Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, jakis czas temu zakupilem

http://www.gunfire.pl/product-yid-11521897...AL-BI5281M.html - te replike z mysla o tuningu jej do wyzszych ilosci fps. Jako ze sam nigdy sie w replikach nie babralem, ani nie znam sie na tuningu mialbym prosbe - najlepiej do kogos kto takowa replike posiada/posiadal i zrobil w niej tuning do takich wartosci jakie podalem, badz tez zna sie na tyle aby pomoc mi w:

No i wlasnie o co chodzi, mianowicie o wyszczegolnienie dokladnie ( czesc po czesci w podpunktach) co musze w tej replice wymienic. Tak wiem e wiekszosc napisze - wszystko - zdaje sobie z tego sprawe, proszac was o pomoc, chce zrobic taki jakby plan wydatkow. Jak pisalem sam sie na tyle nie znam zeby potrafic wyszczegolnic czesci, ktore musze kupic aby wszystko gralo i buczalo tak jak trzeba.

Prosil bym o zamieszczenie wszystkich czesci poczawszy od najmniejszych pierdolek skonczywszy chociazby na body ( o ile bedzie to wymagalo wymiany ). Podoba mi sie wyglad i ogolny "szkielet" tej repliki i wiem ze wszystkie wewnetrzne czesci beda musialy isc do wymiany, poprostu nie wiem co i ile to kosztuje. A stopniowo chce wymieniac co najwazniejsze rzeczy aby ostatecznie dopiac swego przy koncowym wygladzie i funkcjonowaniu tej repliki jako broni "snajperskiej".

dziekuje za ewentualna pomoc.

Edited by Trydont
Posted

myslalem ze bedzie drozej - czy cos jeszcze powinienem kupic do tego?

mysle ze w nastepnym miesiacu zakupie ten komplet z pierwszej odpowiedzi - pierwszego posta. Teraz pytanie dalej - co jeszcze trzeba wymienic? precka, bateria - prosil bym o bardziej szczegolowa rozpiske.

dzieki za dotychczasowe posty.

Posted (edited)

Precka + HU Prometheusa - napisane wyżej :)

Bateria - ASGshop nie zaleca do tego GB więcej niz 9.6 2400 na ogniwach RC. Więc i coś w tych okolicach zapewne trzeba kupić. (Choć ja bym pewnei wsadził coś koło 3600 mAh, większa pojemność raczej nie powinna przynieść wielce negatywnych skutków - na Batimexie Ci mogą złożyć tanio i szybko)

Edited by PieTrzaK
Posted

Nie zaleca, bo i nie potrzeba - w zestawie silnik Magnum, ktory jak pamietam potrafi uciagnac M150 na 8,4V Sanyo...

Precka : http://asgshop.pl/produkt.php?id=445

Wez jeszcze metalowa komore HU. Nie zaszkodzi a pomoc moze (chyba ze jest juz w stocku).

No i nie nastawiaj sie ze to koniec "snajperkish" wydatkow ;-). Dobra luneta, ghillie itd. tez kosztuja ;-)...

Posted (edited)

problem jest taki ze komora HU jest plastikowa i niestandardowej wielkosci - standardowe gumki HU nie pasuja do tej komory, wiec tak czy inaczej wymiana komory to must have.

heh nie wazne jak bys kombinowal - na kupno i zrobienie snajperki trzeba wydac z 2 i pol kola. :)

jednak blad - hu jest metalowy.

Edited by Trydont
Posted

Wez jeszcze metalowa komore HU. Nie zaszkodzi a pomoc moze (chyba ze jest juz w stocku).

Jest ale niezbyt dobra, często się rozregulowuje.

Jak już szaleć to komora HU King Armsa podwójnie usczelniona.

Posted
komora HU King Armsa podwójnie usczelniona

No stary,albo poczwórnie uszczelniona Taniaka Job.

A tak na temat: dobry magazynek i dobre kulki do tego zestawu. Z czasem tłok w tym gb systemy pójdzie w piz**(może szybciej niż się wydaje) więc warto by rozejrzeć się za jakimś sensownym. Co jak co ale systema tłoków extra nie robi i to powie każdy. :uśmiech:

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...