Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mam cymę na zębatkach promyka i całym zestawie cylindra i tłoka też promyka na 170 guardera i nie widać zęby się to mocno jechało

ale mam pytanko istnieją zębatki ITU albo coś mocniejszego od

Double Torque promyka

dedykowane do gb v7

?

Posted

Nie istnieją, ale te zębatki nie powinny mieć pod względem wytrzymałości problemów z sp170. Inną kwestią jest przełożenie i związana z tym reakcja na spust, jednak przy obecnie dostępnych silnikach i akumulatorach przestaje to być problemem.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Słuchajcie, wracam ze swoją problematyczną czternastką... Już mi się pomysły kończą...

Sprawa ma się tak, że już wsadzona jest sp150 z guardera, wszystko bangla na mosfecie, silniku SHS, reakcje na spust i te sprawy są ok, ale fpsów mamy... 460 ! Szczelność w GB - strzykawka, podmuchów komora-dysza raczej brak, po wymianie na nową dyszę zniknęły, we wcześniejszej dyszy (deep fire) były chyba za duże fazki. Niestety cholera gdzie dalej tracą się fpsy.

A teraz problemem głównie jest zacinka/dublet... Co chwile mamy zacinki i dublety, nagle strzela już okej nawet 100 strzałów... Wydaje mi się, że problem pojawia się gdy mocno prą kulki z maga - takie moje wyobrażenie. Btw - kulki g&g 0,28, na pj0,25 to samo.

Ma ktoś jakiś pomysł co robić z nią oprócz złomowania? :)

Posted

Nie wiem czy pisałeś wcześniej jakieś posty w tym temacie, ale to może wina lufy wewnętrznej. Jeśli ma precke to naprawdę dziwna sprawa.

BTW. Jakiej baterii używasz do tego silnika, że sprężynę sp150 ciągnie?

Posted

Tak, pisałem i to sporo. Dodam jeszcze, że gumka jest nówka, wymieniona z powodu właśnie dubletów.

Fakt, nie ma precki, ale nie jestem do precek przekonany. Czy lufa może być powodem dubletów i zacinek?

Silnik to SHS high torque, także myślę, że na średnio mocnej batce też będzie ciągnąć, aczkolwiek używam lipo 11.1 3600 mAh z turnigy. I od 6 spotkań wciąż genialna reakcja na spust ;)

Posted

A ja mam takie pytanie: jeżeli chodzi o części które chcę wymienić do m130 (najlepiej guardera) w mojej m14 od CM, czy to co wyszperałem będzie pasowało?

http://gunfire.pl/product-pol-1152198636-Aluminiowa-glowica-cylindra-do-v-7.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152197260-Uszczelniona-dysza-do-repliki-M14.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152197262-Cylinder-typu-0.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152197254-Lozyskowana-glowica-tloka-z-POM.html

Głównie chodzi mi o to, czy cylinder i głowica tłoka będą pasowały.

Jeżeli te części są dobre to potrzebował bym jeszcze podpowiedzi jaki tłok wziąć i jaką prowadnicę sprężyny :)

Chyba że ktoś ma pomysł jak znaleźć tańsze zamienniki które mi się nie rozlecą od tej m130 to był bym wdzięczny za linki.

W tym momencie mam w replice m120 ultimate, gumkę zieloną g&g i preckę 6.02 od DF.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Posted

Jednak chciał bym otrzymać jak najlepszą szczelność tego układu, poza tym jak wkładałem m120 to nie mogłem się oprzeć wrażeniu że tłok, głowica i prowadnica sprężyny są beznadziejne. Stąd moja decyzja o wymianie większej ilości części Ale był bym wdzięczny za podpowiedź z linkiem, gdzie dostanę prowadnicę v7, bo nie mogłem znaleźć nigdzie jak na razie. No i odpowiedź cna pytanie o kompatybilność tych części co podałem z m14 cymy ;)

• 1 month later...
Posted (edited)

Mam problem z moja m14 CM. W srodku lufa promyka. Problem jest taki ze co kilka/kilkadziesiat (roznie to bywa) strzalow jedna z kulek wyleci na 2m ... Ostatnio bylo to moze 6 takich strzalow na calego hi-capa. Wczesniej dochodzily do tego zacinki- wystrzal 3-4 kulki naraz ale po zmianie dyszy, glowicy cylindra wraz z cylindrem(byl wgnieciony) ten problem znikl. Strzelam guarderami.

Edited by cziter
  • 2 weeks later...
Posted

Z ręką na sercu i czystym sumieniem przyznam się że przeczytałem wszystkie tematy i nie wiem już nic.

Na dzień dzisiejszy na obecną chwilę wiem tyle że Made in China to Made in China i różnie z tym bywa.

I tu zaczyna się szereg pytań:

A) Na chwilę obecną jak najlepiej z M14 CM zrobić parasnajperkę tak na około 500-550 fps'ów?

B) Jakie części pasują, tylko dedykowane do gb V7 czy można je zastąpić innymi?

C) Jakie części do tego będą najlepsze?

D) Gumka i Lufa, co polecacie najbardziej do uzyskania dużej precyzji?

Posted (edited)

Mam takie pytanko, bo szukałem i nie mogłem znaleźć, a wole się upewnić. Czy tuning zastosowany w zwyklej m14 pojdzie i w ebr? Bo na moje rozumowanie siedzi w niej to samo więc nie powinno być problemów.

Edited by Milski
Posted

No mi udało się jeszcze w znośnej z gunfire za 750 więc nie jest źle ;D, a tak jeszcze zapytam bo tego też szukałem i nic. Czy jest temat oddzielny do ebr cymy czy temat o ebr został połączony z tematem o zwykłej m14?