Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

z baterią to wiem - nie chodzi mi o to czy da rade strzelić serią pod względem mocy baterii ale raczej wytrzymałości organów wewnętrznych?

Gdzieś tam ok 20 strony tak mi się wydaje opisywałem jak radośnie biegałem i prułem seriami na lewo i prawo :twisted: i nie było problemów na M130 guardera .

Do tego kolega o którym wspominałem też przy początkach tematu który włożył M130 do totalnego stoka nadal się cieszy tą repliką bez awarii czyli już ok roku .

Edited by przemek10
Posted (edited)

Zębatka STU jest w zestawie z gb. Dorzucę jakieś inne STU i będzie przełożenie. Silnik z emki JG na neodymkach już wywlokłem. Jakiś mosfecik sobie wrzucę i się pomyśli. Myślę, ze po dobrej polerce GB będę w stanie sensownie śmigać na jakiejś sensownej spręzynie. Ogólnie to póki co się strasznie na tej zabawce zawiodłem, kupiłem tanio z nadziejami a tu wszystko się wali po kolei :cry: . Każdy jeden podzespół (niemal każdy) był zużyty jak cholera. Ale póki co się nie zrażam, jeszcze trochę kasy w to wpakuję i się pomyśli co dalej. Myślę, ze pod 490-500 najwyżej to pociągnę.

Edited by poldeck
Posted (edited)

Jak wytrzyma sp130 to będzie 490-500 fps ;-) . Jak nie to wyczaruję coś innego i pokombinuję. Jak się zdenerwuję to zaszaleję i zrobię 666 fps. Ale na takie nerwy to mi szkoda pieniędzy ;-) .

Edit: Poza tym powinieneś wiedzieć co ja sądzę o ASGSHOPIE i jak cenię sobie ich opinię ;-) .

To nikt tej cymy nie tuningował ponad te 500?

Ja bym z chęcią zrobił te zwykłe 440 fps ale nie mam stockowych zębatek a jak juz mam jakieś kupować to na tyle by sie zabawić.

Edited by poldeck
Posted

Witam

Czy ktoś wie:

1. Jak się spisują low i hi capy Cymy (głównie low)

2. Czy pasują do m14 TM (wiem, że teoretycznie tak, ale czy podają dobrze, nie klinują się, nie wypadają?)?

Pozdrawiam

Laokoon

Posted

Jak wytrzyma sp130 to będzie 490-500 fps ;-) . Jak nie to wyczaruję coś innego i pokombinuję. Jak się zdenerwuję to zaszaleję i zrobię 666 fps. Ale na takie nerwy to mi szkoda pieniędzy ;-) .

Edit: Poza tym powinieneś wiedzieć co ja sądzę o ASGSHOPIE i jak cenię sobie ich opinię ;-) .

To nikt tej cymy nie tuningował ponad te 500?

Ja bym z chęcią zrobił te zwykłe 440 fps ale nie mam stockowych zębatek a jak juz mam jakieś kupować to na tyle by sie zabawić.

Tak, wiem co sądzisz o ASGShopie, to samo co AnR ;)

A co do zębatek - kup DT Promyka i będziesz miał z głowy na wieki wieków ;)

Co do tuningowania ponad 500FPS - brakuje mi głupich 350zł żeby to zrobić :evil:

Posted

Co do zębatek... się pomyśli... Double torque to dość ciężkie przełożenie, trzebaby je podeprzeć potężnym motorem i jakąś straszliwą baterią by na m170 to śmigało. A to już góra kasy.

Posted (edited)

Double Torque to chyba jak Torque Up jest nie?? ;) Na SP170 i DT bez Magnuma/Turbo3000, MOSFETa z dobrymi kablami i LiPO 11,1 z dobrą wydajnością prądową nie ma co podchodzić raczej. Ewentualnie 12V RC konkretna ale to w kolbę nie wejdzie za nic, jedynie na zewnątrz. Mnie brak tych 350zł boli o tyle mocno że od 2 miesięcy leżą u mnie DT Promyka, ale bez reszty nowych flaków to nie ma sensu tego wsadzać, nawet rozebrać GB by mi się tylko do zębatek nie chciało, a i na stock springa nie ma sensu takiego przełożenia pakować :?

Edited by MAJOR762
Posted

Lowy Cymy pasują bez problemu. Niestety maja problemy z podawaniem ciężkich kulek (0,3g -0,36g). Ja ładowałem je jak reale (ok 24-26 kulek), czasem (rzadko) i tak zdarzało się że nie podały kulek. Proponowałbym podłożyć kilka kulek pod sprężynę lub zainwestować w magi DF (te podają w TM świetnie).

Posted (edited)

U mnie low Cymy nie podawal kulek PJota :/ innych kulek nie wkladalem.

Mam masę lowów , midów i reali do M4 , 90% nie trawi PJów więc to nie jest wyznacznik ;-)

Edited by przemek10
Posted

No to widzisz Majorze... Żeby dla samego siebie chciało mi sie takie coś robić to by mnie musiało pogrzać chyba ;-) . Co innego klientom cuda robić a co innego za własną kasę próbować z chińcora coś wykrzesać. Nie ukrywajmy, ze to chińcor i choćby nie wiem co albo łyknie kosmiczny szmal, który wymieni wszystko albo pozostanie g******. Ja planowałem wymienić wszystko ale jak to wyjdzie to sie zobaczy. Jakbyś chciał to z chęcią kupię od Ciebie te zębatki ;-) .

Posted

Co do zestawu się nie wypowiem bo ie miałem z nim styczności.

Za to wczoraj wstawiłem sobie dyszę z tego sklepu i jestem bardzo zadowolony.

OT

Sam sklep również mogę z czystym sumieniem polecić. Bardzo dobry kontakt, szybka realizacja, paczka wysłana w czwartek była na miejscu w poniedziałek...

• 4 weeks later...
Posted

To ja też mam podobne pytanie: czy lufa zewnętrzna z cymy pasuje do TM?

Bo mam opcję kupienia TMki ale z krótką lufą i chciałbym ją w przyszłości zamienić na długą.