jackobi Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 A więc, właśnie zakładam bore up-a do swojej emki i mam pytanie, gdzie powinny znaleźć się 2 podkładki i ten plastikowy cylinderek. Jedyny sposób w jaki udało mi się założyć tego borka to przykręcenie głowicy i wrzucenie podkładek i łozyska do tłoka, cylinderek został bo nie wiem gdzie go włożyć :( Quote
poldeck Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 Więc po kolei: Powinieneś mieć głowicę, plastikową tulejke szerszą na jednym końcu, dwie bieżnie (podkładki z rowkami, lub bez jeśli to CA), wianek (to z kulkami) i śrubkę. Jesli masz tłok CA to i tak łozyskowanie nie będzie działać najprawdopodobniej ale to potem. Najpierw umieszczasz bieżnie i wianek na tej plastikowej tulejce, potem do tulejkiwkładasz śrubkę od tej strony gdzie jest szersza. Wtykasz to do tłoka szerszą stroną tulejki do jego wylotu, przykładasz głowicę i dokręcasz śrubkę, gotowe. Wtykasz cienki śrubokręt i sprawdzasz czy górna bieżnia luźno się kręci. Quote
jackobi Posted January 3, 2008 Author Report Posted January 3, 2008 Borka mam systemy a ładowałem go do pj2, ale został mi się ten właśnie plastikowy cylinderek, bo tłok PJ ma już jakby takowy wewnątrz i śrubka była za krótka gdy wkładałem do środka cylinder, aczkolwiek wydaje mi się, że będzie śmigać to tak samo jak gdyby ów cylinderek był w środku :D Quote
poldeck Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 Są dwa wymogi: głowica ma sie trzymać łozyskowanie ma sie lekko kręcic. Jesli spełnione sa oba to więcej nie trzeba do szczęścia. ;-) Quote
Antol Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 A czy przy M120 i takowym rozwiązaniu w PJ nie będzie czasami istniało ryzyko odkręcenia się śruby? Quote
Poli Tukasi Posted February 16, 2008 Report Posted February 16, 2008 (edited) Jaka powinna być sprężyna żeby bore-up działał prawidłowo? Bo na stokowej to raczej nie da rady. Czy przy bore-up z cylinderm zero (wer.A) to jak długą (max) można włożyć lufę ? Edited February 16, 2008 by Poli Tukasi Quote
Jarhead1991 Posted February 16, 2008 Report Posted February 16, 2008 Zalezy tez od producenta bora niektorzy wymagaja springa M130 a inni M120.Normalny GB(nie przedluzony)z borem jest do lufy 590mm.Pytalem sie o to na ASGshopie i tak mi odpowiedzieli. Stosuj Polskie znaki /Antol Quote
Recommended Posts