Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Na pewno ktoś z Was przerabiał temat repliki G18C z latarką TM ProLight i jej użytkowania jako broni bocznej.

Jakich kabur używacie dla powyższej repliki?

Czy da radę to zmieścić do kabury dedykowanej (sztywnej - formowanej) dla Glocka z latarką M3?

Do jakich kabur dedykowanych wejdzie taki zestaw?

A do całej reszty "siedzącej w temacie", co możecie polecić?

Glock 18C + latarka Marui ProLight.

Kabura najchętniej udowa (lub "biodrowa"), najchętniej sztywna.

Druga opcja równie istotna to kabura na pas zamknięta (taki prawie "futerał") do beltkitu.

Pozdrawiam

Posted

A pokaż zdjęcie tej latarki, bo nie wiem jak to wygląda.

Z mojego doświadczenia G + latarka dobrze wchodzi do ładownicy na dwa magi do eMki (Molle), poza tym przypadkiem mam na sprzedasz Fobus na G z latarka (dowolna, każda wejdzie), ale na pas, z płetwą.

Posted

Foka, dzięki za "ofertę" ale sam mam Fobusa z płetwą na sprzedaż :) (co prawda wersja "bezlatarkowa").

Kaburę na pas (beltkit) wolę krytą, bo jest to oporządzenie do ciężkiej pracy, wolę więc zabezpieczyć replikę solidnie.

Z kolei w podstawowym oprządzeniu nie ma miejsca na dobycie broni z kabury na pasie, stąd wolę udową/biodrową właśnie (a Fobus trzyma raczej wysoko). Używałem głównie Fobusa i przekonałem się do sztywnej kaburki, ale problem polega na tym, że latarka Marui jest repliką niczego.

Pozdrawiam

PS. Dzięki za szurka. Nie wiedziałem, że jest w PL dostępna. :)

Posted
problem polega na tym, że latarka Marui jest repliką niczego.
Miałem podobne problemy jak miałem M3X. Niestety - Safariland nie produkuje, Fobus sam wiesz, Securityland nie produkuje, BHI nie produkuje. Jeszcze mógłbyś przymierzyć się do Frontline'a, ma dość szeroką możliwość regulacji. Jak będziesz w 3CT to daj znać, przymierzysz :)