Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Czy da się jeszcze coś zamontować?
Oczywiście - i to sporo. Poduszka podpoliczkowa, inny system szyn montażowych, wychodzących nad pokrywę komory zamkowej, przystawka powiększająca, tłumik dźwięku etc.
Posted

Mimo wszystko ten "boczny przedni chwyt" (nie wiem jak to nazwać) jest o wiele wyżej niż rączka ze spustem, i jeszcze trzeba przeciskać ręke między dwoma magazynkami. Jemu lewa ręka po 10 minutach wysiądzie :!: Jeśli mialbym tego używać to :poddanie:

Posted

Ciekawe ile ważą te wszystkie magazynki

Około 3,5 kilograma + waga łączników.

Mimo wszystko ten "boczny przedni chwyt" (nie wiem jak to nazwać) jest o wiele wyżej niż rączka ze spustem, i jeszcze trzeba przeciskać ręke między dwoma magazynkami. Jemu lewa ręka po 10 minutach wysiądzie :!: Jeśli mialbym tego używać to :poddanie:

Tak jasne, jechał koleś do Iraku to se zrobił :wink: Chyba nie wierzysz że jest to robione w innym celu niż na pokaz??

Posted (edited)

3,5 kg to waży z 5 magazynków. 30 nabojów 7,62x39 to już 0,5 kg, waga pustego magazynka nie pamiętam, pewnie z 0,2 kg. Razy dziewięć daje nam ponad 6 kg.

Edited by Equil
Posted (edited)

3,5 kg to waży z 5 magazynków. 30 nabojów 7,62x39 to już 0,5 kg, waga pustego magazynka nie pamiętam, pewnie z 0,2 kg. Razy dziewięć daje nam ponad 6 kg.

Rzeczywiście, mój błąd. Waga załadowanego magazynka stalowego 30 nabojowego to 0,66 kg, waga magazynka z lekkiego stopu to równe 0,5 kg (według instrukcji od AKM). Czyli odpowiednio jeśli magazynki są stalowe to ważą dokładnie 5,94kg a jeśli stopowe to dokładnie 4,5kg. Plus waga łączników. Trochę się poprzednio w liczeniu i wagach pomyliłem.

Edited by MAJOR762
Posted

A zwróciliście uwage na pierwszym zdjęciu Johnego jak sprężyna z maga szybko ucieka? :mrgreen:

Mina dzielnego usera, gdy po zmianie magazynków próbuje kontynuować ostrzał - bezcenna, i chyba ostatnia ;)

Posted

Jeszcze powrócę do wagi całego tego g**:

Sam AK niezaładowany waży 3,8kg.

9 magów załadowanych + łączniki = ok. 7kg.

Waga osprzętu który jest zamontowany ~ 1kg.

Razem: ok. 12kg. Great.

Aha, macie linka do całej tej murzyńskiej galerii? :D