Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam!

Dzisiaj zamówiłem swoją M14 z taiwangun i mam pytanko czy jej osiągi bez inwestowania w upgrade

są zadowalające? To mój pierwszy elektryk więc nie wiem czego się spodziewać

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam!

Dzisiaj zamówiłem swoją M14 z taiwangun i mam pytanko czy jej osiągi bez inwestowania w upgrade

są zadowalające? To mój pierwszy elektryk więc nie wiem czego się spodziewać

W stoku stosunek FPS do zasięgu i celności jest bardzo dobry , nie będziesz zawiedziony .

Chłopaki mam prośbę , może któryś wrzucić mi schemat albo zdjęcie jak powinny iść kable w M14 ? Tzn całość , dorwałem za grosze trupa tej repliki i do pełnego wskrzeszenia zostało mi tylko zrobienie okablowania bo poprzedni właściciel wywalił wszystkie z zamiarem wymiany :wink:

Posted

Jakich pakiecików używacie do napędzania swoich 14stek? Wiem, że 8,4 na largach wchodzi. 9,6 też wejdzie?

ja po lekkim przemodelowaniu wewnątrz kolby wepchnąłem nawet 12 v ale takie niestandardowe bo wielkości 9,6 large.

o taką http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=3...&menu2=833- bardzo polecam dla tych co mają sprężyny m130 i chcą do tego walić na auto z zachowaniem pożądnego ROFu. Reakcja na spust przy tej batce też jest lepesza niż

przy 9,6 large

Posted

Heh taka mała ciekawostka , składając tą moją padniętą M14 porównywałem sobie niektóre części do tych zalegających na półce , okazało się że dysza z M4 JG 2 gen po minimalnym spiłowaniu z zewnątrz pasuje i bardzo dobrze się uszczelnia z głowicą cylindra PJ :mrgreen:

• 2 weeks later...
Posted

Wracając do wątku tuningu zewnętrznego :) Chciałbym wam drodzy koledzy przedstawić moją m14 w nowej odsłonie :) Co prawda straciła dwójnóg i poduszkę policzkową ale chciałbym was zapytać co myślicie o tym malowaniu?

http://img265.imageshack.us/gal.php?g=p1911091018.jpg

Kolory jakie były użyte: czarny, ciemny brąz, ten piaskowy i troszkę jasnej oliwki. Farby były dorabiane według własnej inwencji. Malowałem aerografem.

PS jakość zdjęć jest nie najlepsza.

Posted

Witam mam małą prośbę,a mianowicie jestem ciekaw jak działa popychacz w gb v.7 ? Dostałem w gearbox 'proszku' i nie mam pojęcia jak złożyć zespół popychacza.

Czytałem temat, jak i szukałem zdjęć lecz nie mogłem znaleźć nic konkretnego.

Pozdrawiam.

Posted

Wie ktoś może jak zablokować karabin na semi? Mile widziane linki.

Z tego co patrzyłem na moją m14 to myślę, że wystarczy odkręcić selektor i taki kawałek plastiku w kształcie litery U i to chyba tyle.

Pozdrawiam

Posted

Rozbierz giwerę i wykręć to co napisał Adamus plus odkręć osłonę styków i selektora, wywal resztę tego U i ustaw selektor w położeniu na singla(jest to talie duże L ze znalu i ma być ono ustawione w kierunku kolby na wprost).

Powinno działać. U mnie działało, ale coś blokowało to duże L w środkowym położeniu i nie strzelał karabin (przy szybkim strzelaniu na singlu), ale myślę że to jakaś wada w moim karabinie a nie wada konstrukcyjna.

Jak ktoś się orientuję jak to lepiej zrobić i przy okazji usunąć problem blokowania się niech napisze.

Posted (edited)

Nie da rady edytować:) Chciałem podziękować i powiedzieć że działa :) Jestem uratowany...

Przy okazji napiszę... Testy po wstawieniu modify nie wypadły najlepiej, być może dla tego że mam za lekkie kulki (nadal G&G 0.28) Kulka ma dużo większą moc ale leci niestabilnie, preckę też chyba muszę wymienić na coś od promyk albo km heada. Różnica szczelności między stockowym zestawem cylindra i tym od modify jest baaaaaaardzo duża :)

Pozdro :)

Edited by snup dogg
Posted

Dokładnie też mnie to ciekawi jaki rozrzut fps - bo jestem w kropce troche, czy czekać na zestaw modify (nie wiadomo ile bo capri nie jest w stanie określić kiedy będą mieli dostawe, a na wgc zabrakło;/), czy po prostu zestaw Guardera z dyszą DF, który moge mieć w każdej chwili i taniej no i prawdpopodobnie da te same efekty.

Posted

No i się zaczęło, selektor zacina się, a dokładniej jest taki myk jakby się blokował. Wcześniej wystarczyło przełączyć na auto, ale teraz auto brak :) Za każdym razem musiałem rozbierać replikę i ręcznie zmieniać tryb... Zna ktoś jakiś sposób?

Posted

Mi ramię przesuwające przerywacz ognia przez chwilę tarło o kable na stykach spustowych jak wymieniłem na grubsze. Generalnie sprawdź czy ramię przesuwające przerywacz ognia nie trze/zakleszcza się o nic.