Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja właśnie ( niestety) czekam na "piniundze" :P na replikę, mogli by walnoć jakąś promocje na Krakmanie :P ale rzeczywiście dźwięk zamka jest piękny ;]

Krakmani nie przewidują żadnej promocji na 14.

Bo po to robić promocję na to, co dobrze schodzi ?

Michalll nie pisz im nic o granatnikach, żadnych laserach i latarkach bo się wkręcą i później będzie biegał z 10kg m14... ; )

Co do dwójnogu, nie wiem i nie montowałem go, ale.. jaki może być problem z włożeniem dwójnogu na risa ?

Pozdrawiam

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie....mam "długie" M14 a nie SOCOM'a. Chodzi o montaż bez RIS'a. Wiem, że da się to zrobić, zresztą widziałem taki montaż na niektórych zdjęciach, które wstawialiście. Problem w tym, że na zdjęciach nijak nie widać jak dwójnóg zamontować.

Posted

Dziurka jest :) ale: nie jest w żaden sposób gwintowana. Dwójnóg montuje się na śrubę.

Owszem przy dwójnogu jest dołączona płytka ale przykręcić się jej nie da nawet w miejsce montażu na pasek. :poddanie: Może trzeba rozłożyć body. Pomocy.

Posted

A widzisz jak się łączy dwójnóg z płytką? Ten element musisz z płytki wyjąć, odkręciwszy wcześniej śrubę która dociska montaż ris. Przekładasz go następnie przez dziurkę od wewnątrz.

Posted

Albo jestem idiotą (chociaż sądzę, że nie- z innymi rzeczami radze sobie świetnie :lol: ) albo mówimy o dwóch różnych modelach broni i dwójnogach :wink:

Odwracam guna upside-down. i co widze: bliżej spustu- montarz do paska (przykręcony 2 śrubkami), bliżej lufy sporą, nie gwintowaną dziurkę.

Montaż do paska jest trzymany-tak jak mówiłem 2 śrubami, oraz, od wewnątrz body, płytką. Natomiast dziurka bliżej lufy jest sama- bez dodatkowych akcesoriów.

http://www.taiwangun.com/shop,show,91 tak jak mówiłem to jest dwójnóg. W wyposażeniu ma : dwójnóg teleskopowy, śrubę oraz małąłą, prostokontną płytkę. Śruba ma w połowie swojej długości malutki cylinderek.

Sprawa jest taka: owa płytka, jak sądze musi łączyć body z dwójnogiem. Pojawia się problem: płytki nie da się przykręcić nawet w miejsce montażu na pasek, nie da się jej nijak włożyć do body (być może trzeba całego guna rozebrać) a owej nie gwintowanej dziurki się nie trzyma.

Jeśli trzeba to prześle zdjęcia wieczorem ew. jutro.

Posted

Jeżeli to jest kopia bipodu harris (tylko z góry mówię, zanim się zapytasz co to jest sprawdź google ;)) to bipod łączy się z płytką taki dzyndzlem z dziurką. Ten dzyndzel powinno dać się wyjąć. Powinien być podobny do tego:

http://www.amazon.com/dp/B000JJJ51W?smid=A...mp;linkCode=asn

z tym że krótszy i po jednej stronie ma małą płytkę. Przynajmniej w harrisie boyowskim tak to wygląda.

Wkładasz go do tej dziurki, która jest blisko uchwytu zawieszenia w stronę końca lufy, OD WEWNĄTRZ tak żeby część dzyndzla z dziurkami była na zewnątrz. W tym celu musisz wyjąć zespół zamka i lufy z łoża - to chyba jasne.

Posted (edited)

Jasne jak słońce 8-) Jutro się przyłożę i postaram zamontować....narazie jestem zbyt objedzony :D

Dzięki serdeczne za pomoc.

PS. Nie trzeba mi mówić o goole....jestem duzym chłopcem hehe :uśmiech:

Edited by marcinpaul
Posted

No i zamiast pójść na pasterkę siedziałem nad gunem.....ale jest mały problem: śruba montująca bipod jest za długa- objawia się to tym, że nie po przykręceniu dwójnoga nie mogę z powrotem założyć zespołu lufy i zamka. Najprawdopodobniej chyba utnę kawałek śruby, albo poszukam jakiejś podobnej w domu. No chyba, że macie inny pomysł. :)

Posted (edited)

http://pl.youtube.com/watch?v=jNhbpXQhauY

Tutaj film z Blowbackiem w M14. Zdaje mi się że ktoś gdzieś pisał że to właśnie Cyma ale pewien nie jestem. Generalnie coś pięknego, zwłaszcza z zamkiem w M14.

Ja tez tak chce!

Marcin tez mialem ten problem. Narazie zrobilem to tak ze wywalilem blaszke, dalem nakretke wieksza od srednicy dziury, opilowalem lufe, skladajac przypier&*%*&% karabine o ziemie i dziala wszystko, jednakze jest to straszna prowizorka, i nie mam weny aby usiasc do tego

Edited by Yunior_5
Posted

Bo pełen profesjonalizm to podstawa, co nie?? ;)

Najwazniejsze ze poki co dziala ;)

Mam nadzieje po nowym roku wziac sie za to. Musze pomyslec jak to zrobic nie ingerujac za bardzo w osade karabinu, gdyz dwojnog ktory posiadam (niby Harris SRC) nie spelnia moich wymagan i przewiduje wymiane na lepsza kopie Harrisa a moze przy dobrych wiatrach i oryginal

Posted

Im dłużej ją mam tym bardziej mi się podoba.

Niesamowita replika..

Niesamowity odskok od ak i m'ek.

Niesamowita długość.

Niesamowity zamek.

N I E S A M O W I T A R E P L I K A

Posted (edited)

Jeszcze z uwag: bezpiecznik do wypieprzenia, można wymienić kable bez otwierania gb i włożyć silikonowe. Mag stockowy lata denerwująco w gnieździe - można podkleić taśmą i jest super. Pokrywa lufy mimo wszystko trzeszczy i woła o wymianę na metalową DF:

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1788

No u mnie też pokrywa lufy woła o wymianę.. Stockowa to porażka.

Stockowy magazynek na prawdę jest ok, ale w czasach low capów nie wiele to daje. Faktycznie trzeba użyć trochę taśmy, bo się gibią.

Pokrętło hopa wg. mnie ma dobre miejsce, świetnie klika i nie trzeba się męczyć z regulacją.

Zamek.. mnie osobiście nic tutaj nie zaskakuje, niby bajer, ale nie dla mnie.. Nie brał bym m14 z powodu samego zamka.

Miejsce na akumulator to totalna porażka, jak już michalll pisał:

"trzeba być idiotą żeby w tak dużej kolbie dać tak mało miejsca na akumulator". U mnie 9,6 się mieści dopiero po wywaleniu drzwiczek, ale styki i tak są w środku bez możliwości wyciągnięcia, trzeba rozkręcić stopkę.

Trochę denerwuje mnie to że nie mogę trzymać jej prosto na pasku, bo zaraz kładzie się na plecki i się ociąga, a odpocząć na akcji trzeba, a 14 nie odłożę, bo zabiorą ; )

Ogólnie wygodna i wg. mnie dobrze wyważona, chociaż jak celuję dłuższą chwilę to czuć że przód trochę znosi.

Przyrządy celownicze... hm, świetnie pika to pokrętło, ale po co regulacja na boki ?

Dodam od siebie, żeby nikt nie trzymał 14 na pasku jak ma odkręcaną stopkę! Ta duża śruba trzyba i stopkę, i tylne mocowanie od paska.

Mi 14 spadła przez to ma stół, robiąc dwa małe zadrapania.

Ogólnie nie polecam manewrowania w domu, ba, nawet opierania o ścianę.. Czarna farba na tłumiku ognia jest po prostu niesamowita, wystarczy oprzeć 14 o ścianę, i już są kreski na farbie..

Ja u siebie w pokoju już nie będę nawet ruszał m14, po prostu sieję z nią zniszczenie..

Wracam do mojego ostatniego postu:

Właśnie miałem dać na ostatnie słowo klimat, ale zapomniałem.

W tej chwili jest wspaniale, takie małe grono tutaj się udziela a i tak jest to chyba najszybciej rozwijający się wątek w tym podforum.

Bardzo mnie cieszy to, że jesteśmy 'elitarni' i 'wyjątkowi'.

I mam ogromną nadzieję że w tym wątku dalej będzie wiać spokojem, a wszyscy będą otwierać drzwi do tego tematu zamierzenie.

I żeby z tego jednorodzinnego domku nie powstał wieżowiec..

Taką mam nadzieję.

Chodzi oczywiście o osoby udzielające się w tym temacie, o m14 ; )

A, i żeby m14 przyciągała tylko prawdziwych fanów.

Koniec życzeń.

edit edit edit edit edit EDIT

ojojojo zapomniałem..

i żeby nigdy, nigdy, nigdy, nigdy, NIGDY

nie przybył tutaj zabujca Syriusz..

Edited by SonicX
Posted

Niestety propaganda sukcesu robi swoje i niedługo będzie wysyp użyszkodników wśród zielonych ;)

Baterię 9,6 SF large wsadziłem do stock poucha i jakoś jest... ale niestety idealnym rozwiązaniem było by 9,6 mini :(

Będę przymierzał jakiś mały tłumik dźwięku zamiast tłumika płomienia - coś ok. 25/30 x 100/150 mm - idąc w kierunku wyciszania.