Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sam jestem ciekaw jak z tymi magami KA, szukałem info na forum ale nie ma za bardzo.

Montaż dotarł, kupę kasy za kawałek szyny (absurd) ale to jest to, trzeba przyznać :)

8e1c9f5d6f7bec39m.jpg

Sonic - im dłuższa lufa, tym większe straty będą. Ale to w granicach kilku/kilkunastu fps, więc nie widać nawet.

Posted

A jak się ją z przodu montuje ? Pozatym moja M14 już zaliczyła awarie , wyłamał się ten metalowy ząb blokujący osłonę spustu , na szczęście miałem to od KARTa .

PS.żebyś się nie zdziwił z tą lufą , znajomy taką włożył do repliki z cylindrem 0 i 350 FPS spadło do 210 . Inny znajomy do SR25 maxymalnie podkręconej włożył lufę 705 i z 640 spadło do 580 .Długo sie zastanawiałem na lufą do M14 i najdłuższą jaką bym wkładał to 590 mm .

Posted

Jakoś w nocy postaram się wrzucić dokładniejsze zdjęcie.

Szyna jest znakomicie wykonana na obrabiarce numerycznej, zaś elementy zamka są odlewem - efekt jest taki, że szyna jest odrobinę za długa, musiałem podszlifować.

Z przodu opiera się bardzo solidnie na zamku, konstrukcja jest taka że nie ma prawa latać. Zresztą wrzucę dokładne fotki żeby nie było wątpliwości.

Posted

Kolegę raczej rozbawisz a zdenerwujesz siebie.

To się naprawdę do niczego nie nadaje. Po prostu wyrzucanie pieniędzy. Poszukaj używanej 3-9x40, można je od 60 zł w górę wyrwać a czasem i taniej.

Posted (edited)

Kolejny mały up w M14 , teraz stokowa sprężyna z Sr25 PJ czyli ok M130 i jest wszystko OK , jutro podam ile chroo pokazuje .

Ps. Z zewnątrz dodałem w miejsce socoma tłumik płomienia z EBR , RIS na dole łoża i rączkę taktyczną , teraz to dopiero wygląda orginalnie :mrgreen:

Edited by przemek10
Posted

Dużo czytam i czekam właśnie na swoją replikę i jak wiem po zbyt długiej zabawie z Zamkiem psuje się, nie wiem jak to potem wygląda ale sądzę że ten właśnie minus nie pozwala na zamontowanie systemu Blow Back bo kto by chciał psuć ten piękny dźwięk. ;p

Posted

Przecież to tragiczny klekot niedopasowanych części ;)

Pomyśl sobie co się stanie gdy zatrzymasz zamek ręką podczas strzelania. do hicapów zamiast kulek będziesz wkładal zebatki, a do ładownic tłoki.