Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podwójne nacięcia maja dedykowane 500mm, chyba wszystkie KM heady i DF.

Żadne dedykowane nie mają podwójnego nacięcia. Wszystkie lufy poza KM Head, SRC i DF mają 1 nacięcie, ablo do standardu albo do M14 w przypadku dedykowanych.

Zawsze można przecież wziąć pilnik i dorobić nacięcie.

Stawiam 99% że nikt nie zrobi tego pilnikiem w domu poprawnie. To jest miejsce w którym nawet ułamki milimetra mają znaczenie.

Posted

Witam!

Mam pytanie czy do lufy promyka do m14 ta (500mm) trzeba jakoś docinać gumkę hopka (gumka to deep fire ) bo zachodzi mi na te wcięcia które mocują lufę w komorze hop up

Proszę o szybką odpowiedz bo replika leży rozebrana i czeka;)

Posted

Dzięki za odpowiedź. Replika już złożona, jutro postaram się coś napisać jak się to sprawuje, ale już teraz mogę powiedzieć ze poprawa jest znacząca i gumka df-a ładnie kręci

Posted (edited)

Zapewne w tym temacie już to było, ale 51 stron ^^... Czy w ww. M14 cm można tak do 300-400zł zrobić uczciwy tuning pod replikę parasnajperską, tylko semi? Szczególnie zależałoby mi na wyciszonych częściach. Choć nie jest to konieczne. Zależy mi również na skutecznym zasięgu 70m+. W cenie nie policzyłem batki.

Edited by mefisteso
Posted

Mój błąd, Major dzięki za poprawienie (to była lufa SRC wlasnie 509mm i myślałem, że każda tak ma)

Mefisteso na ostatnich 10 stronach jest opisane dokładnie to o co pytasz - są podane gotowe konfiguracje i ile można sie na nic spodziewać.

Powiem tylko tyle 400zł nie wystarczy by osiągnąć 70m+ zasięgu skutecznego.

Posted

Zapewne w tym temacie już to było, ale 51 stron ^^...

Twoje lenistwo nie jest naszym problemem, po to jest te 51 stron żebyś się na nich dowiedział to co Ci potrzebne. Nie chce Ci się czytać to nie nasz problem - nikt nie będzie się męczył i 10 razy pisał tego samego w 1 temacie bo takim leniom się nie chce poczytać.

Chłopaki jak by ktoś zastanawiał się nad nowymi sykami polecam bardzo G&P , wymieniłem w mojej i działają świetnie .

Było MOSFETy montować, nie trzeba by było styków wymieniać i by chodziło jeszcze lepiej ;-)

Posted

Było MOSFETy montować, nie trzeba by było styków wymieniać i by chodziło jeszcze lepiej ;-)

Jak by mi się stokowa kostka nie rozpadła to może bym zostawił ;-)

PS.Przy M130 moja EBR ma lepszą reakcje na spust niż M4 z M100 , na tej samej baterii .

Posted

Mam problem z lufą promyka, mianowicie w porównaniu z lufą stokową nie zauważam poprawy wręcz pogorszenie celności (w postach wyżej pisałem o poprawie lecz testowałem ją w nocy przy sztucznym oświetleniu i to musiało dać błędne info na temat celności) i teraz map pytanie, czy to możliwe że trafił mi się bubel promyka lub to nie jest promyk (jeżeli ktoś posiada promyka to prosił bym o opis jego wykonania) a może to wina złego złożenia. Kulki jakich używam to guarder i golden ball (te golden balle raz mi się zaciely w lufie ale to by jej raczej nie zepsuło?)

Posted

Sam posiadałem lufę promyka w M14 TM (cymka to kopia TM)

Po pierwsze zmień kulki-- ja w ogóle nie pomyślałbym o używaniu takich kulek przy lufie promyka

Jeżeli to nie pomoże to najprawdopodobniej masz źle złożony układ HU- zobacz czy przy montazu gumka hu się dobrze ułożyła, czy nie jest postrzępiona itp.

Po za tym wyczyść lufę w środku, tylko na sucho ( żadnych tam specyfików czy silikonów) szmatkę na wycior i polerujesz.