tracić kasę na wysyłkę do serwisu czy lepiej zanieść do specshopu ? Rodzice często są w Poznaniu więc przy okazji mogliby mi podrzucić tam, żeby się tym kabelkiem zajeli. Sam grzebać bym nie chciał, a nie wiem czy jest sens wysyłać ją do serwisu z 1 kablem :???: